2 182 9

Патриоти поискаха оставката на Валери Симеонов

Мартин Христов

Патриоти от Хасково и страната, които напуснаха структурите на НФСБ, а някои по-късно изключени от партията, поискаха оставката на вицепремиера и партиен лидер Валери Симеонов.

Това стана на пресконференция, на която бяха вдигнати плакати с надписи "Искаме оставката на Валери Симеонов", "Искаме си обещаната пенсия от 300 лв", съобщи haskovo.info.

Велизар Енчев, който е сред учредителите на НФСБ и впоследствие напуснал партията изчете обръщение към структурите на НФСБ, “Атака” и ВМРО. По неговите думи най-важната причина за исканата оставка е коалирането с ГЕРБ, както и неизпълнението на предизборното обещание за 300 лв. пенсия.

“Последвайте примера на координаторите на Хасково и областта, както и на десетките други партийни структури в цялата страна. Напуснете партията, чието ръководство изтъргува патриотизма срещу министерски кресла и се превърна в патерица на ГЕРБ. Призоваваме членовете и симпатизантите на “Атака” и ВМРО да подкрепят нашия призив, защото и техните лидери подмениха вота на избирателите и влязоха в правителство, което е пълно отрицание на техните програми и предизборни обещания. Време е да изградим нова патриотична организация, защитаваща автентичната програма на НФСБ, “Атака” и ВМРО, отстояваща неподкупния патриотизъм и бранеща социалните права на трудовия народ, а не интересите на олигархичния режим”, се казва още в обръщението.

“Тези хора нанесоха изключителна вреда на патриотизма. Единият вицепремиер е първият министър на отбраната срещу когото се разбунтуваха пилотите на изтребители. Другият вицепремиер пък е осъден за налагане на език на омразата и срещу когото има дело в Азербайджан по обвинение, че се е срещал с представители на терористична организация. Симеонов публично си позволява да заплашва журналисти, включително и мен”, заяви Димитър Байрактаров.

Бившият областен координатор на НФСБ Кръстю Кръстев заяви, че при изключването му от партията по време на конгреса, той е бил оплют и отхвърли обвиненията, че си е сътрудничил с ДПС, като допълни, че не познава никой от тази партия. Той посочи, че сега в Хасковска област няма НФСБ и определи структурата като празен кашон без никой в него.

В края на пресконференцията бе обявено, че има алтернатива в патриотичната ниша, като скоро ще обявят новия си проект, който определиха като изключително сериозен.

Хасково / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Валери Симеонов
  Отговор
  1 21:13  06.11.17
  Бълъци аз нали си взех кинтите от ББ а вие го.....
 • ари уа
  Отговор
  2 21:31  06.11.17
  Тъмнокожия мъж с дръпнатите палави очички усети вкуса на кокала на властта и парата и няма да го пусне лесно вече !

  Коментиран от #8

 • Марадона
  Отговор
  3 21:53  06.11.17
  Едва ли може да се намери по голям утопист от Велизар Енчев, олицетворява голяма част от народа - знае всичко ама не може да го приложи в практика, за това е виновен комунизма - затвори хората в панелки след като им взе земите и ги направи олигофрени
 • Патриот
  Отговор
  4 22:57  06.11.17
  Един от малкото политици които уважавам е Велизар Енчев наистина. Останалите ако имах имунитет бих им пуснал една бучка олово в кофите. В случая обаче това ми се струва опит да бъдат съборени патриотите, за да може определена герберастка шайка във властта да продължава да се гаври с българският народ.

 • Шаран БГ
  Отговор
  5 06:27  07.11.17
  Един политик, за да бъде подгонен от съпартийците си, има само две причини: 1/ краде по-вече от тях 2/ краде по-малко от тях !! Останалото е дрън-дрън....Поводи, причини .....бол! Ако краде колкото тях - всички си траят и викат "Осанна" !!!
 • Шаран БГ
  Отговор
  6 06:27  07.11.17
  Един политик, за да бъде подгонен от съпартийците си, има само две причини: 1/ краде по-вече от тях 2/ краде по-малко от тях !! Останалото е дрън-дрън....Поводи, причини .....бол! Ако краде колкото тях - всички си траят и викат "Осанна" !!!
 • Баце
  Отговор
  7 07:10  07.11.17
  Тези с тиквата не са патриоти те са айдуци чисти разбойници. Оставка оставка
 • mediator37
  Отговор
  8 08:18  07.11.17

  До коментар #2 от "ари уа":

  Валери Симеонов за разлика от многото въшливи партократи влиза в политиката когато ВЕЧЕ е милионер. Той е богат много преди да направи партия. Има собствена електронна медия, кабелен оператор е, има хотели, строи комплекси и т.н. без да е бил нито ден във властта. А не като Цв.Цв., който придобива апартаменти, тъщи и къщи не преди, а след като влиза в политиката. Много по-неприятни са тези голтаци, които забогатяват от политика.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  9 12:51  07.11.17
  От този кауньски пуч,нищо няма да се роди,освен една баберка на каквото е останало не харесано в бостана....

Напиши коментар:


Публикувай