2 420 8

Служители на Нинова без осигуровки, докато била шеф на "Техноимпекс"

Заведените дела от ощетените са безуспешни, тъй като документацията била унищожена при продажбата на фирмата

Служители на Нинова без осигуровки, докато била шеф на "Техноимпекс"
Константин Карагьозов

30 служители на "Техноимпекс" се оплакали, че нямат осигуровки за период от цели 5 години, докато собственик на компанията е бил настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова. За това се жалвали бившите подчинени на Нинова пред пазарджишкия депутат Димитър Гечев от ГЕРБ в приемния му ден днес.

Гечев се срещнал с Георги Атанасов Чернев, който при пенсионирането си разбира, че не са му плащани вноски за пенсия в период от пет години, докато е работил в Либия като служител на „Техноимпекс“.

В подобно положение били още 29 негови колеги от цялата страна, за които либийската държава е превеждала пари на „Техноимпекс“, а външнотърговското дружество на свой ред е пропуснало да ги внесе в държавния пенсионен фонд.

Ощетеният Георги Чернев води безуспешно дела от 2011 до 2013 година, като впоследствие се оказало, че документите за неговата и на колегите му работа са унищожени при продажбата на „Техноимпекс“ на „Неохим"- София.

Георги Чернев поиска от Димитър Гечев социална справедливост. Той изрази възмущението си от лицемерието на Корнелия Нинова, по чието време по думите му е извършена несправедливостта към него и колегите му.

Димитър Гечев ще отправи питане до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков за неплатени осигуровки от „Техноимпекс“ на група от 30 техни служители за периода 10.12.1991 г. до края на 1996 г.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  1 20:45  18.12.17
  Разследвайте престъпната приватизация докрай.Така ще излезе цялата истина за крадливите комунисти(социалисти).И Корнелия ще избяга като Станишев във Брюксел.Докато отмине бурята.
 • К.К.
  Отговор
  2 21:15  18.12.17
  В този период до 97 год. много от предприятията приватизирани в първите години на прехода 90-92г. унищожиха архивите си и в НОИ вдигат рамене и мълчат. При лошо попълване на трудовата книжка не може да си докажеш стажа. Новите собственици отдавна ги разпродадоха на скраб и парцели и си живеят живота тук и в чужбина без да може някой да им каже дума.
 • ХУБАВА РАБОТА
  Отговор
  3 21:26  18.12.17
  А по същото време Боко като какъв ли и къде се е осигурявал?? А подчинените му, на колко и като какви, дали въобще са имали трудови договори?? Но интересно, в този времеви интервал на него дали и какво ли е отбелязано в трудовата му книжка??

  Коментиран от #5

 • йьйь
  Отговор
  4 21:38  18.12.17
  и каква и къде е била Нинова в този период

 • Гостенин
  Отговор
  5 07:06  19.12.17

  До коментар #3 от "ХУБАВА РАБОТА":

  Хубави въпроси ! Чакаме отговор !
 • Чичо
  Отговор
  6 08:21  19.12.17
  Вече не сте интересни! То е явно, че ГЕРБерастите ви чорбаджии така са поръчали, ама да започвате всеки ден с "ниновата" приватизация..... Прекалено е! Видя се, че дори и боковия Цацаров нищо не успя да открие и продажни журналя , като вас, сега се правят на бухалки.
 • гражданин
  Отговор
  7 09:14  19.12.17
  Командира смачка България, после Бсп с еничарите и "царя" им довършиха сриването на България което започна от 1990г с купонните системи на хляба и млякото даже.Естествено, че на бг мафията и пречи Боко!
 • незнайко
  Отговор
  8 12:37  21.12.17
  Тези господа мислят ли наистина, че ще получат правосъдие. Та това е преди 20 години ! Когато предприятията минават в частни ръце всичко старо и държавно се унищожава !!! Едва ли Нинова е знаела за това, тогава тя не им е била работодател !!!

Напиши коментар:


Публикувай