2 614 6

Уволнен полицай иска 37 000 лв. обезщетение

Сега ни взеха подписката и гледаха кой се е подписал - на 16 от полицаите ни образуваха наказания за престъпления по служба

Стефанаки Йоанис

След като съдът възстанови на работа шефтът на "Физическа защита" в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов, проговори заплашваният полицай. В ефира на БТВ Цецо Благоев посочи, че иска 37 хил. лева обезщетение от съда за уволнението си. Той беше заплашен брутално с уволнение, защото спрели пияни познати на Караджов. Тогава бе наказан само със забележка, но след като премиерът Бойко Борисов реагира с възмущение, Караджов бе уволнен. Сега съдът го е върнал на работа.

"Патрулът в Козлодуй спрял шофьор с над 1,2 промила в кръвта. В районното управление нахлул Караджов. Полицаите го записали, защото знаели нрава му", обясни Цецо Благоев - полицаят, пуснал клипчето във фейсбук. "Последвал огромен натиск към шефа на Караджов в АЕЦ, към полицаите, към началниците ни заради подписката, която започнахме", разказа Благоев. "Близки връзки с един врачански депутат са обяснението на заплахите и наглото поведение на Караджов", твърди бившият вече полицай.

"Преди 2 г. Караджов се беше явил пиян в полицейското управление и строил полицаите, бесен от отказа им да отидат със служебната полицейска кола да купят цигари и алкохол за банкета на охранителя, защото им били свършили. Пламен Игнатов, тогавашният шеф на управлението, покри това", твърди Благоев.

"Сега ни взеха подписката и гледаха кой се е подписал - на 16 от полицаите ни образуваха наказания за престъпления по служба, най-различни поводи намериха. Преди подписката не съм бил обект на една проверка или едно наказание", оплака се Благоев. "С протекцията на Караджов жената и синът на бившия областен шеф на МВР Газибарски, разправил се с "провинените" полицаи, били назначени в АЕЦ. Заплатите там са от 3 000 до 7 000 лева, тази на Караджов е 5000", посочи уволненият полицай.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бг идиотизъм
  Отговор
  1 12:18  06.11.17
  дааа, и въпросният Караджов пак е върнат на работа, даже с голямо обезщетение от държавата.......айде ся Боко да каже че не е негов човек а......ТОЙ ГО БИЛ УВОЛНИЛ АМА ЛОШИЯТ СЪД ГО ВЪРНАЛ ОБРАТНО
 • Гост
  Отговор
  2 12:51  06.11.17
  Тук става въпрос за АЕЦ и неговата охрана, КАК ВЪОБЩЕ МОЖЕ ДА НАЗНАЧАВАТ ТАКИВА ХОРА. ПРЕДСТАВМ СИ КАКВА Е ОХРАНАТА. Добре че тези с бурките неса се осетили.

  Коментиран от #6

 • Бг ужас
  Отговор
  3 13:31  06.11.17
  Началник на физическата охрана на обект не от национално,а от европейско и световно значение, един пробив в сигурността и много хора ще страдат. Каква държава сме УЖАС
 • бай ганьо
  Отговор
  4 16:12  06.11.17
  Само в БГ може така , уникална държава !
 • Геро Влахов
  Отговор
  5 21:19  06.11.17
  Уникална страна сме , не е държава а нещо друго сме . Народ ли сме или кво сме? Най добре е Цар киро да ни управлява или да се присъидиним към румъния. Искам да се отделим от софия, референдум и решаваме проблема.
 • незнайко
  Отговор
  6 11:21  09.11.17

  До коментар #2 от "Гост":

  Не трябваше да казвате това което мислите ! Не е никак добре ! Бурките отдавна са наясно, какво става в БЪЛГАРИЯ !!!

Напиши коментар:


Публикувай