995 4

Политолог: Външнополитическите ни успехи не се приемат еднозначно

51 на сто смятат, че демокрацията е застрашена и най-вероятно тук роля има усещането за концентриране на влияние и протестите от последните седмици, заяви той

Стефанаки Йоанис

В политически аспект България отбелязва точки, но на домашната ни сцена общественото напрежение остава. Външнополитическите ни успехи се приемат нееднозначно. Това са част от изводите от последното проучване на „Галъп”, посочени от политолога Първан Симеонов в студиото на „Тази сутрин” по бТВ.

По думите му важен е процентът хора, които смятат, че демокрацията у нас е застрашена. „България има две реалности – една за председателството и една – корумпираната. 51 на сто смятат, че демокрацията е застрашена и най-вероятно тук роля има усещането за концентриране на влияние и протестите от последните седмици”, заяви той.

Политологът добави, че успехите на властта не се приемат еднозначно.

По повод разделеното обществено мнение за приемане на еврото Симеонов посочи, че опасенията ги има и са високи, но и личи, че властта е положила усилия да покаже и ползите от това.

„Корупцията се приема като фон, тиктакане на часовник. Не е и нов обществен проблем. Други данни показват, че общественото напрежение расте не само по темата корупция. За някои хора корупцията понякога е единственият начин нещо да се случи”, посочи още политологът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Международното положение
  Отговор
  1 08:50  24.01.18
  Както казва народът: На гол тумбак чифте пищови. Първо не е ясно дали имаме външнополитически успехи. Бойко се кланя доземи на всеки срещнат, това не ми изглежда успех. Но по-страшното е, че вътре в страната се чувства разруха, институциите не работят, няма справедлист, сигурност и положително развитие. Бойко изглежда като объркана кокошна на сред бунище.

  Коментиран от #4

 • Саклет Юлсум
  Отговор
  2 09:49  24.01.18
  Бойко е бай ганьо, такъв прилича и се държи.
 • 3 09:53  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ник
  Отговор
  4 10:32  24.01.18

  До коментар #1 от "Международното положение":

  Той винаги е бил такъв, просо хората вече разпознават номерата му. Единственото, което трябва да му се признае е: Народен Артист! - 10 години лъже и чак сега хората взеха да се усещат.

Напиши коментар:


Публикувай