6 Октомври, 2017 20:30 37 655 42

Карбовски: Борисов пусна кучетата си да плашат всеки и всичко

  • мартин карбовски-
  • виктор николаев-
  • антон тодоров

Лъжат те, Викторе, тръгни си, подканя колегата си Виктор Николаев журналистът

Карбовски: Борисов пусна кучетата си да плашат всеки и всичко - 1

Журналистът Мартин Карбовски защити яростно колегата си от "Нова телевизия" Виктор Николаев, който днес бе атакуван в ефир от Антон Тодоров, депутат от ГЕРБ.

До скандалната ситуацията в сутрешния блок се стигна след като водещият попита неудобно народния представител дали договорката за изтребителите, в която обвинява президента, е "продукт на определена шайка". Определението "шайка" Тодоров използваше преди време за лидерите на ГЕРБ, когато бе един от критиците им.

"Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето ѝ", отвърна депутатът на Николаев в ефира на "Нова телевизия".

Ето цялото изявление на Карбовски, публикувано в "Лентата".

"Може би трябва това писмо да не е към Виктор Николаев – а до Борисов, който пусна кучетата си да плашат всеки и всичко. От Президента, до водещи и репортери. Наглостта на управляващите има писмено разрешение от най-високо ниво – но това е друга битка.

Бил съм на мястото на Виктор Николаев. Вярвам, че не трябва да се изнасят проблемите на телевизионната кухня. Вярвам, че този път (заради обществения отзвук) броудкастърът му ще го защити. Но ситуацията от тази сутрин е такава, именно защото журналистите са безкрайно лоялни към работодателите си. Не друго. Наглостта има политически еквивалент, а журналистическото търпение сякаш няма край. Или има?! Но тогава пак са виновни журналистите.

Един път Виктор е виновен, че се държат с него така. После ще е виновен, че си е тръгнал, защото условията, в които се прави журналистика у нас е чудовищна. Чудовищна е заради Ани Цолова. Чудовищна е заради Васил Иванов, и е чудовищна заради Сарелска, един бивш шеф на новините. Чудовищна е заради публицистиката изцяло. Всички те, както и други, както и публицистиката си отидоха тихо. Рано или късно и Виктор ще го направи. Ще го направи също така тихо, като мен и много други. Защото мениджърите на големите телевизии не могат да озаптят кучетата на политическата класа. Или да озаптят директно кучкаря.

Виктор не трябва и не може да търпи такова отношение и подигравка. Идва момент, когато не е удобно да питаш. Идва момент, когато не трябва да питаш. И идва момент, когато ти се подиграват, че си там където трябва да задаваш въпроси. Това е моментът, в който журналист трябва да си тръгне.

Аз постъпих така и затова днес броудкастърът търси да си отмъсти жестоко и неумолимо. Но няма такава клауза в нито един договор – да си лоялен на работодател, който е подчинен на сериозно прогнилата политическа класа. Обвинявам директно мениджърите на големите телевизии за това, което прави един депутат с един водещ. Водещ, който мениджърите ще успокояват всеки ден – ще обещават, че такава ситуация като сутрешния блок на Виктор с Гочоолу и Дочоолу на политическата класа е ефир – няма да се повтори.

Лъжат те, Викторе. Един път като се случи – това се повтаря всеки ден. Колко месеца ще изтърпиш? И какъв проект, свързан с мода, усмивки и лайф-стайл ще ти предложат, замисли се? Като на Ани ли? Журналистите се усмихват, търпят и мълчат. Не е заради продажността си или за да свършат работа някому. Правят го, защото са лоялни към професията и йерархията. После съжаляват.

Но по-добре да съжаляваш, че си си тръгнал, отколкото да съжаляваш, че си останал".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е лошо неколко Тодоровци в Герб

    36 172 Отговор
    В Герб е хубаво да има по некой АнтонТодоров щото в БСП половината са Тодоровци и трябва и Герб да могат да се бранят, не може се Борисов да излиза и да ги кастри щото е несъвместимо с поста му
  • 2 Гого

    203 26 Отговор
    Това е грозната истина за Герб така действат като мафията който не им играе по свирката го отстраняват!

    Коментиран от #4

  • 3 Иван Димитров

    161 25 Отговор
    Виктор е най-добрият ТВ водещ и не може да му се подиграват в неговото предаване. Това беше грозна гледка,а от Нова чакаха до обяд, за да го подкрепят.
  • 4 И защо КАТО

    131 18 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    То цялото управление е такова
  • 5 БЪЛГАРИН

    156 15 Отговор
    Боже! Моля ти се. Спяси тоя народ от тая простотия. Има ли разлика Герб-БСП - няма. Опомни се неразумний юроде! Толков ли ниско падна народе МОЙ!
  • 6 1234

    106 10 Отговор
    Ееей,уж ги избираме тия да работят за народа,а те се вземат много на сериозно и се правят на големи ,,величия,на кралят слънце"много важни станаха бе е е какви началници са самоооо.Да ама цял живот няма да са все началници,ами като слязят на ниско кво ще става тогава.....мислили ли са за после...а?
  • 7 Све

    122 26 Отговор
    Дано това , което започна Е. Йончева да унищожи цялата система на управление.
    Това е първата крачка към справедливост !!!
    Браво

    Коментиран от #32

  • 8 Хасан

    90 8 Отговор
    Гражданите срещу политиците
  • 9 Бесен Язовец

    123 14 Отговор
    Ето ви диктатура в държава уж членка на ЕС. Не е вярно сигурно сънувам че това се случва един селтак с някаква дружинка си развява коня вече 9 г. Гола вода и слугинско племе леле леле пълна мизерия на духа
  • 10 Гост с име

    51 65 Отговор
    Пфф. Виктор бил най-добрия водещ. По-голяма смешка едва ли има. Еталон за водещ не може да бъде един мънкащ, заекващ човек, с блуждаещ поглед, раздвоен между това дето говорят гостите му и това дето му диктуват в слушалката вследствие на което задава по няколко пъти един въпрос, защото не разбира отговорите и преди всичко не се фокусира върху съществените въпроси а търси жълтите детайли. Иво Никодимов от бнт е светлинни години пред този мрънчо.

    Коментиран от #11, #27

  • 11 Бесен Язовец

    75 25 Отговор

    До коментар #10 от "Гост с име":

    Ти си смешка бе, момчето не е най добрия журналист ама е свясно момче. Паляк си ти

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Луи дьо Фюнес

    68 15 Отговор
    Те, в ГЕРефлукснаБолест, всички май са Антоновци? Сякаш един баща ги е правил!?
  • 14 Зрител

    17 28 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Давай го малко по-кротко бе селски комплексар,дръж се естествено и поднасяй тези емоции в къщи,не си изпускай нервите тук!

    Коментиран от #20

  • 15 Гост с име

    23 17 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Различни критерии имаме, селчо. Явно не си гледал други канали, камо ли пък чужди, за да видиш какво е еталон за журналистика.

    Коментиран от #21

  • 16 Кибик

    24 5 Отговор
    По добре да си тръгне отколкото да завърши като Георги Стоев.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бесен Язовец

    16 10 Отговор

    До коментар #14 от "Зрител":

    Не ми давай наклон на к...а бе ,,градски"
  • 21 Бесен Язовец

    23 7 Отговор

    До коментар #15 от "Гост с име":

    А на тебе Ц.Ризива ти любима сигурен съм любовницата на Б.Б
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Bossman

    41 6 Отговор
    Политиците много ги е страх да им показват кирливите ризи и сега правят всичко възможно да махнат неудобните за тях журналисти.Една част от власт имащите са пияници и смъркат яко.
  • 25 ха ха ха

    7 4 Отговор
    Че да ти седна на стола
    ха..ха..ха
  • 26 AVE!

    35 6 Отговор
    Бойко,върви си!Моля те!Не те искаме!Не искаме и шоумена,който ни гласите за "следващия спасител"!Искам да зависи нещо наистина от моя глас!Време е за Меритокрация!Осветете тъмнината!
  • 27 Нако

    15 19 Отговор

    До коментар #10 от "Гост с име":

    Браво! Читав коментар. Като чета какво пишат защитниците на Викторчо ми става тъжно и смешно. Ако покойната Бригита Чолакова му беше шеф, щяха да го изхвърлят. Той нито има данни за журналист, нито е мъж. Тая работа не е за всекиго. И Бойко Василев е начетен мъж, но е безхарактерен. Затова Панорама се превърна в едно скучно и досадно предаване. Думата обаче е за Виктор. На него му отива да се занимава с празнословие. Добре си пасваха с Анка. А и онези грации Жени Марчева..... биха му подхождали. Става за клюки и пикантерийка. Не се държи като мъж, а като женчо. Навремето Хайтов написа, че орлици с мърша не се ловят и е прав. С две приказки - Виктор не става.

    Коментиран от #31

  • 28 Djak Sparo

    29 4 Отговор
    Не разсейваите гербеските тиквочи,пречите им да ни затрият по-бързо като нация м....а им и.....ди продажни!?!?!
  • 29 КОЙ

    9 14 Отговор
    Намери кой да го каже - лекето на ДС Карбовски

    Коментиран от #30

  • 30 Будна съвест

    10 2 Отговор

    До коментар #29 от "КОЙ":

    Не е важно кой какъв е и какъв е бил. Важното е че го казва! А вие и това не правите!
  • 31 Будна съвест

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Нако":

    Когато някой се осмели да направи нещо в тази държава веднага бива оплюван. Според мен това е платено! Става или не става преценяват неговите шефове. Кои сме ние да преценяваме това?Но щом се осмелява да критикува властимащите заслужава да бъде подкрепен! Но...в България е обратното! За съжаление!

    Коментиран от #35

  • 32 Борис

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Све":

    Нема да стане , докато седиме пред клавиатурата.

    Коментиран от #36

  • 33 Будна съвест

    9 2 Отговор
    Когато някой се осмели да направи нещо в тази държава веднага бива оплюван. Според мен това е платено! Става или не става преценяват неговите шефове. Кои сме ние да преценяваме това?Но щом се осмелява да критикува властимащите заслужава да бъде подкрепен! Но...в България е обратното! За съжаление!
  • 34 народен

    13 2 Отговор
    УЖАС ! БЕЗОЧИЕ ! НАГЛОСТ ! ДОКОГА ???
  • 35 Нако

    16 3 Отговор

    До коментар #31 от "Будна съвест":

    Будна съвест, аз смятам, че точно ние можем и трябва да преценяваме журналистите. Техните шефове са добре платени слуги, а тия, които виждаме на екрана са слуги на слугите. Ами посочете ми днес поне един журналист от ранга на Петър Увалиев, на Димитри Иванов. Няма, просто няма. Вие може би ще ми кажете, че и езикът на който говорят е книжовен. Не, не мисля така. Жаргонът вече е норма на поведение. Да не говорим за комбинации от думи, които звучат отвратително, например "кешово плащане". Нима "плащане в брой" не звучи добре? Мога да Ви посоча още куп примери, но е безпредметно.
  • 36 Рlovdiv

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Борис":

    Така ли? И защо тогава преди месец пред Сметището (парламента) на протеста срещу управлението, имаше по-малко от сто души?!
  • 37 фашизъм

    16 5 Отговор
    партия герб е фашистка и трябва да се забрани със закон
  • 38 шаиката

    11 6 Отговор
    шайката герб разиграва филма на данаклоплатците - али баба и 4000 те разбоиника
  • 39 непоэнат

    7 0 Отговор
    А эащо неиэгонат Антон Тодоров като ги толкова плюеше преди да стане депотат от ГЕРБ..........
  • 40 Дедо Гошо

    8 4 Отговор
    Бая лета живеем под таз политическа диктатура.Ама ората са прости па гласуват за тия душмани.Таз либерална щуротиая нема свръшване.
  • 41 сноу

    2 0 Отговор
    Е-е-е ама към" 1234"..??! Що така грубо натискате Тони, да мисли ?Че то за мисленето трябва акъл ,а той в кутията е спастрил някой друг грам,колкото да прочете каквото са му написали, от онова шареното посолство.Всичко друго е суроватка и долари.
  • 42 Пешо

    0 0 Отговор
    Верчето ли чупи Анчето?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове