1 939 6

Ловна дружинка изтрепа кучетата на друга във Врачанско

Две гончета са убити при инцидента край село Бели извор

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Ловна дружинка е застреляла три от кучетата на друга, разказват потърпевшите пред BulNews. Инцидентът е станал вчера сутринта в района на врачанското село Бели извор в местността „Бабина падина“. Докато дружинката на селото била на лов в района си, в съседство ловували и други авджии от 6-а врачанска дружинка.

В района били само двете групи мъже. Всичко било спокойно, докато по едно време не се чули множество изстрели. Ловците от Бели извор започнали да викат кучетата си, но без успех, не се чувал никакъв лай. При оглед на района мъжете намерили труповете на две от трицветните гончета.

Починалите кучета били на Петър Филипов. На около 600 метра от тях лежало и кучето на Николай Ангелов, което било още живо. Собственикът на четириногото го грабнал и веднага го откарал във ветеринарна клиника във Враца, където от животното извадили 38 сачми, като ветеринарите били категорични, че в тялото му има още олово. В момента състоянието на кучето е много тежко и не се знае дали ще оцелее.

„Не разбирам как са застреляли кучетата ни. Всяка една от дружинките беше в района си. Не сме имали спорове, пререкания, дори не сме се виждали вчера. Само виковете се чуваха и лаят на кучетата. Всички сме потресени от случилото се“, разказа Ангелов.

От ловна дружинка „Бели извор“ са подали веднага сигнал до полицията, като криминалисти са огледали района, в който е станал инцидента. По случая са подадени жалби в полицията и прокуратурата, които трябва да установят кой точно е извършил стрелбата по гончетата и каква е причината за посегателството над животните.

Враца / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Прасета
  Отговор
  1 23:49  28.11.17
  Като няма глигани и кучетата са глигани :)
 • Кореняк Врачанин
  Отговор
  2 04:13  29.11.17
  Когато Господ разнасял глупаците по света, когато минавал над врачанско си изпуснал торбата с глупаците, и те за това е така! Това ви го казва кореняк врачанин от село Голямо Пещене, а наздраве!
 • The TRAPPER
  Отговор
  3 09:14  29.11.17
  Пак добре че не са се изтрепали помежду си . Утре ще им пратя тъщата.
 • красио
  Отговор
  4 09:56  29.11.17
  Много са го закъсали за слука щом си стрелят по кучетата. Преди много години един познат на връщане от празен лов, гръмнали едно питомно прасе, като минавали през едно село, ама ги хванаха.
 • Грую
  Отговор
  5 10:03  29.11.17
  Абе и на мен кучето на една ракия ми прилича на заек, но да ми заприлича на диво прасе още не съм стигал до толкова ракии!
 • БОКО
  Отговор
  6 11:43  29.11.17
  Простотията особено по врачанско взима застрашителни размери!

Напиши коментар:


Публикувай