642 4

БСП ще сплотява редиците на конгрес

Корнелия Нинова не отговори дали ще поиска вот на доверие от съпартийците си

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

БСП свиква в зала 1 на НДК заседание на 49-ия конгрес на партията. Членовете на най-висшия форум на БСП ще обсъдят приоритетите за българското председателство на Съвета на Европейския съюз и предложенията на социалистите за алтернативен бюджет за 2018 г., съобщиха от пресцентъра на партията.

Приоритетите на БСП за бюджета за следващата година са преодоляване на неравенствата, образование, здравеопазване и равномерно регионално развитие. Социалистите предлагат да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата и прогресивен данък за доходите на физическите лица.

Предвижда се ставката за доходи до 3300 лева да остане 10 процента, от 3300 до 10 000 лева да бъде 15 процента, а над 10 000 лева - 20 на сто. Според изчисленията на социалистите така над 2,8 млн. българи ще плащат по-малко данъци. В алтернативния проектобюджет е заложено и увеличение на данък дивидент от 5 на 10 процента.

Предлага се още болниците вече да не са търговски дружества, а да се регистрират по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде отменен "сбърканият модел "парите следват ученика". Друга актуална тема, която ще бъде обсъдена на форума, са приоритетите за българското председателство на ЕС.

По думите на лидера на БСП Корнелия Нинова България следва да бъде достоен председател на Съвета на ЕС и освен лидер на мнения, да защити и своя национален интерес в бъдещия ни европейски дом.

Очаква се конгресът на БСП да издигне и кандидатурата на Сергей Станишев за следващ мандат начело на Партията на европейските социалисти.

Преди най-висшия форум на партията Корнелия Нинова не отговори дали ще поиска вот на доверие от съпартийците си. Всичко, което се отнася за конгреса, ще чуете в залата, коментира тя пред журналисти.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Извън закона
  Отговор
  1 10:33  28.10.17
  Тия всичките не са нормални,какви конгреси народа е обеднял и откачил те обсъждат.Най добре те (БСП) заедно с дъщерните им дружества (ГЕРБ,ДПС и др) да заминат да заселват новата лунна база на Русия и САЩ така и двата лагера ще са доволни )))
 • ИдиоМи
  Отговор
  2 10:33  28.10.17
  Ако я нямаше Нинова щяха да са в небитието вече. Дано го осъзнават кръвопийците и схемаджиите за сметка на БГ в тази партия!
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 13:13  28.10.17
  Трябва да има конгреси, за да може другарката-лидерка да натрупа речи за издаване, които да бъдат категоризирани в няколко тома с идеята след време да станат задължителен предмет за матурите след 8 и 12 клас.
 • волен сидеров
  Отговор
  4 19:21  28.10.17
  Тази партия не изчезна ли вече. Искат да променят данъчната политика-тоест да бръкнат на работника в джоба-тотално трябва да се забрани тази партия особено заради това ,че винаги влиза в коалиция с дпс и на докарва до просешка тояга.... Тотална забрана на бсп да бяха вдигнали заплатите преди 2008 г двойно и да сме къде по добре сега,а те на съсипаха тотално. Дано европа оправи нещата ,че както е тръгнало....те първо европата да се стегнат и да направят новият строй ,че си евало дядото и бабата......

Напиши коментар:


Публикувай