858 5

12 наши курсанти отиват във военни вузове на САЩ

Имената на одобрените ще бъдат обявени в края на януари

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Американски висши военни училища набират за обучение 12 курсанти и студенти от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Военното училище на Сухопътните войски в Уест Пойнт и Военновъздушното училище в Колорадо Спрингс ще разгледат по шест номинации на кандидати от Военния университет в старата столица, съобщи БНР.

Условието е да са първа година на обучение и да имат общ бал не по-нисък от 30 за всички специалности. За летците и ръководителите на въздушното движение минималният бал е 33. Желаещите за американско военно обучение не трябва да са по-възрастни от 22 години, да не са осъждани, да не семейни и да нямат деца.

Кандидатите подават рапорти до министъра на отбраната чрез началника на Националния военен университет до 15 ноември. Очаква се имената на одобрените да бъдат обявени в края на месец януари догодина.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЗЕВС
  Отговор
  1 19:51  11.11.17
  Американски висши военни училища набират за обучение 12 курсанти и студенти от Националния военен университет. Първообраза за обучение на Българи във военното дело, възниква през 1395 г. Еничарският корпус започва да се рекрутира чрез специален „кръвен данък“, известен като „девширме“. След навършване на пълнолетие (20 години) повечето от тях стават еничари!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 19:55  11.11.17
  Юнаци, само така, тези хора са бъдещето на България !

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 20:08  11.11.17

  До коментар #2 от "Бесен Язовец":

  Поредните послушковци.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 20:18  11.11.17
  Ще ги вербуват от ЦРУ

  Коментиран от #5

 • Сеан
  Отговор
  5 09:37  13.11.17

  До коментар #4 от "Бесен Язовец":

  Не могат ги вербува... това ще бъде гордостта на нацията, елита на военното дело, онези бъдещи генерали, бранители на Националната ни сигурност, които не само героично ще защитят родината ни и нас от ВРАГА - каквото и да е това чудо, но с гордост ще гледаме как спорят по телевизиите дали да купим Еф16 4-та употреба или нови Грипен 5-то поколение, онези, които яростно ще плюят Мит 40, ще гледат как унуците на Гоце, Боце, Нинова, Цецо и хилядите НАШ човек чаавета, но няма да успеят да купят все още нови самолети и кораби за БА. ТЕ СА! Това е бъдещата ни гордост! Аз съм спокоен за бъдещето на България вече. Значи вече мога да се запиша на Фитнесс. Виждам светлина в тунела, пробила мрачните дебри на фашистокомунистокапиталистофеодализма в Република България. Дерзайте дъ Бойс ънд дъ Гърлс - вие сте гордостта на БА, нашите бъдещи спасители, продължителите на Батманн, СпайдърМенн и СуперМенн в български вариант. Урааааааа!

Напиши коментар:


Публикувай