1 094 10

Закриват 12 пожарни служби, пренасочват огнеборците

Става дума за места с най-малко произшествия

Мартин Христов

12 пожарни служби в страната ще бъдат закрити. Става дума за места с най-малко произшествия. Сред тях са Брацигово, Пампорово и Боровец.

Работещите в тях ще бъдат пренасочени, каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

За осигуряване пожарната безопасност и защита на населението на курортните комплекси през летния туристически сезон всяка година, на основание сключени договори между Министерството и конкретни общини, се командироват служители на Главната дирекция, поясни вътрешният министър.

С тази организация се осигурява оптимална защита на населението и гостите на най-посещаваните курорти. Същото е и през зимата, категоричен е Валентин Радев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мал'умници
  Отговор
  1 23:45  03.11.17
  'едераски истории. Що не закриете и държавата бе н'щастници!

  Коментиран от #7

 • Варна
  Отговор
  2 23:57  03.11.17
  Не бе! - Държавата цъфти и вързва! - Така говори Вожда и ТрЕбе да му ВеРвАтЕ! Истината, е че държавата е в тежък колапс и приказките за големите растежи и приходи остават само добри пожелания. Дефицитът е толкова голям, че единственото решение да съкращаване на разходите, само че съкращаване не къде да е а в София. - Където кърлежите са най- много и където се харчи бюджета на страната и съответно там където се краде най- много!
 • ззз
  Отговор
  3 00:06  04.11.17
  Много правилно! След закриването на тези "излишни" звена ще се отвори място за нов щат на калинки по министерствата!
 • ттков
  Отговор
  4 00:07  04.11.17
  А пък в Германия в почти всяко село има пожарна служба, а да не говорим за по-големи места от село. Нали уж по западен модел вървим? Там доброволци дават дежурства, плащат им се пари от бюджета и т.н. Почти всеки мъж в населеното място дава в годината по някое друго дежурство в пожарната, където има професионални пожарникари естествено, които ще ръководят операцията по гасене на пожар, но масата са местните хора. А у нас масово и всичко се закрива и заличава. И то при условие, че българското население, няма елементарна противопожарна култура и не може да борави с огън без риск. Царят Слънце обаче така е заповядал и трябва да слушкаме, защото ще ни изпрати лошият Цецко да ни дърпа ушите...

 • ГЕРБаха им майката
  Отговор
  5 01:20  04.11.17
  ГЕРБ така решават проблемите не сте ли разбрали !?!? Пожарникарите се оплакаха, че нямат дрехи за работа и т.н. и отговорът на главния пожарникар на държавата "великолепният" Боко от Банкя и неговия подопечен не закъсняха ! "Решения" от ленинско-сталински тип и после не сме били тоталитарна држава !???
 • Гост
  Отговор
  6 07:29  04.11.17
  А за пренаселената администрация в МВР и дума да не става. 60000 били слубитите на МВР, само че 40000 са чантаджии.
 • Кой да е
  Отговор
  7 07:46  04.11.17

  До коментар #1 от "Мал'умници":

  Ами то държава няма, само красива територия.
 • 666666
  Отговор
  8 10:22  04.11.17
  Вдигнаха си заплатите с 800лв.,а на хората няма да има кой да помогне при нужда.Гласувайте за ГРОБ!
 • КОМУНИСТ
  Отговор
  9 21:29  05.11.17
  За какво ни са Пожарникари , нали си имаме назначени от държавата кметове ,секретари по селата , в които живеят по 5-10 души,,те ще се борят при природни бедствия и аварии и ще гасят пожарите,,, БОЖЕ що пари се изразходват за паразитни държавни чиновници
 • Патриот
  Отговор
  10 18:14  06.11.17
  Накрая ще останат 5 пожарни в България, 3 болници (една от които правителствена, а там случайни няма). Ще ни оставе само парламент, партийни структури по много и министерства. Училища за какво са ни. Нашата държава произвежда роби, на тях образование не им е нужно. За 600лв две висши ли да има човек? Общо взето цъфтим, връзваме по западен модел а не можем да опазим населението от пожати. Кога беше времето, когато Бай Суджук обясняваше как бързата помощ щяла да се придвижва с хеликоптери.

Напиши коментар:


Публикувай