Last news in Fakti

25 Април, 2024 15:50 2 036 56

Глобяват за отказ от ваксини

  • глоба-
  • отказ-
  • ваксини

Първоначалният размер на глобата е 50 лева

Глобяват за отказ от ваксини - 1
Снимка: shutterstock

Около 100 души санкционираме годишно заради умишлено осуетяване на поставяне на ваксини от задължителния имунизационен календар. Първоначалният размер на глобата е 50 лева. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той участва в семинар, посветен на ваксините, в рамките на отбелязването на Европейската имунизационна седмица в Сапарева баня. Доц. Кунчев уточни, че на някои от нарушителите не могат да съберат санкцията, а други умело се крият, дори се правят, че не отговарят на телефонния номер, на който довчера са отговаряли.

Началникът на отдел „Надзор на заразните болести“ към Министерството на здравеопазването д-р Кремена Пармакова коментира пред „Телеграф“, че размерът на съществуващите глоби, заложени в Закона за здравето, е много малък. „От колеги в страната разбирам, че се издават актове на родители, които не са си имунизирали децата“, каза тя, цитирана от „Телеграф“.

Според нея трябва да се върви към увеличение на сумата, но за тази цел са необходими законодателни промени. „Трябва да се види, че идеята на тази глоба е възпитателна“, коментира д-р Пармакова.

Тя подчерта, че няма как да се разбере дали някое дете реално е ваксинирано, защото проверката се извършва по документи и случилото се в кабинета остава между родител и лекар, но един от сигурните индикатори, че това се е случило, е, че хлапето кара по-леко заболяването.

Д-р Пармакова обяви, че до момента официално съобщените случаи на коклюш в страната са 387. „От началото на годината до 21 април те са 317, като в понеделник и вторник има съобщени нови случаи“, посочи тя. 107 са общо заболелите от коклюш във възрастовата група 10-14 години, но най-висока заболеваемост се отчита при децата бебетата – 67/100 хил. деца под една година, като в тази група болните са 38, уточни началникът. Във възрастовата група 5-9 години са 71 случая или 23/100 хил. В групата 1-4 години заболеваемостта от коклюш е 15 на сто хиляди, което са 34 деца, а в групата 15-19 години заболеваемостта е 12 на сто хиляди, което са 37 случая. Сред хората над 25-годишна възраст заболелите са 27.

Тя посочи още, че най-много заболели са съобщени в София, а до 21 април от 11 области в страната не са постъпили данни за случаи на коклюш, допълни д-р Пармакова. Все още не е ясно дали ще бъде обявена епидемия и какви препоръки ще даде служебният министър на здравеопазването.

Управителят на Българското сдружение по иновативна медицина д-р Валери Цеков предупреди, че заради нисък интерес може да бъде спряна програмата за поставяне на ваксина срещу човешки папилома вирус. Имунизацията се прави на момичета на възраст между 10 и 13 години, като планът е да се включат и момчетата.

„Ако тази програма веднъж спре, ще бъде трудно да бъде реанимирана отново“, коментира той и добави, че държавата инвестира във ваксини, към които има интерес. Той посочи още, че над 1000 жени в детеродна възраст загиват годишно или 2-3 дневно, защото не са ваксиниран.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    12 36 Отговор
    Ганчо и на наго скоро ще му турят преетикираното Манту.
  • 2 КОС

    65 13 Отговор
    ИСКАМ ДА ДОКЛАДВАТЕ КОЛКО ОТ ВЛЕЗЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ СА ВАКСИНИРАНИ ПРОТИВ КОКЛЮШ И ИЗОБЩО ИМАТ ЛИ ВАКСИНАЦИОННИ ПОКРИТИЯ И ЗА ДРУГИ БОЛЕСТИ?Много деца са настанени и по детски заведения.
  • 3 Родител 1

    41 16 Отговор
    ЕГН-то е касова бележка, че сте продали детото си на системата.

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така Така

    45 13 Отговор
    Демокрация ,но не е по различна от комунизма с изключение, че е по нечестна и по наглите и нечестни хора успяват крадейки лъжейки и убивайки останалите

    Коментиран от #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 без една ваксина

    30 17 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р Менгеле":

    Глупости, всички болести се разнасят само от заразени ваксинирани и такива излъгали се да дарят кръв в НПО-то на Ротшилд.
  • 8 честен ционист

    12 31 Отговор

    До коментар #6 от "Пеееерасите на СЗО са ативирани":

    Да не ги призоваваш случайно да гласуват за ваксинираните от Възраждане?

    Коментиран от #17

  • 9 Сиганин

    24 5 Отговор

    До коментар #3 от "Родител 1":

    Поне знаеш ли коя година е вкарано в България ЕГН-то? От 10 цифри 6 са ти рождената дата или и рожденият ти ден е част от матрицата и системата, а последните 4 показват града в който си роден и пола за да може само по едно ЕГН куките да разберат, че издирват джендър като теб от женски пол от град Монтана...

    Коментиран от #11

  • 10 Кеша на Ковид

    53 10 Отговор
    След като точно вие начело с кунчев излъгахте най-брутално хората, с експерименталните отровни иРНК ваксини, сега с какви очи ще налагате глоби ?
  • 11 Родител 1

    13 11 Отговор

    До коментар #9 от "Сиганин":

    Вкарано е от същите комунисти като днешните.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 На Ционистите на кабала и тяхното СЗО

    22 10 Отговор
    Им трябват жертвоприношения на деца на Молиха ( сатаната)....тия от Вашингтон и белия дом са сатанинска секта с редовни жертвоприношения на Бога им Сатана, а сатаната обича кръвта на деца...и това не го казвам аз, а братята Подеста в имейлите им, които уикиликс публикуваха - там наричаха децата "пици"...в стаите за убийства, пишат просто изплакникато свършиш.
    Или Обама бил похарчил 65 000 долара от данъците на американците за да осигури "пици" за сатанинските ритуали в белия дом....всичко е от имейлите на братята Подеста до килъри Клинтън...

    Коментиран от #16

  • 15 без една ваксина

    16 10 Отговор

    До коментар #13 от "въпроси":

    В махалата няма Макдонълдс и течаща вода с Флуорит.
  • 16 честен ционист

    8 24 Отговор

    До коментар #14 от "На Ционистите на кабала и тяхното СЗО":

    През 2010 год един брои 10000 биткойна за 2 пици от Папа Джоунс. Да не мислиш, че човек, който му е дошло на акъл 2010 год да копае биткойни, би похарчил толкова за 2 пици?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ей тъпи нещастни неуки хора

    18 15 Отговор

    До коментар #17 от "Сигурен":

    Циганите имат имунитет към всичко, което се сетите и то вроден и дългогодишен с оглед условията при които живеят от столетия...едва ли им липсват антитела срещу всичко съществуващи като бактерии, гъбички и вируси и паразити

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Рошко

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "Така Така":

    И то "законно" със закони писани от други
  • 20 Свещи да си купи

    17 9 Отговор
    С тия 50 лева , другаря Кунев !
    Даже 100 мога да му дам !!!
  • 21 Някой ни готви дърво

    26 7 Отговор
    Не на СЗО! Разгледайте какво ни готвят тези хубосрници! ДА на изпитание ваксини! НЕ на експериментите без съгласие!
  • 22 честен ционист

    10 10 Отговор

    До коментар #18 от "Ей тъпи нещастни неуки хора":

    И на тебе баба ти да си е мила зъбите всяка сутрин у Ганг и ти да имаш сега.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ковидарите

    27 9 Отговор
    Заради бизнеса с ковид "ваксини" принудиха хората да не вярват в истинските ваксините!

    Коментиран от #26

  • 26 честен ционист

    8 19 Отговор

    До коментар #25 от "Ковидарите":

    Ти по какво съдиш коя ваксина е "истинска", или не? Само не ми казвай, че каквото ти каже ДжиПи-то го имаш за чиста монета.
  • 27 Ако и тоя път гласувате за

    15 11 Отговор
    ..за краварските сатанисти от герб пп дб ,няма да има кой да ви спаси след този май месец от планираните пландемии и военизирани вируси на ционистите от частната СЗО корпорация, собственост на Бил Гейтс и родшилд

    Коментиран от #29

  • 28 666

    18 5 Отговор
    Всички бежанци задължително да се ваксинират донесоха какви ли не зарази

    Коментиран от #44

  • 29 честен ционист

    15 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ако и тоя път гласувате за":

    В Русия ваксинационният календар е едно към едно със "сатанинския" американски.
  • 30 Сталин

    18 16 Отговор
    Аз ви казах,ама вие не вярвате ,
    В хода на Съвета по Евгенетика в рамките на СЗО през 2009 година Хенри Кисинджър каза:
    "Когато стадото приеме ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА и ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ, ИГРАТА Ще Бъде ЗАВЪРШЕНА! Те ще приемат ВСИЧКО -Насилствено Донорство на Кръв или Донорство на Органи- и това всичко за "ВСЕОБЩОТО БЛАГО".Ние можем Генетически да Модифициране ДЕЦАТА И ДА ГИ СТЕРИЛИЗИРАМЕ-- за "ВСЕОБЩОТО БЛАГО".Контролирайте ума на овцете! И Вие ще може да Управлявате Стадото!Производителите на Ваксини ще Заработят Милиарди,и Много от Вас ,присъстващи днес в тази зала ще бъдете Инвеститори! ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПЕЧЕЛИВШ ХОД! Ние ще разредим Стадото -А ТЕ ЩЕ НИ ПЛАТЯТ ЗА УСЛУГАТА ПО ТЯХНОТО УНИЩОЖИНИЕ."
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сталин

    13 15 Отговор
    Всички ваксини са отровни
  • 33 Мнение

    9 15 Отговор
    Първо вие (слугите на външни интереси) глобявате нардоа, а после той ви "глобява" за геноцида, който вършите срещу него!!!

    Така стоят нещата в историята!
  • 34 Слушайте продажниците

    18 19 Отговор
    Най-лесният начин да убиваш целенасочено хора от една нация е да платиш на няколко продажника да разпространяват пълни лъжи за това как ваксините убиват...много лесно упражнение, но резултатът е налице - първата от поредица от епидемии, които при нормални ваксинационни нива нямаше как да се случи, вече е факт, а на опашката са още по-страшните епидемии, които отдавна трябваше да са в историята. Все си мислех, че настървението, с което заливат нета, трябваше да ги издаде пред средно-интелигентния читател, че не го правят от "добро сърце", но явно това "проникновение" остава неразбираемо за масите...

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Румен

    14 15 Отговор
    Такъв закон за глобяване няма. Несе ваксинирайте на сила, щото няма да дочакате до пенсия.
  • 38 Мдаааа

    16 14 Отговор
    Много прост народ има по тоя свят. Ваксините са спасили милиони хора. Не казвам, че трябва да се поставят безразборно. Но доказаните от десетилетия ваксини спасяват всички. Непросветений юроде, вредиш на себе си, на децата си и на хората около теб!

    Коментиран от #41

  • 39 Алооо

    15 12 Отговор
    Доста лекари са за затвора. Пишат, че ваксината е поставена, а тя не е! Трябва да има закон за тяхната измама.
  • 40 Хората

    12 13 Отговор
    нямат вяра в сегашните ваксини.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 абе боклук

    1 17 Отговор

    До коментар #41 от "Сталин":

    ами от четене знае. не от философстване на хора които си слагат никове на нацисти избили милиони руснаци.

    Коментиран от #45

  • 43 Въпрос!!!

    13 12 Отговор
    А какво наказание следва за увреждане на дете в следствие на сложената му ваксина?!!! Кое гарантира полезността и безопасността й!!!?

    Коментиран от #52, #53

  • 44 Ха ха ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "666":

    По - добрата идея е да се разкарат кой от където е дошъл. Ако трябва и на държавни разноски. От тея бежънси, нищо добро не може да излезе.
  • 45 Ъ?!!!

    7 13 Отговор

    До коментар #42 от "абе боклук":

    Я нАмали парата, че ти избуши глъвътъ. Сегашните "ваксини" нямат нищо общо с предишните. Нямат истински контрол, произвеждат се в биг фармата и са пълни с живаци, олово и всякакви, други гадни, отрови. Затова се появиха аутисти и всякакви други аномалии, неизвестни преди 30 години. И стават все по - масови. Като го комбинираш с отровните храни, ГМОта, съвсем е изпусната работата.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дупничанин

    5 12 Отговор
    Ми кат са улави и ви плащат. Вместо да земат една гьостерица и като ви почнат, докато не ви скършат от бой, без здраво място да остане. И ше видите как нещата ше се оправат със светкавична скорост. Да не говориме, че такива измислени И ВРЕДНИ професии кат на тоя мошеник Кунчев съвсем ше изчезнат
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Иии

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Трият":

    тия къде пишат статиите това на са им истинските имена нито снимки
  • 52 Отговор

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Въпрос!!!":

    Престилките се скриват като мишки и не вдигат телефона. Имало е детето други неизвестни за "науката" заболявания. Преди това подписваш, че не носят отговорност. Какво са едно две деца на някой си важно е богатите да не ги тресне нещо. Сега ще публикувам и видео с такъв случай ако не го изтрият
  • 53 Урсула продава паралич

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Въпрос!!!":

    Ето го и видето с майката, която сега ще отглежда инвалид!

  • 54 Ясен

    6 0 Отговор
    Ваксинираните нали са защитени, какъв е тогава този засилен интерес да се мешат в чуждото здраве?
  • 55 Гост

    3 0 Отговор
    Ако им пукаше за народа нямаше да го глобяват, а щяха да му наложат насила "хубавата мярка". Целта е да му вземат парите, както винаги и с всичко, което измислят.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове