412 2

Ральо Ралев гост в ДГ „Бреза” за Деня на християнското семейство

Изявата е част от фестивала на малките таланти в района

Светослава Ингилизова

Незабравимо посрещане на Деня на християнското семейство днес зарадва и малки, и големи в ДГ „Бреза” на район „Северен”. Изявата е част от фестивала на малките таланти в района, чиято цел е да стимулира развитието на творческите сили у деца и ученици, да ги подтикне да разгръщат потенциала си с помощта на слово, багри, музика и танци.

Децата от група „Калинка” бяха щастливите домакини на празненството, посветено на големия църковен празник Въведение Богородично и на единението и любовта в семейството. Със специалните си костюмчета и носии за тържеството те приветстваха своите родители, кмета на района инж.Ральо Ралев и неговия екип и нямаха търпение да покажат какво са научили за този светъл празник на любовта и сплотеното семейство. Сърдечните думи на директора на детското заведение г-жа Нели Димитрова дадоха старт на празненството. Кметът на района поздрави развълнуваното множество, като призна пред децата и родителите, че и за него най-скъпо е семейството, защото е нашата опора през целия ни живот.

Чрез песни, стихове и танци палавниците представиха осъвременен прочит на приказката за мързеливата Богданка и напомниха на всички колко са важни трудолюбието и отговорността, отзивчивостта и грижата за другия. Кулминацията настъпи с Вазовата „Молитва”, която прозвуча като благослов за опазване на семейството, любовта и рода. Разчупването на традиционната пита за здраве и берекет, красивият народен танц под звуците на жива гайда увенчаха прекрасното тържество на малките артисти от ДГ „Бреза”.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 23:07  21.11.17
  Ура за кмета Ралев, достойно светско събитие за тази новина!
 • Истината винаги боли
  Отговор
  2 23:51  21.11.17
  Такива хора са нужни на България за да оцелее в тези безродни времена.Няма значение от коя партия са те,важно е да мислят и работят за народа,а не за себе си и партията майка...

Напиши коментар:


Публикувай