877 4

Бетонни парчета се откъснаха от блок в Сливен

По чудо няма пострадали граждани

Бетонни парчета се откъснаха от блок в Сливен
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

Парчета бетон се откъснаха от жилищен блок в Сливен. Отломките са се стоварили пред входа на сградата в оживен час и като по чудо няма пострадали хора.

Според жителите на блока, сградата се руши отдавна. Желанието им е да сложат обезопасителна лента за преминаване, за да няма инциденти в бъдеще, предаде bTV.

Парчетата бетон са паднали от височина 20 метра. Един от най-големите късове бетон тежал около 2 килограма. Сградата е на повече от 40 години и не е ремонтирана отдавна.

Минути преди инцидента жена с бебешка количка е преминала пред входа на блока, за да се прибере. Хората твърдят, че блокът е одобрен по програма за саниране, и вече две години чакат да започне.

Сливен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ощърбий
  Отговор
  1 21:54  11.10.17
  Сливенски кауни. И преди и сега нищо не става от тях!

  Коментиран от #2, #3

 • 2 23:49  11.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 00:53  12.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  4 10:52  12.10.17
  И на нашият блок му пада пазилка от покрива, защото никой не иска да си мръдне пръста и да даде дори един лев, без натиск и уговорки. Когато се разместят керемидите водата отмива варта, скоято са лепени, тази вар отива в улуците, които се запушват и водата започва да прелива. Тази вода е разрушителна за всякакъв тип мазилка, след няколко години немърливост мазилката вече се рони и пада на големи късове на късмет подмина няколко човека, две коли пострадаха. Интересното е, че никой не смяташе за необходимо да се събират пари за ремонт и хидроизолация, въпреки пряката опастност за здравето на хората. Това е нахалство, наглост и немърливост, не е до програми за саниране, защото и на децата в училище е ясно, че една сграда има нужда от поддръжка, а не 30 години да не се събере и един лев за бъдещи, планови или спешни ремонтни дейности. На Запад таксата на месец е по 30-40евро месечно, да отидат и да видят как е.

Напиши коментар:


Публикувай