Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 11:14 1 555 15

ВМРО към Турция: Наказание за турските граничари, пребили българин

  • турски граничари-
  • хамзабейли-
  • българин-
  • побой-
  • вмро-
  • лесово

Това е акт на агресия, който е показателен за отношението на Турция към България

ВМРО към Турция: Наказание за турските граничари, пребили българин - 1
Снимки: БТА

ВМРО – Българско национално движение остро осъжда действията на турски длъжностни лица, навлезли на наша територия, за да се разправят физически с човек, който вече е пресякъл границата с колата си.

Това се казва в официална позиция на партията.

Недопустимо е турски граничари да навлизат на българска територия и да нанасят побой над български гражданин. Това е акт на агресия, който е показателен за отношението на Турция към България. Навлизането на длъжностни лица на територията на България, чиято граница е външна за ЕС, а също и член на НАТО, може и трябва да бъде изтълкувано като нарушаване на суверенитета и заплаха за сигурността не само на страната ни, но и на Общността. Това, че гранични полицаи могат да си позволят да прекрачат граничната линия и да бият български гражданин, показва реалния риск от по-сериозни „инциденти“.

Ето защо ние от ВМРО настояваме да видим бързи, адекватни и реални действия от страна на Турция – истинско разследване, бърз процес и осъдителна присъда. Искаме максималната наказателна отговорност за неправомерно преминаване на границата от турските длъжностни лица, както и те да бъдат вкарани в забранителен списък за преминаване и престой на територията на България. Ако това не бъде направено в най-кратки срокове, ще поискаме от българските органи да приемат инцидента като акт на агресия и нарушаване на суверенитета на страната ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будител

    10 3 Отговор
    Сетихте се!А не трябва ли съдебния процес да е в България,където е извършено престъплението?Тия нещастници,как искаха екстрадицията на нашия граничен полицай?Задължително вето за воденето на преговори за влизането на диваците в ЕС!

    Коментиран от #4, #12

  • 2 ГЕРО

    4 0 Отговор
    А така, правилно. Само че първо да изчакаме делото срещу Валката Гимеонов. Тези дребни неща могат да обърнат каручката и айде коня в реката. Тези неща са не желани , и не бива да бъдат толерирани от двете страни. И няма да се усетиме кога чашата ще прелее и ще излезе извън контрол. Това ние не трябва да допускаме ,щото незнаем докъде могат да доведат негативните емоции. Прави ми впечетление от няколко години сякаш изкусвенно се помпят напрежение между турция и българия. Само умната и от оторизирани спецове.
  • 3 jambazina

    9 2 Отговор
    Не са много ясни причините за инцидента, но е ясно, че каквито и да са те, официалната позиция на управляващите за пореден път ще е беззъба и мекушава. Те са ербап само към нас, иначе пред Брюксел, Вашингтон, Масква са покорни слуги и се кланят до земята.
  • 4 ВЛАШКИ

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Будител":

    На балканите са само такива, ти отдеси??? Дане би да си датчанин? Или швед?
  • 5 ПЕШО ИСТИНАТАН

    5 3 Отговор
    Айдееее почна се , немаше новини , и ето ти новини.
    Аз много пъти пътувам до съседите но не съм имал проблеми , този ако е бил в гърция ще му скъсат задника от глоби. А в сърбия са по враждебно към нас. Всяка страна си има правила , и не си навличайте проблеми. Нещата не са лабави като при нас, умната.
  • 6 Дедо Гошо

    4 1 Отговор
    Пали кораба на Дарт Вейдар и тръгваме към южната граница.
  • 7 ЪРП

    8 3 Отговор
    БЪДЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНИ ,ЧЕ ГЕРБЕРАСИТЕ НЯМА ДА ПРЕДПРИЕМАТ ПОДХОДЯЩИТЕ СТРОГИ ДЕЙСТВИЯ И ЩЕ ГЛЕДАТ ДА ПОТУЛЯТ СЛУЧАЯ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА!!!!!!!!!!!

    СУДЖУКА НЯМА И НИКОГА Е НЯМАЛ НИТО СМЕЛОСТТА ,НИТО ДОБЛЕСТТА ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!

    КВОТО МУ СНЕСЪТ ОНЕЗИ "ОТТАТЪК ГОЛЯМАТА ЛОКВА".....ТВА Е...!!!
  • 8 ЪРП

    3 4 Отговор
    ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЗА ПОТУЛВАНЕТО НА СЛУЧАЯ ОТ ГЕРБЕРАСИТЕ Е ,ЧЕ В 11:50 МИН. НОВИНАТА ЗА ПРЕБИТИЯТ БЪЛГАРИНА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ОТ ТУРСКИ МИТНИЧАРИ Е МАХНАТА ОТ ПЪРВАТА СТРАНИЦА НА САЙТА НА FAKTI.BG!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Osman

    6 8 Отговор
    Трябвало е да му му дадат на този и да посвири на рязания кавал
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    5 8 Отговор
    Трай си бе Каракачанка..турците са превъзбудени..да не го отнесеш...или те си отмъстиха за оная стара женичка бита и малтретирана от патриотите преди изборите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 турция ке падне

    5 4 Отговор
    Рязаните искат калашник в чалмите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове