474 4

БСП: 4 млрд. лв. потъват без реформи

Венцислав Михайлов

Тези 4 млрд. лв. повече в Бюджет 2018 ще потънат заради липса на политики и реформи. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Министерството на финансите публикува в понеделник проекта си за бюджет за следващата 2018 година, който правителството ще гласува и внесе в Народното събрание. Социалистите пък излязоха с алтернативен бюджет за 2018 г.

От БСП отново настояват плоският данък да се замени с прогресивно подоходно облагане. Настояват за необлагаем минимум, който е равен на минималната работна заплата. Предлагат също да се увеличи максималният осигурителен доход – от 2600 на 3300 лв., което ще увеличи максималната пенсия на 1115 лв., обяви Стойнев.

В бюджета на Министерството на финансите е предвидено запазване на плоския данък, както и на максималния осигурителен доход и на максималната пенсия, която е 910 лв.

За лидера на БСП Корнелия Нинова, която в понеделник претърпя втора катастрофа в рамките на два месеца, Стойнев каза, че не е сериозно ранена, но вероятно ще се наложи отново да сложи шина на врата си, защото болката се е възобновила.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 09:48  24.10.17
  Ало БСП то толкова ли нямате кадри че бутате напред този пелтек. Друго е да се изтапани Пирински с буразана. Тоз кой го слуша и какво му се разбира а? Само за майтап става.
 • Европеец
  Отговор
  2 10:02  24.10.17
  Предлагам да го пускат със субтитри.На Любен Дилов повече му се разбира,а и това недоразумение е емоционално и се зачервява и съвсем му залепва релето.
 • Логопед
  Отговор
  3 10:03  24.10.17
  Мисля,че е ходил на логопед при Миглена Каканашева хахахахаха
 • Гост
  Отговор
  4 10:55  24.10.17
  Точно човек от БСП да обяснява за липса на милиарди и липса на политика??? Голям смях!

Напиши коментар:


Публикувай