1 032 3

Джамбазки: Това е краят на македонизма

Мартин Христов

„ДПС е символ на политическа корупция. Това е партията, чийто председател мотивира гласно обръча от фирми като основа на политиката, която те правят. Това е партията, чийто народен представител се свързва с медии за т.нар. „фалшиви новини”. Тези хора да говорят за свобода на словото, за език на омразата, е меко казано смешно”, заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA евродепутатът Ангел Джамбазки.

Така той коментира искането на БСП и ДПС за оставката на депутата от „Обединени патриот” Валентин Касабов, който предупреди Движението за права и свободи: „Да внимават, защото ще ги смачкаме”.

„Тази партия е основана за това, да раздава порции и да прави обръчи от фирми и когато не са в управлението на държавата, няма нито порции, нито обръчи от фирми”, добави Джамбазки.

Той посочи, че заслугата за признаването на българското малцинство в Албания с общи, на всички работили за каузата от доц. д-р Веселка Тончева от БАН, до премиера Бойко Борисов.

„Това променя всичко. Това е краят на македонизма. Законът беше внесен без българско малцинство. Ние оказвахме натиск до последната секунда. Звъняхме по телефони в групите си. Аз звънях на консерваторите, колегите на Европейската народна партия, социалистите на управляващите в Албания. Това е краят на македонизма, защото признаването на българската общност в Албания ще повлече и признаването ни в Косово и тук остава въпросът за българите в Македония”, заяви Джамбазки.

Той посочи, че така разработената от комунистите в Белград антибългарска доктрина изчезва. „Това е историческа крачака”.

„Когато помолихме председателя на европейския парламент Таяни да се обади на председателя на албанския парламент, той му каза следното: „Ето ви европейските правила”, поясни Джамбазки.

По думите му това е пример, как България може да използва членството си в ЕС и НАТО в своя полза.

„Забележете, на вчерашните местни избори в Македония, партията, която се държи разумно към България, за първи път от 10 години печели мнозинство. А просръбската загуби”, подчерта Джамбазки.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 18:07  16.10.17
  Ей Симеонов и патриотите като правят пари от трафик на бежанци що си мълчите??
 • Глупак
  Отговор
  2 19:35  16.10.17
  Всеки, който се обогатява като всички пилитици и олигарси трябва да плащат Пълна ревизия на прехода
 • НЯМА НИКАКВА ФАЙДА
  Отговор
  3 00:31  17.10.17
  Кервана си върви - кученцата си джанка ! Ще ФЛИРТУВАТ с нас само пред изборите, където са сменят само мутрагеньовците , но не и политиката . У нас няма ИДЕОЛОГИЯ със подчертана СОЦИАЛНА политика. ЕС не предполага контрол на дейността на правителствата в отделните страни. Те само изискват ЗАЕМИТЕ ИМ ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ ОТ ДЛЪЖНИЦИТЕ. И до ТУК.

Напиши коментар:


Публикувай