1 649 10

Фандъкова: Утре отваряме бул. "Тодор Каблешков" (СНИМКИ)

Участъкът е разширен до 4-лентов, с нови тротоари и улично осветление

Снимки: Facebook
Снимки: Facebook
Константин Карагьозов

"От утре, 16 ноември, пускаме движението по бул. „Тодор Каблешков“ от бул. „Бъкстон“ до магазин "Кауфланд", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

"Участъкът е разширен до 4-лентов, с нови тротоари, улично осветление, мостово съоръжение и корекция на реката. Довършителните дейности по тротоарите и изграждането на ограда ще бъдат завършени до края на месеца. Разширението в следващия участък – от магазин „Кауфланд“ до бул. „Цар Борис III“ ще завърши догодина, заедно с ремонт на кръстовището на бул. „Цар Борис III“, написа още Фандъкова в социалната мрежа.

В събота, 18 ноември, ще бъде възстановено движението по бул. „Дондуков“ в участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до бул. „Васил Левски“. Довършителните дейности по булеварда ще продължат до края на месеца.

До края на седмицата ще бъде пуснато движението и във втория участък на бул. „Монтевидео“ - от ул. „Акад. Пешев“ до ул. „Народно хоро“. До средата на декември ще се довърши участъка до ул. „Боряна“, за който се наложиха допълнителни дейности в много голям обем и в момента се изпълняват укрепителни стени.

Допълнителни дейности се наложиха и на площада пред НДК – допълнителни облицовки на стълбищните клетки и допълнителни елементи към парапета за по-голямо удобство на хората, те ще бъдат завършени до края на месец ноември.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Госссст
  Отговор
  1 17:49  15.11.17
  Ако общината / Паркинги и гаражи / не си върши работата ще е безсмислено. Пак ще са по една лента в посока а в другите две ще има спрели троглодити с оправданието "аз само за малко" - същото е с отсечката от Стефан Тошев до Бъкстон - уж 4 ленти а само две работят!

  Коментиран от #9

 • Гроб
  Отговор
  2 17:57  15.11.17
  С отварянето на Тодор Каблешков не се решава нищо.Не мога да разбера защо не го направиха до Цар Борис.Нова са някакви20 метра.Провал.

  Коментиран от #4

 • Столичанин
  Отговор
  3 18:04  15.11.17
  Не мога да разбера откъде намериха място за още 2 ленти в тая теснотия, която беше там - и от двете страни на старото тясно трасе беше плътно застроено - ограда на имот от едната страна, блокове с прилежаща инфраструктура (пътеки, заходи, паркинг) от другата страна. Как я сътвориха тая магия не е ясно, но евалата, сега като разширят и от Кауфландия до Борис III, добре ще стане. Но Госссст е прав, че ако и там почнат да паркират разни чалгари - "Ама аз само за малко" - ще стане като на Стефан Тошев - същата история. Контрол трябва, и бой през ръцете (в случая - през гумите) - на паяка и толкоз
 • кратка ще е радостта
  Отговор
  4 18:58  15.11.17

  До коментар #2 от "Гроб":

  Абсолютно си прав проблемът със стеснения участък преди Борис си остава там едни тарикати се опитват да изпреварят всички чакащи възпитано и гладиаторските боеве скоро, ще бъдат открити отново. А коментар 1 е абсолютно прав, че лентите до тротоарите, ще се превърнат в паркинги и на практика пак, ще си е стария двулентов път, но с нов асфалт тип "герб", който както знаем е скъп, но за сметка на това неиздръжлив !

 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  5 19:36  15.11.17
  Нищо и половина.Общината разширява булеварди които водят до никъде.Бул.Монтевидео свършва при задръстеното от автомобили и камиони околовръстно шосе.Бул.Тодор Каблешков свършва на задръстеното от автомобили и трамваи кръстовище с бул.Цар Борис|||.Да влезат в кв.Овча купел между ул.Боряна и ул.Маестро Кънев да запълнят дупките и да изградят тротоари и дъждосъбирателни шахти че вече не се издържа в този "Бейрут"
 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  6 19:47  15.11.17
  И този трамвай N;11 е пълен абсурд да се движи след стадион Славия посока кв.Княжево.Освен да създава предизвиква задръстване на кръстовището с бул.Цар Борис|||,ида създава опасност за пешеходците на измислената спирка пред читалището с нищо друго не е полезен.Спрете го този трамвай .Създава хаос пречи на движението.
 • Анонимен
  Отговор
  7 21:40  15.11.17
  Не се накраде тази мутреса Фандъкова нагла,тикварка
 • неразбрал
  Отговор
  8 22:21  15.11.17
  Ама всичките 203 метра ли ще отворят или на части? Ще има ли грандиозно откриване и рязане на ленти? Е, какво пък, за 3 месеца толкова, останалото до година, пък може и за по-следващата, нали знаете: "бързата работа - срам за майстора".
 • Антон
  Отговор
  9 22:40  15.11.17

  До коментар #1 от "Госссст":

  Много точно казано! Същата драма е и с велоалеята на Раковска. Там преди беше пълно със спрели коли, таксита, други на аварийни. Основно се ползваше пак една лента. А сега драма от която няма смисъл. Може да помислят и за кръстовища на 2 нива или кръгови, малко да облекчат трафика. Те разширяват хубаво ама след 100 метра пак светофар. Само в участъка от Борис до бул.България има 4 светофара. а това са сигурно 300 -400 метра. И най-накрая паркинги и гаражи да купят още 10-20-30 паяка и да започнат поголовна чистка. Крайно време е ганя да започне да спазва знаците. За справка софийските молове - безплатни подземни паркинги, лятото колата е на хлад, зимата на топло и сухо, но ганя спрел трошляка на улицата пред мола сякаш е на селския мегдан. Ех този селски манталитет цял живот ви преследва. Не може да се научите и това е !

  Коментиран от #10

 • кон
  Отговор
  10 00:07  17.11.17

  До коментар #9 от "Антон":

  По- мафиотска от тази служба няма. Половината събрани пари да бяха вложили в Паркинги , досега щяхме да сме забравили проблемите с паркирането.

Напиши коментар:


Публикувай