1 055 15

ЧСИ запорира сметките на самотна майка с три деца

Стефанаки Йоанис

Ивелина Митева е на 31, самотна майка с три малки деца – на 11, 6 и 4 години. Чака и четвърто, което ще се роди след месец.

Наскоро тя е напусната от съпруга си. Това поставя оцеляването на семейството на още по-голямо изпитание, макар той да помага, доколкото може, разказва жената. „Баща им има тумор. Откриха му преди две години тумор и му трябва спокойствие. Отиде да живее при сестра си. В нищо не го обвинявам, няма за какво. Той достатъчно страда в момента с неговата болест“, каза Ивелина пред камерата на БТВ.

Целият месечен доход е по-малко от 200 лева, с които трябва по някакъв начин да свързва двата края. „Много е трудно. Те даже не стигат. Като платя вода и т. н. И токът ми идва много високо. Даже понякога не успявам да го платя. Спирали са го, оставяла съм без електричество. Стояли сме на студено, на тъмно с децата“, призна Ивелина.

Половината от средствата, с които тя разполага месечно, отиват за наем на приземния етаж, в който живее при ужасни условия с децата си. „Така живеем – със заеми, които, естествено, не ми е възможно да връщам, но се старая поне отчасти да връщам, за да може пак да ми дават. За да изкарваме месеца. По този начин се гледаме“, споделя самотната майка.

Въпреки всички трудности, Ивелина се опитва да гледа по възможно най-добрия начин трите си деца. Големият син е отличник в училище, а едната дъщеричка ходи на детска градина. „От доста неща са лишени децата, наистина, признавам си. Но въпреки всичко нямам намерение да ги оставя. Гледам си ги и ще продължавам да си ги гледам, въпреки трудностите. Ето, да са ми живи и здрави, стигнахме дотук, въпреки условията, в които живеем“, каза още тя.

Наскоро обаче самотната майка получава нов удар. Разбира, че е осъдена да плати 3200 лева за кредит от 500 лв., който е изтеглила преди няколко години. Частен съдебен изпълнител запорира сметките . „Надявам се да ми влезе в положението и да разбере, че нямам възможност да ги плащам тия пари. Да ми даде някаква отсрочка или някаква по-малка вноска, която да мога да си позволява да плащам“, добави Ивелина.

„Мисля, че с подкрепата на институции и на българското общество можем да помогнем на тази майка да си гледа нормално децата“, каза Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот“. Това е и единственото, което иска Ивелина – достоен живот за децата си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гошо (гост)
  Отговор
  1 14:54  11.01.18
  ТИЯ СА ПО ЛОШИ ОТ ЕНИЧАРИ.
 • Истината винаги боли (гост)
  Отговор
  2 14:59  11.01.18
  Е това е нашата (Нова България)!!!За някои има дворци и Бентлита,за някои няма и хляб.А после Домусчиев се заплаква, че обичал България.Е дойде момента да покаже,дали я обича или само плаче....
 • Кольо (гост)
  Отговор
  3 15:00  11.01.18
  И кой е този който и направи тези деца,или като куче клеца и бяга..!!Или са от няколко мъже,с тази физиономия не ми изглежда да е редовна...!

  Коментиран от #5, #9

 • pompev (гост)
  Отговор
  4 15:04  11.01.18
  Знам къде има работа за нея-и 3200 лв ще върне И ще има за разходите...
 • Гост1212 (гост)
  Отговор
  5 15:05  11.01.18

  До коментар #3 от "Кольо":

  Явно някой, който е по-голям ТЪП.НАР и от теб, макар и да се съмнявам, че изобщо има такъв!!! Дори и Господ не си позволява да съди човек докато е жив! В някои ситуации е по-добре да замълчиш като не можеш да помогнеш!
 • Sofia (гост)
  Отговор
  6 15:06  11.01.18
  ЧСИ кога ще запорира социалните помощи на ромеите?
 • гост (гост)
  Отговор
  7 15:09  11.01.18
  Редовна или не социалните трябва да се погрижат за нея. Децата са си деца. Поне да има дом и да получава енергийни помощи, детски, храна и стандартните пари за издържка. Бащата скоро като си отиде децата остават и сирачета.
 • pompev (гост)
  Отговор
  8 15:13  11.01.18
  Гост,не се вивявай,всеки си прави сметката,а като не мойе става така-тази е циганка

  Коментиран от #14

 • ААА (гост)
  Отговор
  9 15:36  11.01.18

  До коментар #3 от "Кольо":

  Бащата е с тумор , вероятно от щастлив и охолен живот, а това са 3+1 броя бели българчета оставени на произвола от държавата. Дано някой ме опровергае.
 • гост (гост)
  Отговор
  10 16:08  11.01.18
  То и по Турско бирниците за взимали по малки данъци но ЧСИ са узаконените мутри на Цялата политическа система .Докараха хората до просешка тояга отнеха им и поминъка и дадоха възможност на същите да вземат кредити без да имат покритие за да им пращат на рекет мутри при това всичко това узаконенено с гласовете на всеки един политик или народен представител и така ще вземат и всяко имотче за което дори и човек може да не му дойде на ум , при това за жълти стотинки ,гнус ме е много мазни са политиците при тва едни и същи герб БСП и така до края на света изхода е един президентска република
 • pompev (гост)
  Отговор
  11 16:50  11.01.18
  Хубу де гост,как ще ти вземат имота ако не си взел заем,познавам няколко дето са земали заем от тия фирми,пълни бексотговорници
 • Гост (гост)
  Отговор
  12 17:20  11.01.18
  Ако новината не е copy&paste от друг сайт, моля, дайте координатите на семейството- има хора, които биха могли да помогнат.
 • pompev (гост)
  Отговор
  13 20:59  11.01.18
  Давайте тогава номера nа сметката,гост ти първи ще преведеш 20 лв
 • 14 01:42  12.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Попа (гост)
  Отговор
  15 16:11  12.01.18
  A някои вземаха заем от КТБ къде са ЧСИ мамицата им да е.а и кръвопиици.

Напиши коментар:


Публикувай