1 560 12

Цветанов: Познавах Петър Христов, но не бяхме приятели

Мартин Христов

43-годишният директор на отдел "Фискален контрол" в НАП почина в петък - около три седмици, след като беше прострелян в центъра на София.

„Предприети са всички мерки да бъдат задържани извършителите. Разкриването на едно такова тежко престъпление не може да стане за един ден. Имало е сериозна подготовка, поне с месеци”, коментира в „Събуди се” зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Във връзка с убийството на бизнесмена Петър Христов той заяви, че се познават, но е политическа спекулация да се твърди, че са приятели и че е бил близък до властта. По думите му, давайки информация за „Наглите”, той всъщност е изпълнил гражданския си дълг.

„Споделена е определена чувствителна информация, която е допринесла за разкриването на тежки престъпления в България. Във времето той е бил един от истинските радетели за синята идея и за това, че СДС и демокрацията винаги са били приоритет за него”, допълни Цветанов.

Отрече обаче Петър Христов да е имал каквито и да било политически амбиции.

„В момента има много звена, които работят срещу корупцията. Събирането им в един орган ще създаде координация. Не може да се казва, че един орган, когато се използва, той ще бъде използван като бухалка”, отговори Цветанов на въпрос кое е наложило да се пише нов антикорупционен закон.

Той коментира и протестите на полицаите, които спряха, след като получиха 100 млн. лева за заплати на среща при премиера.

„През всички тези години се стараем да подобрим средата за работа във всяка една сфера. Осигуряването на допълнителен финансов ресурс не означава, че трябва да се спре протеста. Правим го за системата и държавата, не го направихме заради натиска”, заяви Цветан Цветанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гущера
  Отговор
  1 12:53  13.01.18
  Късаме опашката си!
 • Бизнесмен
  Отговор
  2 13:07  13.01.18
  Цворчо не се оправдавай за приятелството, няма да те гръмнат. А нали и от другата страна са ваши хора.
 • гостенче
  Отговор
  3 14:11  13.01.18
  На Цветанов му личи, че се е стреснал не на шега. Убиха човек ръководещ обръчите от фирми на ГЕРБ, а защо не и личните фирми на Цветанов и Борисов. Той нас може да ни излъже, че нищо не го свързва с убития, но тези които го убиха няма как да излъже. За да поръчат убийството на човек, значи са наясно с всички детайли. Винаги съм си мислил, че Бойко е по-напред на опашката за застреляни, заради Сретен. Сега, след това убийство, си мисля, че Цветанов е много по-напред на опашката и посегнаха на човек от неговото обкръжение. Следващият може и да е Цветанов. Според мен, Цветанов е яко уплашен, но лъжата, че няма връзка с убития, няма да го спаси.
 • Боримир
  Отговор
  4 14:15  13.01.18
  Един ден всички ще умрем а виновните винаги се оправдават.

 • Депутат
  Отговор
  5 14:25  13.01.18
  Гузен негонен бяга...............
 • МАЙНА
  Отговор
  6 14:45  13.01.18
  ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ ВИНОГРАДЕЦ...КВО СТАНА СЪС ШЕСТ ГОДИШНИЯ "УБИЕЦ", КАК Е ЧИЧОТО, ВУЙЧОТО ИЛИ КЪВ ТАМ БЕШЕ???КВО НИ ТЪРКАЛЯТЕ КАТО ПРАЗНИ ВАРЕЛИ ВЕ МАЙНА?"ОНО...КЕ ДОДЕ МАЧКА НА ПОГАЧКА", КАЗВАШЕ ЛЕЛЯ ВАНГА!
 • ЧЕП
  Отговор
  7 14:56  13.01.18
  Не бе! - Нищо общо нямате! - Како при Делян Добрев Роднините му
 • В КОГО Е СЕГА ЧЕРЕН ПЕТЪР
  Отговор
  8 15:19  13.01.18
  Времето ще покаже. А аз мисля у тези с големият АПЕТИТ. ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕРЕН ПЕТЪР и тога ще видим, кой е следващият.
 • ЧЕРЕН ПЕТЪР
  Отговор
  9 19:15  13.01.18
  ЗАБАВНА И ХУБАВА ИГРА, ИЗНЕНАДВАЩО НЯКОЙ ГО ГУШКА В ЦВЕТУЩА МЛАДОСТ И ДЕЕСПОСОБНА ВЪЗРАСТ. НАША БЪЛГАРСКА - РУСКА РОЛЕТКА. ОБИЧАМ ДА НАБЛЮДАВАМ. А ТИ ?
 • Би Би
  Отговор
  10 21:33  13.01.18
  Цвъки ми изглежда притеснен ............... рано или късно такива като него гушват букета
 • Тити Апазув
  Отговор
  11 22:07  13.01.18
  Ти си най тъпия ушев за всички времена.3267
 • емо73канар
  Отговор
  12 11:00  15.01.18
  Наред сте ти Виниту и Шиши шопара. Другият шопар от прокуратурата да стои в стендбай полужение, и на него няма да му се размине.

Напиши коментар:


Публикувай