355 1

БСП: След КСНС, като че ли корупцията остава

Светослава Ингилизова

За нас борбата с корупцията продължава, но с този законопроект на ГЕРБ и гласуването в КСНС и резултатите от него, като че ли корупцията остава, за съжаление. Това каза пред БНТ Филип Попов - секретар на ПГ на "БСП за България" и зам.-председател на комисията по правни въпроси в НС.

"Ще защитим нашите предложения в нашия законопроект, защото мислим, че това е пътя, начина и метода да се ограничи този вид престъпление - корупцията. Заради нея всяка година 15 милиарда лева отиват в т. нар. паралелна държава", уточни Попов.

"Очевидно е, че ГЕРБ не искат да се справят с този проблем. Техният законопроект е диаметрално противоположен с нашия по отношението на философията и разбирането на борбата с корупцията. И затова казвам, че тук ще продължи една имитация на тази борба с корупцията, когато бъде приет техния закон, защото те предлагат две основни неща, от които личи, че борбата с корупцията няма да е нивото, на което би трябвало да бъде и ние искаме. Те предлагат да се създаде един мега орган, който на практика да налага глоби и да проверява декларациите на хората по висшите етажи на властта. Корупция не се бори само с превенция, а се бори с разследване. Ние искаме да се създаде един специализиран орган, който да се занимава само с борбата с корупцията, да има разследващи функции, президентът да има участие в този орган, председателят на този орган да бъде назначаван от президента. Докато те предлагат ръководството на този орган да бъде избиран от парламента", коментира Попов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
    Отговор
    1 08:30  18.10.17
    И в мен остана такова чувство че корупцията остава! Особено силна е тя в Русе ! Има там двама братя -единя политик ,другия ръководи организирана престъпна група за рекет ,нарко разпространение , лихварство..... Но от БСП и най вече пРезидента твърдят че трябва те да назначават борците с корупцията че да може тия пичове да си продължават да действат!!! Корупцията остава !!!

Напиши коментар:


Публикувай