1 028 3

Захариева: Безвизовото пътуване до Канада не позволява работа там

Стопкадър: БНТ
Стопкадър: БНТ
Константин Карагьозов

От 1 декември в рамките на 6 месеца българите ще могат да пътуват и да престояват в Канада без визи, потвърди в ефира на БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя уточни, че безвизовото пътуване не позволява работа там, а е подходящо за кратки бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини.

Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация.

"Ако гражданите пътуват със самолет, ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски долара. Това е еднократна регистрация и няма нужда да се прави преди всяко пътуване. Ще важи в рамките на 5 години", заяви Захариева.

Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване.

"Моля българските граждани, които са решили да работят, да проучат добре нещата", апелира още външният ни министър.

Относно падането на визите със САЩ Захариева заяви, че продължават дипломатическите усилия в тази посока. Тя изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГЕРБ
  Отговор
  1 10:10  27.11.17
  Ха ха ха, вижте ни колко сме безмозъчни, за нищо не ставаме, само приказки без покритие!
 • ГЕНЧО
  Отговор
  2 11:25  27.11.17
  Аз пък изчезвам ,аз съм от 20 % .
 • Патето Яки
  Отговор
  3 18:04  27.11.17
  Ще ядем ГМО безвизово.

Напиши коментар:


Публикувай