1 113 0

Различни версии за десетокласника в кома от Бургас

Директорката е в отпуск

Светослава Ингилизова

След инцидента, при който десетокласник изпадна в кома, всички в училището имат забрана да говорят, докато тече следствието, пише "Флагман".

Директорката Снежана Няголова излезе в отпуск точно сега.

Началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева заяви, че почивката на г-жа Няголова е планирана от доста време и в момента тя се намира в чужбина. Преди това тя връчила обстоен доклад по случая.

Според него се касае за здравословен проблем на 17-годишния Кристиян С., който тренирал бокс.

„Инцидентът не е свързан с насилие, побой или агресия между учениците. Най-вероятно се касае за здравословен проблем. Знаем, че ученикът е тренирал бокс, възможно е да е имал стара травма. В междучасието му прилошава и тръгва към медицинския кабинет. Веднага му е оказана първа помощ и са се обадили на тел. 112. Транспортиран е до болницата, а вечерта е опериран. Всички в училището бяха много разтревожени от случая”, каза Виолета Илиева.

Очевидци на ситуацията обаче я описаха по доста различен начин. Според тях по време на петия час – около 17,30 ч. всички в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” буквално са вдигнати на крак заради случката с Кристиян. Те твърдят, че малко по-рано в час по физическо момчето правело спаринг със свой съученик. След като е ударен по-силно в главата, Кристиян губи равновесие и пада по стълбите. Падането води до нови, по-тежки удари. Въпреки това обаче, момчето казва, че се чувства добре и продължава да се боричка с връстниците си. В този момент децата били оставени без надзор.

Малко по-късно на Кристиян му прилошава сериозно, започва да му тече кръв от носа и устата. Едва тогава той е изпратен в медицинския кабинет, но се свлича пред вратата.

Бургас / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай