548 5

БСП иска одит на бюджета

Управляващите да кажат колко ще харчат, иска Румен Гечев

Венцислав Михайлов

БСП ще поиска Народното събрание да възложи одит на Сметната палата на допълнителните разходи и трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители, одобрени от кабинета.

Трикът на управляващите, обясни депутатът от БСП Румен Гечев, е цяла година да ни проглушават за излишъци в бюджета, заради това, че не харчат 2,5 млрд. лв. капиталови разходи няколко години вече, задържат огромни средства, което лишава българските фирми - малки и средни, българските потребители от тези пари, намалява динамиката на БВП и "на тъмно, в края на годината изведнъж си ги разпределят, след като цяла година са отчитали псевдобюджетни излишъци".

От БСП не допускат, че мнозинството ще отхвърли предложението за одит от Сметната палата. Това би означавало, че имат притеснения, че разходите на правителството са незаконосъобразни и целесъобразни.

Това стана с правителствени постановления за времето 10 май 2017 г.- 31 януари 2018 г., обявиха на брифинг в парламента депутати от левицата.

"Миналата година продъниха света да се вземат решения за 1,5 млрд. лв. за въоръжение на армията ни. От 1 януари до 31 декември - колко похарчиха от тази сума - нула", констатира депутатът от опозицията Румен Гечев.

Той настоя управляващите да спрат с комбинации, с които задържат разходите до края на годината.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • другарю гечев
  Отговор
  1 13:29  01.02.18
  При ваше царстване загубих в Минерал банк около 3000 лева, кога смятате да ми ги върнете, моля, и с лихвите ако може.
 • Kcaniba
  Отговор
  2 13:41  01.02.18
  Тая червена въшка откъде изпълзя бре,тоя м.ндил бе част от правителството на виденов,довело до фалит България 1996/7г
 • 3 20:00  03.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 07:03  04.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Грую
  Отговор
  5 14:47  05.02.18
  То и Ваньо Танов лека му пръст искаше да проверява Мишо Бирата и на него лека му пръст и сигурно и Иван Искров е искал да проверява КТБ на времето ама " Махни ги твоите хора от там, че съм му обещал!" и айде отиде коня у ряката!

Напиши коментар:


Публикувай