637 1

Детска градина в София приела 24 деца по втория начин

Мария Атанасова

Детска градина в столицата приела деца без документи за кандидатстване. Нарушението е установено при проверка на дирекция "Образование" на Столична община и администрацията на район "Овча купел".

Ръководството на детска градина 164 "Зорница" в столичния квартал "Овча купел" е направило нарушения на Наредбата за прием на деца в общинските детски градини на територия на Столична община. Става ясно, че за 24 деца липсват кандидатури в информационната системата за обслужване на детските заведение на Столична община, през която се извършва кандидатстването, но те фигурират в списъците на Националната електронна информационна система за предучилищно образование и в дневниците на групите.

Разминаване има и в датите на класиране на някои деца и датите, от които те са записани в дневниците и посещават детската градина.

При инспекцията са установени серия нарушения в организацията на работата и приема на деца в детска градина 164 "Зорница".

Проверките са извършени по жалби от служители на детската градина и сигнали от граждани.

От детската градина са нарушили и разпоредби за организацията на допълнителните образователни дейности. Установено е, че децата са посещавали спортни занятия извън детската градина без сключен договор между детското заведение и спортния клуб.

От детската градина са извършили и други нарушения на Кодекса на труда, Наредба 12 за статута и професионалното развитие на учителите, Наредбата за медицинската експертиза и предписанията на болничния лист, Наредбата за командировките в страната и Постановление 374 от 2016 за изпълнението на бюджета на България за 2017 г., които касаят работата на педагогическия персонал и извършването на административна дейност.

На директора на детска градина 164 "Зорница" е образувано дисциплинарно производство заради редица нарушения на образователното заведение.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 20:12  07.12.17
    А защо не е подведена под отговорност? Дисциплинарно наказание е нищо. А тези деца без нищо ли са приети, ей така. Естественно, че са платили родителите. Директорите на всички градини злоупотребяват. В групите има над 24-25 деца, а учителката е една и една леля. Дали може да се обърне внимание, ред и възпитание на всяко дете? Има си разпоредби за квадратни метри, а няма за брой деца на възпитател, това не е ли по-важно?

Напиши коментар:


Публикувай