2 210 5

НАП запечата бензиностанция в София (СНИМКИ)

Институциите в съвместна акция за пресичане на измами с ДДС

Снимка: НАП
Снимка: НАП
Стефанаки Йоанис

Устройство с дистанционно управление и черна кутия са открити при проверка на бензиностанция в София. Чрез такива устройства обичайно се манипулират данните за продажби, подавани към Национална агенция за приходите, като по този начин се избягва плащането на ДДС.

Това разкриват от пресслужбата на приходната агенция.

Инспекторите от отдел „Оперативни проверки“ на ТД на НАП София са установили и отрицателни стойности при отчитането на броячите на колонките, което значи, че продаденото гориво е в пъти по-малко от отчетеното през предния месец, което е практически невъзможно.

Обектът е запечатан от инспектори на столичната НАП. Служителите на реда са иззели по надлежния ред намерените устройства, както и всички налични фирмени документи.

Акцията е по инициатива на Агенция „Митници“, съвместно с териториална дирекция на НАП София, Столична дирекция на вътрешните работи, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Български институт по метрология.

Действията се координират от Междуведомствения център в ГД „Борба с организираната престъпност“ за пресичане на престъпни практики, използвани от търговците при разпространението и търговията с течни горива (избягване плащането на ДДС и продажбата на гориво, което не отговаря на утвърдените стандарти).

По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: НАП

Снимка: НАП

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баче Кико
  Отговор
  1 15:51  10.01.18
  А другите кога?!
 • Илиян
  Отговор
  2 15:54  10.01.18
  А що не казвате коя е бензиностанцията.......?
 • Русенец
  Отговор
  3 15:56  10.01.18
  НАП подготвя Марешки за правилно гласуване на вота на 17-ти !
 • дабеда
  Отговор
  4 16:11  10.01.18
  като гледам тая бензиностанция е някоя от мега апокрифните - дето си ги знаят само определен кръг хора :)
 • 😀😀😀
  Отговор
  5 17:53  10.01.18
  Защо я запечатват. Лиценза за търговия с горива се отнема, колонките се демонтират и конфискуват, управителя или мол се съди и вкарва в затвора. Колко просто.

Напиши коментар:


Публикувай