781 7

Глобиха с 1000 лева мъжа на малолетна, родила 2 деца

Мартин Христов

С 1 000 лева глоба, в полза на държавата, е санкциониран младеж от Асеновград заради това, че е заживял на съпружески начала с 13-годишна девойка. Любовта между тях пламнала още при запознанството помежду им, когато тя била на 13 г., а той – на 16 г.

По обичай, двамата влюбени вдигнали сватба и скоро след това се появили двете им деца. Историята започнала през месец юли 2013 г. 13-годишната мома от Карлово отишла на гости при леля си в Асеновград, където се запознала с бъдещия си съпруг. Младежите се харесали веднага и решили да се оженят.

Още същата вечер, без да казва на леля си, момичето избягало от дома й и отишло в жилището на момчето доброволно, където двамата имали интимни отношения. На следващия ден се обадили на майката на девойката, за да й съобщят, че са се оженили.

Последвала сватбата, след която на младото семейство през март 2014 г. се родило първото дете, а през септември 2015 г. на бял свят се появило и второто. Тогава бащата вече бил на 18 г. По това време мъжът работил в Германия, а родителите му не позволявали на момичето да излиза и да се среща с други хора.

Не й разрешавали да ходи до Карлово, нито дори да отиде на погребението на баба си. Въпреки това, безспорен е фактът, че е налице доброволност за семейното съжителство, от страна на малолетната, поради което следва да бъде наложено по-леко наказание, посочват магистратите.

В документацията се обяснява, че непълнолетното момиче е родило две деца, което сочи една по-висока степен на обществена опасност от извършеното деяние. Когато е забременяла с първата си рожба, девойката е била на крехката възраст от 13 г. и нейното психическо и физическо развитие все още не е било завършило.

А раждането на две деца силно застрашава не само нейното здраве, но и като родител тя не е в състояние да изгледа и да създаде пълноценни индивиди за държавата и обществото, подчертават от Районен съд-Асеновград.

Според съдебните актове, към днешна дата съпругът на малолетната вече е пълнолетен и би могъл да носи наказателна отговорност. Крайното съдебно решение е да му бъде наложена глоба в размер на 1 000 лева, тъй като не е осъждан досега.

Момчето се определя като български гражданин с образование – завършен 7-ми клас. Сега той работи във Франция и с доходите, които получава от работата там издържа двете си деца.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 16:23  31.10.17
  Пуснах идна сълза, като в приказките е разказано....пу-пу....
 • Истината
  Отговор
  2 16:25  31.10.17
  1000 лв.за педофилия браво ..е то за убийство на полицай 2 години..да му с..ра на съда и съдиите

  Коментиран от #3

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 16:31  31.10.17

  До коментар #2 от "Истината":

  Пише "по обичай", т.е спазени са всички шведски традиции.

  Коментиран от #4

 • goni
  Отговор
  4 16:52  31.10.17

  До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

  Евала!!!:)
 • Гост
  Отговор
  5 17:09  31.10.17
  Те тия актове не плащат, боли го за колко са го осъдили :)
 • Егати
  Отговор
  6 07:44  01.11.17
  на 13 г две деца,на 26 баба , въпроса е , кой ще ги храни тези сигани, нито единия нито другия през живота и пръст не ударили да изкарат някой лев, а за Франция дрън дрън,бил работил младежа...
 • Антисемид
  Отговор
  7 08:52  03.11.17
  Тази орка е направо магистър у маалата с този завършен 7ми клас,брей а зрялата му жена да не се бави,да ражда още 7-8,че като стане 15 годишна,вече трябва внуци да гледа. А районен съд Асеновград доказва с тази присъда,че всички населени места с имена завършващи на град,нямат нищо общо с градовете!

Напиши коментар:


Публикувай