1 597 4

Кандидатите за армията имат още две седмици да подадат документи

Светослава Ингилизова

Две седмици остават до крайния срок, в който кандидатите за кадрова военна служба могат да подадат документи за длъжности във военните формирования на Сухопътните войски.

Срокът за подаване на документи е 7 ноември, а вакантните 188 позиции са във формированията в Асеновград, Благоевград, Враца, Смолян, София и Ямбол.

Желаещите да кандидатстват за военна служба могат да посочат до три длъжности в избраното от тях военно формирование.

Най-голям е броят на обявените места за войнишки длъжности в 101-ви алпийски батальон в Смолян. От началото на декември батальонът ще се разрасне до полк и затова са обявени за попълване 73 вакантни длъжности, 32 от които за "алпинист".

60 са вакантни места за войници във военни формирования 56 040 - Благоевград и 54 990 - Враца. В 4-ти артилерийски полк в Асеновград и във военно формирование 28 610 - София ще бъдат приети общо 40 войника, а във военно формирование 54 100 - Ямбол - 15.

Конкурсите включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата. Конкурсните изпити ще се проведат от 5 до 16 февруари догодина. Изискванията към кандидатите е да са завършили граждански средни или висши училища.

Документите могат да бъдат подадени чрез структурите на Централното военно окръжие в страната.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Расулюлах
  Отговор
  1 10:57  22.10.17
  Е са тичам да ме обучават как де ме стрелят за да изпълнявам дългът си да браня империята на доган на тиквата на пеевски на бсп и останалите олигарси крадци....аз немам на против тук да стане турска територия дори ще живеем по добре от колкото сега под българско робство е там тиквуняка да ходи да си брани асфалта армееца и останалите му творения хахаха а доган сараите и фирмите му пеевски лафките си и останалите далавери а бсп паметниците бузлужа и олигарсите си ...ама нека те да ходят да се обучават де да си бранят откраднатото
 • Насо
  Отговор
  2 12:46  22.10.17
  Тичайте, защо местата бързо ще свършат всеки иска да взима голямата заплата от 608 лв. Най-добре е да намерите големите връзки иначе няма да стане.

  Коментиран от #3, #4

 • Оптимус
  Отговор
  3 21:46  22.10.17

  До коментар #2 от "Насо":

  Аз тичах до скоро, питах 5 пъти във Военното окръжие тук. Бил съм над 32 години и нямало начин. Да, но какво от това? Сега вече аз не искам да ида. Писна ми от бюрократичен подход тук, а и като гледам морала на висшето командуване, какъв е, вече не вдявам и коя България ще пазя? Та това е някакъв Абсурдизан, не България? Властта вместо да сътвори нещо наистина правилно като Закони и за нас, е има някои отделни нещица, нека не си кривим душата, но кардинално не са както трябва нещата, тя тръгнала да ражда не една простотия? Табуто, във висшето образование, тичането на хиляди чиновници да врънкат непукисти циганета да учели, наливането на милиони в ненужни ремонти за обръчи от фирми, какво ли не се прави, но за нас хората по-добре не става. Така, че вече нямам и мерак да съм военен. То няма правилният морал в командуването, дето си затваря очите пред куп нередности и престъпления, че долу ли ще опазят България и нас? Няма начин! Затова и не мисля да тичам повече. Сега съм ултрамирна професия - заварям... Не важи за кюфтета, тях ги усвоявам....
 • Оптимус
  Отговор
  4 21:54  22.10.17

  До коментар #2 от "Насо":

  Само ще добавя, че съм доста смутен, от качеството на войнишкия състав... Гледам доста войничета, включвам и женоря гледат като обикновенни стругарчета шоколадова торта. Няма нищо, в погледа им, което да ти гарантира сигурност. Не една "киФлЪ" седи и пафка цигара по портала, друфгфа мушнала бебето и отива да го води на градина, акъла и все там... Войната е смъртоносно и сериозно нещо, изисква друг тип морал и поведение. Войната е ада, а ако се посветиш на войната с Ада, няма място за илюзии, че живота ти ще е меден и маслен ии всеки миг няма Ада и смъртта да те връхлетят. Не усетих нищо такова в повечето военнослужещи. Просто служители. Затова и не вярвам в сигурността вече. Има разбира се и другият верният тип военни, но на фона на общото са малко. Но да се надяваме Злото да не ни връхлита и чрез война! Разбира се, Злото може да се унищожава, но често цената на това е смъртта на много невинни души. Нещото, което плаши и може да се предотврати, ако се мисли и работи правилно. Често обаче не се прави. Тъжно но факт..

Напиши коментар:


Публикувай