1 526 2

Два града държат 70% от бюджета на НЗОК

21% от парите на здравноосигурителната каса са в три болници, твърди депутатът от БСП

Константин Карагьозов

"Ако видим бюджета на НЗОК, ще разберем, че три болници в страната държат 21% от бюджета на касата. Два града в България държат 70% от бюджета на НЗОК". Това заяви проф. Георги Михайлов, народен представител от левицата и член на Комисията по здравеопазване в НС.

По думите му рязко е променен балансът между Министерство на здравеопазването и НЗОК в последните 10 г.

„Бюджетът на МЗ е намалял, като механично към здравната каса са прехвърлени огромни пера, които са социално значими медицински дейности“, посочи той.

Проф. Михайлов каза също, че дълговете на болниците ги водят до фалит. „Проблемът с фокусирането върху регионите в България е изключително сериозен. Огромна част от българските граждани нямат реален достъп до здравеопазване“, категоричен бе той.

В инициираната от БСП дискусия участваха и Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ и председател на Комисията по жалбите и връзките с НПО в НС, Георги Гьоков, народен представител от левицата и зам.-председател на Комисията по труда и социална политика в НС, доц. Д-р Георги Йорданов, зам.-председател на Комисията по здравеопазване в НС, представители на НПО, организации на хора с увреждания, експерти в сферите на здравеопазването, образованието, икономисти, финансисти.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Времето си тече ли тече......
  Отговор
  1 22:37  24.10.17
  Много казани има приготвени за управляващите в България,на тях им се види майтап тази работа,но голям ги чака като им дойде времето за отчет пред небесните съдии,там връзки и пари,също и заплахи и шантажи няма,няма там съдии подкупни и адвокати сладкодумни.Като му дойде времето ще искат всичко да се върне назад във времето,но няма и няма такъв номер.НЯМА.....

  Коментиран от #2

 • Гост
  Отговор
  2 19:05  25.10.17

  До коментар #1 от "Времето си тече ли тече......":

  Чакай ти на казаните и тюхкай пред монитора. А България изчезва. От 10 години едни и същи ни управляват и в началото проблема бяха предишните - избрахте ги. После не им стигна времето - пак ги избрахте. Третия път не останаха хора с акъла си в тая територия - пак на власт. Е, четвъртия път ще видим, залагам че пак тези ще са там, а тъмнозелените стават повече от човеците, румънците вече нямат стигане и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай