930 5

Нинова: Мутрите - вън от политическите ръководства

Мартин Христов

Преходът трябва да бъде оценен, а престъпленията на Прехода - наказани. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която поиска целият Преход да бъде осветен, да излезе цялата истина на масата и мутрите - вън от политическите ръководства. И обеща БСП да подкрепи предложението на ГЕРБ за отпадането на давността за приватизацията, ако от ГЕРБ седнат да разговарят с тях по всички теми на Прехода.

"На този грабителски преход трябва да сложим край. Предложението е половинчато, искаме цялата истината за прехода на масата. Затова предлагаме всички политически сили да се обедним около това-който е извършил престъпление, да си получи заслуженото. Да добавим и масовата приватизация, не само приватизация, както и концесия на прехода", посочи лидерът на БСП.

Тя обясни, че БСП внася искане до законодателния съвет на Народното събрание за консултация, съвети, становище как да се промени законодателство така, че да има резултат.

"Да не е само еднократна акция, димка за отклоняване на вниманието или да си играем на законодателство, което няма да даде резултат", усъмни се Нинова.

Тя призова и за изслушване в парламента на министъра на икономика Емил Караиванов, който беше дълго време шеф на Агенцията за приватизация - да докладва колко сделки, с кого и за какви суми са направени. Относно нейно участие в приватизационни сделки, Нинова уточни, че сделката е една - за "Техноимпекс", и я е заявявала във всичките си декларации, съобщи actualno.com.

"В годините тази сделка, в различните периоди, е проверявана няколко пъти. Различни прокуратури с различни прокурори са правели проверка. Нямам нищо против да се направи за енти път, нямам никакви притеснения и нямам нищо против. Но, "Булгартабак" не е проверяван нито веднъж, ЕРП-тата не са проверявани", припомни председателят на БСП.

Запитана дали БСП обмисля да сменя темата на вота на недоверие, тя уточни, че от левицата не смятат това за необходимо. "Бяхме се разбрали с ДПС да направим втора среща за това на недоверие, ако те имат промяна в мнението, ще ви информираме. Нашето остава непроменено. Ще внесем вот на недоверие и който иска да ни подкрепи, е добре дошъл. Не смятаме, че е необходимо да се променя темата за вот на недоверие. Корупцията е един от най-видимите пороци на управлението на Борисов", заключи председателят на БСП.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • И са
  Отговор
  1 15:58  14.11.17
  оляля ми то тогаз в редиците на бсп и дпс няма един да остане на свобода- най големите крадци на прехода заедно с костов и царчето
 • популизъм до спукване
  Отговор
  2 16:04  14.11.17
  Какооо, внимавай, какво си пожелаваш, че да не се сбъдне, защото, ако това стане цялото БСП ще трие наровете по затворите доживот! Същото важи и за другите тумори на БКП - Герб, ДПС, СДС, АТАКА, ПФ и други измислени герои. За съжаление, това няма как да се случи, защото това означава да се вкарате сами в затвора, което няма как да стане, в тази връзка, партизанката пак бълва популизми за старите и бедни хора в България, лъже ги с прехода и със справедливост, вместо да им предложи работа или по високи пенсии, храни си електората с надежда, щото само това могат да предложат.
 • Будалата
  Отговор
  3 17:17  14.11.17
  А дано но надали.
 • ДИМИ
  Отговор
  4 00:34  15.11.17
  Точно вие ли?! Баси Нагли те! !!
 • бай село
  Отговор
  5 23:55  16.11.17
  Правилно на мутрите мястото им е в затвора , да не кажа другаде ,но то в България останаха само мутри и цигани! Които ида дойдат все тая , такъв ни е контингента , мутри и цигани!

Напиши коментар:


Публикувай