829 11

Валери Симеонов: И да бъдат взети нови изтребители, няма кой да ги кара

За модернизацията на пехотата все още няма разчетени пари

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Вицепремиерът Валери Симеонов се обявява и срещу целевото отпускане на 400 милиона лева за модернизация на Военноморските сили. На заседанието Каракачанов предупреждава, че спирането на проектите означава да не се направи нищо в следващите пет-шест години.

Вицепремиерът Валери Симеонов предлага отлагане на модернизацията на армията. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието на правителството от понеделник. Валери Симеонов се обявява срещу това следващата година да бъдат отпуснати целевите 230 милиона лева за купуване на изтребители.

"Аз апелирам да не се подкрепи бюджетът в частта за 230 милиона годишно за купуване на нови самолети", казва Валери Симеонов. Той допуска че модернизацията може да започне в един по-късен етап, защото дори и да бъдат взети нови изтребители "нямало кой да ги кара".

Вицепремиерът се обявява срещу купуването на "нови военни играчки" при наличието на проблеми в екипа на хората. Симеонов вероятно има предвид пилотите от авиобаза Граф Игнатиево, които преди седмици отказаха да излетят.

Валери Симеонов се обявява и срещу целевото отпускане на 400 милиона лева за модернизация на Военноморските сили. На заседанието военният министър Красимир Каракачанов признава, че има забавяне в проектите за модернизация, но предупреждава, че спирането на проектите означава да не се направи нищо в следващите пет-шест години.

През 2016 година парламентът с мнозинството на ГЕРБ одобри тригодишната рамка за финансиране на модернизацията. Тя все още не е отменена, тъй като правителството и парламентът не са одобрили новото предложение за финансиране на Каракачанов.

В същото време комисията по отбрана одобри на първо четене бюджета на армията. За модернизацията на пехотата все още няма разчетени пари. Увеличението от около 100 милиона лева ще бъде за набиране на нови военнослужещи, отбелязва БНР.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост1212
  Отговор
  1 09:02  03.11.17
  Тоя ще им разкаже играта на ГЕРБ-ерите вече... :) Аланкоолу, полицията не ви долюбва... и армията ли искаш да й се отворят очите и да ви види о.раните и охранени задници? Мигранти, заплахи отвсякъде- той ще пести и от това като "наказва" пилотите за непослушание!?!?! Следващото какво ще е? Сигурно ще ги качи на селскостопански самолети за назидание? Ама то май и такива нямаме вече.
 • Паси Кънев
  Отговор
  2 09:02  03.11.17
  Що бе братята роми ще ги пилотират.Ако не пък някой бежанец за пилот да туриме да покажем на света как ги интегрираме.Викам и по болниците да назначите за доктори братята нали има недостиг на специялисти и за учители стават.
 • гост
  Отговор
  3 09:07  03.11.17
  Как е възможно толкова нагъл и отвратителен индивид да е в парламента и то заместник на премиер? Толков али ни е зле държавата?
 • Избирател
  Отговор
  4 09:13  03.11.17
  Този има ли някаква военна компетентност, че АЕ изказва ?

 • Българин
  Отговор
  5 09:17  03.11.17
  То и ти не можеш да управляваш , ама на - по цял ден творите простотии !!!
 • ЗЕВС
  Отговор
  6 09:43  03.11.17
  Всеки коментар на Симеонов, потвърждава мнението, че е време да му се осигури почетно място в историята - за да не се пречка в настоящето.
 • и рече той "пии със зеии"
  Отговор
  7 10:40  03.11.17
  Валерката може да е тъп, но е хитрец селянин и добре го е замислил. Няма да взимат сега самолети, защото има кой да ги кара, ще вземат след години, когато пилоти няма да има, а тези които не са напуснали, ще са летели само на видео игрички. И така наистина,ще се окажем в положение везехме два самолета няма, кой да ги кара! Тия герберастите с измислените "националисти" си паснаха перфектно и от където минат трева не никне и в амазонската джунгла да ги пуснеш до ден, два дърво няма да остане !! Нагли и преди са ни управлявали, но толкова нагли и некомпетентнии никога не е било !!! Чакам следващата велика "мисъл" на този тъмен индивид с дръонати очички и бургаски акцент !
 • Тито
  Отговор
  8 11:07  03.11.17
  Света е на път да се подпали,всички се въоръжават най-малкото с цел защита,а само ние сеч чудим да си купим ли самолети или не.Погледнете от хубавата страна,че нас ще ни оставят за накрая,защото ако окажем съпротива ще е с камъни и колове.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  9 15:18  03.11.17
  Ако някой има надежда че тази армия ще помогне нещо, трябва да е голям ,,Верващ"повече от папата.Само ракети могат да спрат една инвазия от нашите комшии.Мисля че все още не се готвим за нападение от Другоземци....За машините по земята си има изпробвани и евтини начини...
 • стоян
  Отговор
  10 15:19  03.11.17
  Е и какво ще направим с 10 самолета и 2 кораба като купим Ще станем велика сила ли- Или някои ще вземат комисионни а пък други ще се кефят на новите си играчки а трети като нас ще плащат
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  11 09:43  04.11.17
  Циганите бре Валерка. Циганите ще ги подкарат с количките за скраб да вземат и изпият парите за нова година бе!

Напиши коментар:


Публикувай