1 609 6

Красимир Янков: Нинова е изпълнявала политическа поръчка на Костов

Нинова изпълнявала дясната политика на Иван Костов, после еволюирала до член на БСП

Светослава Ингилизова

Дойде време политиците на Прехода да отстъпят. Всички, участвали пряко или косвено в приватизацията, трябва да отстъпят, за да не бъдат в тежест на една ревизия на станалото през последните 28 години. Това е позицията на члена на Националния съвет на БСП Красимир Янков.

Пред бТВ той коментира ролята на партийния лидер Корнелия Нинова в раздържавяването на „Техноимпекс” през 1998 г.

„Корнелия Нинова изпълнява политическата програма на дясно правителство с премиер Иван Костов”, подчерта Янков, като припомни, че левицата е била против приватизацията на външнотърговските дружества, защото тя е отрязала достъпа на държавата до ред пазари и така икономиката е била срината.

Според социалиста не може да се твърди, че въпросите на ГЕРБ към Нинова за „Техноимпекс” са удар по партията: „Категорично отхвърлям аз и другите членове на БСП да носим отговорност за един период, в който политиката е дясна и не се изпълнява от членове на БСП. Партията не е грешила през този период”.

Бившият член на Изпълнителното бюро на БСП подчерта, че законови промени от времето на ОДС са дали възможност на хора без опит да влязат директно в управлението на ключови предприятия и да ги подготвят за „грабителска” приватизация. Той окачестви действията на Нинова от тогава като „политическа поръчка”: „Председателят на БСП в един стар период е изпълнявала политиката на наш опонент”.

„Приемете, че Корнелия Нинова в един период е изпълнявала дясната политика на Иван Костов и след това е еволюирала до член на БСП. Ляв е всеки млад човека, при нея има малко по-различен случай”, отбеляза Красимир Янков.

Той определи като политик на Прехода и Бойко Борисов, като посочи, че като главен секретар на МВР през 2001 г. е можел да разследва престъпления свързани с приватизацията, а освен това по това време са били раздържавени електродружествата.

Янков коментира още, че в БСП е имало искания за вот на недоверие срещу правителството, но по неясни причини се е стигнало до забавяне и сега оправданието са преговорите с ДПС, макар левицата да има достатъчно депутати, за да внесе вота сама.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:51  11.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • bibos
  Отговор
  2 16:52  11.12.17
  Майко мила.....тези са един от друг по-тъпи. До къде я докарахме?
 • Antimediator
  Отговор
  3 16:56  11.12.17
  Всичките от компартията са от един дол дренки ! Нагли , тъпи , алчни... Този ръб не е кадърен обувките на Костов да лъска , камо ли да се опитва да го критикува.
 • Другар
  Отговор
  4 18:43  11.12.17
  Аааа сетихте се,че Костов и кака Ви Кури са едни и същи,най-големите крадци,е разгеле.До сега си мислехте,че сме плиткопаметни,нали?Не сме!ако не бяхте направили грешката със тази мазна женица,сега резултатите Ви щяха да са други,ама не се заблуждавайте,че щяхте да управлявате де!!!
 • реалист
  Отговор
  5 19:52  11.12.17
  Ама тъпащини , ама чудна простотия . Тия в комунистическата партийка с конкурс за малоумие ли ги избират ?
 • Оптимист
  Отговор
  6 09:21  13.12.17
  Хахахаха - всички досегашни политици да се разкарат за да вземе власта тоя гелосания на снимката... А ние ядем доматите с колците и не сме сърбали попарата на СерГей и компания, нали? Я да си покаже трудовата биография къде и като какъв е успял професионалист, преди да седне на банката в парламента. И той като серГей е без нито ден трудов стаж сигурно.

Напиши коментар:


Публикувай