963 3

СБА: 126 са отсечките на смъртта по българските пътища

Специално за СБА от Пътна полиция са посочили няколко участъка, където шофьорите трябва да бъдат особено внимателни

Венцислав Михайлов

126 са смъртоносни отсечки по българските пътища, където стават стотици катастрофи с десетки убити и ранени.

Това показва справка на Пътна полиция, предоставена специално на Съюза на българските автомобилисти. Цифрите са за 2016 г., а новият списък за 2017 г. ще бъде изготвен до 31 март тази година, съобщиха от СБА.

На базата на него ще бъдат набелязани нови мерки, включително ще бъдат определени всички места и точки за контрол на скоростта със стационарни и мобилни камери.

По-рано през миналата година от МВР съобщиха, че само на десет от тези опасни участъци са станали над 1000 катастрофи с около 40 убити и 100 ранени. При положение, че в страната ни ежегодно стават средно 7000-8000 автомобилни злополуки, това означава, че всяка 7-ма или 8-ма катастрофа е била на някоя от тези смъртоносни отсечки.

Според статистиката за първите 9 месеца на 2016 г. най-опасният път в България е Русе-Бяла. Там са станали 246 пътни злополуки със 7 убити и 26 ранени. По думите на шефа на КАТ Бойко Рановски катастрофите стават на места, където има три ленти за движение. При изпреварване колите навлизат в насрещното и следва катастрофа.

На автомагистрала „Хемус” – до София, са станали 265 автосблъсъка заради висока скорост. На пътя между Варна и Бургас е имало106 катастрофи със шестима загинали и 50 ранени, основно заради неправилно изпреварване.

На Стара Загора – Казанлък броят на катастрофите е 83 с 22-ма ранени. На Карловско шосе, край село село Труд, са загинали петима и 24 са ранени в 67 катастрофи.

Специално за СБА от Пътна полиция са посочили няколко участъка, където шофьорите трябва да бъдат особено внимателни.

На 66-ия километър на магистрала “Тракия” в посока София платното се няводнява и има опасност от аквапланинг. На същата магистрала от 165-ия до 208-ия километър в посока Бургас пътната настилка е деформирана. На магистрала “Марица” в участъка преди пункт Капитан Андреево има преплитане на пътните потоци, изчакване на товарни автомобили в активна лента и е нужна промяна в организацията на движението.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 14:11  29.01.18
  А около 6 милиона са хората които трябва да измрат на територията на България, за да се оправи държавата. КТБ фалира ....тишина няма протести......Война по пътищата всеки ден по 4-5 убити.....тишина няма протести....Условна присъда за умишлено убииство....тишиня няма протести....... 2 ри лифт на Пирин...........ПИРИН ПИРИН ПИРИН
 • Варна
  Отговор
  2 14:51  29.01.18
  И се пита в задачата: - Пука ли им на шопите за това или им е по- важно да си направят метрото с нашите пари?
 • Антонн
  Отговор
  3 23:26  29.01.18
  Да повечето пътища в БГ,са зле това е факт. Но манталитета си оказва влияние. Как може Бай Ганьо,като тръгне за Западна Европа да кара нормално. Още в Сърбия сме примерни,а там не е много по цветущо от тук. Трябва контрол не безмислени закони и тн. Тук всеки знае че ще се отърве,я парички или телефонче и готово. Много хора са усвирепели,качат ли се в кола са готови да накарат някого да се ликвидира. Дори са готови те да загинат от простотия. Че ще избърза 2 сек.залага живота на карта това не е нормално. Всеки съжелява когато е късно,еми няма да се оправим.

Напиши коментар:


Публикувай