606 2

Стартира петиция в полза на втория лифт в Банско

Инициатор е коалицията "За да останат хора в България"

Стартира петиция в полза на втория лифт в Банско
Снимка: БТА
Мария Атанасова

От коалиция "За да останат хора в България" призоваха всички любители на планината, зимните спортове и ските да подкрепят промяната на плана за управление на Национален парк "Пирин", с което да започнат процедурите за изграждането на втора кабина в ски център Банско.

Според организацията е "срамно, обидно и жалко от 10 години всяко правителство да се поддава на екологичния рекет на три семейства грантаджии".

Блокирани са стотици проекти из цялата държава. Щетите се измерват в стотици милиони. Особено яростна е войната срещу развитието на Югозападна България, планинските региони, вторият кабинков лифт в Банско, автомагистрала "Струма", пишат от ""За да останат хора в България".

Който желае да подкрепи петицията, може да го направи ТУК или да изпрати приложеното писмо на следните имейли:

m.kalugerov@moew.government.bg

edno_gishe@moew.government.bg

До: Министерство на околната среда и водите

Становище

Подкрепям предложената от МОСВ промяна на действащия план за управление на Национален парк Пирин, чрез която ще се даде възможност да започнат процедурите по изгражаднето на така необходимата втора кабина в ски зона Банско.

Подкрепил:

Име............................

Дата:...........................

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • dre
  Отговор
  1 12:53  16.12.17
  Изпращайте на сайта на министерството приложената бланка, но С НЕ ПОДКРЕПЯМ строителството на втори лифт в Банско. Алчните селяни от СЕЛО банско начело с вожда с дискавърито са склонни не природата, а и майка си да продадат за пари.

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 13:18  17.12.17

  До коментар #1 от "dre":

  Вие в кой свят живеете ? Швейцарците да не са си затрили природата, че да говорите така ? Какъв друг поминък имат хората там, замисляте ли се ? Лесно е да се критикува без да се мисли !!!

Напиши коментар:


Публикувай