1 278 5

Пълната безнаказаност роди модата "взривен банкомат"

Само за последния месец подобни кражби са шест

Стефанаки Йоанис

Зачестяват случаите на взривени банкомати, а само за последния месец те вече са шест.

"Съществува нова мода сред престъпниците, тъй като това е лесен начин за забогатяване. Вторият мотив, който ги движи, е пълната безнаказаност - дотук водят 17:0 на полицията", каза бившият градски прокурор на София Николай Кокинов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

В момента полицията е по петите на тримата извършители на последния обир на банкомат в Сапарева баня. Според Кокинов тримата в крайна сметка ще се предадат, тъй като никой не е по-силен от държавата.

Той обаче отбеляза, че целият ресурс, който е в прегнат в издирването им, до момента не е довел до нищо.

"250 човека, дронове, кучета, извънземни сили... не съм разбрал досега да са ги открили", посочи бившият градски прокурор на София в "България сутрин".

Той подчерта, че случаите на взривени банкомати ескалират и това явление е тревожно. Кокинов каза още, че банкоматите са необходими на хората и не могат да бъдат премахнати, но посегателствата срещу тях не се наказват по никакъв начин.

"Съдебната система няма отношение към казуса до момента, в който няма разкрит извършител. Очевидно е, че полицаите не могат да разкрият извършителите. Явно тези устройства трябва да бъдат запечaтани в по-тежки каси, ако щете - постройки", обясни той и още веднъж настоя, че Прокуратурата е безпомощна, ако МВР не си свърши работата.

Николай Кокинов е на мнение, че наказанията са достатъчно сериозно, но въпросите са дали се прилагат в цялата им строгост и дали има срещу кого да се приложат.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Неграмотници
  Отговор
  1 09:26  10.11.17
  А бе бонак я кажи нещо за модата на изтрепаните бабички и старци по селата от едни брадчеди.Ама баба и дядо нямат парите на банките та да ги гоните така убийците.А и тея момчета които обират банкоматите НЕ СА УБИЛИ НИКОГО.
 • Гост
  Отговор
  2 09:29  10.11.17
  С бюджет от над милиард и с един от най-високите полицейски щатове от глава на населението в Европа, някои развити държави могат само да си мечтаят за подобен ресурс. А в т.нар. държва вече говорим за безнаказаност. Защо ли? Скоро в близките години ще преоткрием и че причината за агресията на подрастващите е нивото на разводите, начина по-който те се случват в България и пълната изолация на единия от родителите.
 • Будалата
  Отговор
  3 09:42  10.11.17
  Збъркана ни Държавата. Ни Полицията ни Прокуратура ни Съд се интересуват от проблемите ни. Вземат си не малките заплати а народеца кучета го яли.
 • АнтиГерб
  Отговор
  4 10:04  10.11.17
  Ей хомо,трябва да започнат да ви взривяват къщите,защото са по доходоносни от банкомати.
 • Щурчо
  Отговор
  5 17:05  10.11.17
  Да посягат на Яките крадци:) и сега ще ги гонят) а трябваше да работят за тях и никой нямаше да ги гони:)

Напиши коментар:


Публикувай