Last news in Fakti

29 Август, 2019 16:27 7 301 20

Първо във ФАКТИ: Съдът определи 150 000 лева гаранция за Ральо Ралев

  • ральо ралев-
  • кмет-
  • задържан-
  • пловдив-
  • район северен-
  • парична гаранция

Промяна на мярката за кмета на район "Северен"

Първо във ФАКТИ: Съдът определи 150 000 лева гаранция за Ральо Ралев - 1

Специализираният наказателен съд промени мярката за неотклонение на задържания кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, предаде репортер на ФАКТИ. От "задържане под стража" тя става "парична гаранция", която е в размер на 150 000 лева. Припомняме, че Ральо Ралев бе задържан с обвинение за корупция. Според Прокуратурата строителен предприемач от Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено разрешително за строеж в район "Северен".

В самото начало на заседанието съдебният състав прие направената и предоставена на съда медицинска експертиза, касаеща здравословното състояние на подсъдимия Ральо Ралев.

Обвиняващият прокурор потвърди поддържане на обвинението срещу кмета на пловдивския район "Северен" и пожела от съда протестът ѝ относно частната жалба на защитата за промяна на мярката на обвиняемия Ралев, да бъде уважен, а респективно на това - жалбата на защитата да не бъде уважена. Според обвинението, медицинската експертиза е показала, че състоянието на подсъдимия кмет, напълно му позволява да остане в ареста.

Самата медицинска експертиза сочи, че задържаният кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев има Синдром на Жилбер, който съпътства жълтеница.

Обвинението поиска от съда, в случай, че реши да пусне ''под гаранция'' или да постанови ''домашен арест'' за обвиняемия Ралев, да бъде значително завишена сумата определена за парична гаранция.

От своя страна защитата напълно отхвърли всички обвинения срещу Ралев, а освен това поиска от съда протестът на обвинението срещу жалбата за промяна на мярката - да не бъде уважен.

Илиян Василев, един от адвокатите на кмета на пловдивския район ''Северен'' Ральо Ралев, изтъкна пред съда, че няма реални доказателства срещу неговия клиент, а трети лица са поемали ангажименти от негово име. Адвокат Василев изрази мнение, че прокуратурата и изпълнителната власт имат голяма нужда от шумни процеси срещу хората от администрацията, като това е заради актуалната ситуация в държавата.

Адвокатът силно акцентира върху това, че в медицинската експертиза има противоречие. В него от една страна пише, че състоянието на обвиняемия Ральо Ралев му позволява да остане в ареста, а от друга страна пише, че той спешно трябва да бъде настанен в клиника по гастроентерология. Адвокат Василев апелира към съда да вземе под внимание споменатата втора част от експертизата, тъй като клиентът му има спешна нужда бъде диагностициран в специализирана клиника, каквато в рамките на ареста - няма.

Защитата поиска от съда да няма никаква мярка, което би свалило обвиненията от Ралев, а ако все пак има мярка, тя да бъде променена от ''задържане под стража'' на ''парична гаранция'' или ''домашен арест''.

Съдът даде думата на подсъдимия кмет Ральо Ралев, който обяви, че поддържа заявеното от защитниците му. Ралев довери пред съда, че е семеен човек и няма намерения да се укрива, ако излезе на свобода под ''парична гаранция''. Пред съдебния състав той сподели още, че при негово излизане на свобода, неминуемо ще подаде оставката си като кмет.

В крайна сметка съдът взе предвид това, че според медицинската експертиза Ралев трябва да бъде настанен в специализирана клиника и постанови мярка ''парична гаранция'' от 150 000 лв, изпълнявайки в този случай и желанието на обвинението сумата за гаранцията да бъде завишена. Когато гаранцията бъде изплатена, кметът на пловдивския район ''Северен'' ще може да излезе на свобода.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    10 35 Отговор
    Само Герб само Бойко !

    Коментиран от #5, #17

  • 2 Ральо ралев

    15 7 Отговор
    Здрастииииии.......отново
  • 3 Мазния Лютви

    40 5 Отговор
    Сральо Сралев 150 хилядарки и пак да си краднем на спокойствие.
  • 4 123

    25 0 Отговор
    И сега енжинера ако ги извади,става цирк голям.....
  • 5 Коментар📝

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Румен":

    Нещо НАРОДА НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТЕБЩОТО ТУКА НЯМА КОСТИНБРОДСКИ БЮЛЕТИНИ И ВИ ЛЪСВАТ НЯКОЙ ЧАСТИ
  • 6 Сандо

    20 1 Отговор
    Ральо кво стана бе Майна? 60 бона искаше да лапнеш ли?
  • 7 Боцмана

    9 14 Отговор
    Явно целта е да има жертвено агне ..... Явно Ралев е най важната жертва в цяла България. Няма такава държава за убийци, изнасилвачи и други помияри 5хил гаранция, а за недоказани и набедени хора 150 хил. ХАХАХА ужас без думи.
  • 8 Гошо Петков

    21 1 Отговор
    Големи крадци! Ще отговарят за деянията си един ден!
  • 9 Фул Макс Верстапен

    12 3 Отговор
    Всичко за фонд ф 16 блок 70 относно облигационен заем взет от Боко тиквата и шкембе войвода
  • 10 ХаХа🙈

    19 0 Отговор
    Той само Ральо да е , на китка да го боднеш !
    Тези нагоре със 150 хилядарки “кафе пият”!
  • 11 цвцв

    4 2 Отговор
    замазва костинбродските бюлетини със завод за кока кола бе ахмак
  • 12 Гост

    8 0 Отговор
    И ся като я плати тязи гаранция, какво ще е обяснението му, за източникът на тези пари. Районен кмет с толкова пари?
  • 13 Мен

    5 4 Отговор
    Нека го съдят,нека лежи за кражбите които е извършел. Ама някой ще каже ли истината за тоя апартамент и тая тераса? Аз ще ви кажа. Тая тераса няма нищо общо с неговото жилище. До нея се стига от мезонет от другият вход. И е над неговия апартамент който няма достъп изобщо. И терасата е на друг собственик (частна). Неговият апартамент е от 2 малки сляти апартамента.

    Коментиран от #19

  • 14 С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА

    8 1 Отговор
    .............ОТКЪДЕ ВАДЯТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА ...............ГАРАНЦИИ ...?????????????
  • 15 искам да стана кмет

    3 0 Отговор
    АКО Е САМО ТОЗИ НА РЪЦЕ ЩЕ ГО НОСЯ!!!
  • 16 Човек

    4 3 Отговор
    Незнам защо хората са толкова злобни същества!!!!! Зависта у неуките и зомбираниа хора играе много голяма роля в глобалното унищожаване на тази малка държавица.Къде е честноста у властите и как се решават съдбите на хората у нас!!!
    Разбирам ако човек бъде заловен на място с пари с рушвети, но замислте се малко към момента в този случай на този кмет дали е дадено правото да докаже противното и да се защити,,,, тъй нареченото Човешко право.Всеки от нас може да стане жертва на някой посредник ”приятел” и да бъде използвано чуждо име само и само да се напрВи на голяма работа.Ако найстина е виновен то нека да бъде съден и да изтърпи присъдата си, НО съдбата на този или други хора и който са невинни и страдат зарди другиго това не трябва да се допуска.Много е лесно в живота да направиш мръсотия ,но трябва да се помни , че всичко се вижда от ония отгоре и той го връща. Замислете се малко, че и каквото и да е пригришил той е най малкия на хранителната корумпирана верига в държавата за съжаление.
  • 17 Мдааа

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен":

    Накратко, ти си джендър, вярно платен от тиквата,но все пак джендър.
  • 18 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    пускайте го
    щом има 150 000 да си плати охо
    не е дребна мишка
    има още да доите от него
    в затвора ходят бедните
  • 19 Стик Статик Статистик

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мен":

    Научи се да пишеш! Дразниш с неграмотните си брътвежи и сбъркания член. И ти си член.

    Коментиран от #20

  • 20 Емил

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стик Статик Статистик":

    Статик Статистик-Страшно си елементарен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове