347 2

Вандали вилняха в двора на столично училище

Издълбани с нож осъмнаха чисто нови пейки

Мария Атанасова

Вандалщината остави дирята си в двора на 148 ОУ "Проф.д-р Любомир Милетич" в столичния район Слатина. Чисто нови дървени дървени пейки, поставени по проекта "Зелена София" осъмнаха издълбани с нож, съобщи директорката Ани Деянова пред "Канал 3".

Тя заварила грозната картина тази сутрин, отивайки на работа. Пейките заедно с кошчета за боклук бяха поставени буквално дни преди грипната и междусрочната ваканция, а децата дори не успяха да им се порадват.

"И камера има, но какво от това, тя е поставена до входа, няма обсег да обхване и пейките. Сега и други камери да поставя, каква полза ще има? Просто вандали - минават и унищожават това, което правим за децата. И бодлива тел да поставя, няма полза", гневи се директорката.

"Казах на учителите, че ако трябва, ще дам мои пари за възстановяването на пейките, но каква е гаранцията, че утре няма да се случи същото?!", огорчена е Деянова.

Пейките бяха и за удобство на родители и майки с детски колички, които в извънучебно време водят децата си да играят в двора на училището.

"Тези общински средства са наши пари, на данъкоплатците", възмущава се директорката на 148 ОУ.

Една пейка струва средно около 200 лв., тук не става въпрос и за парите, въпреки ограничения делегиран бюджет, защото училището е с неголям брой деца. Случаят на пръв поглед изглежда дребно провинение, но за децата и учителите тези пейки значат много, защото са дълго чакана стъпка към облагородяване на училищната среда и училищния двор, в който играят.

А на обществото поредният вандалски акт дава отново доказателство за тоталната липса на уважение към институцията "училище", за невъзпитаното поколение, което расте под носа ни и което не се свени да посегне на обществената собственост. Нито пък се стряска от заповеди и табели, че е забранено разхождането на кучета в училищния двор, което тук се случва и по време на учебните занятия.

И полицията, и властите не могат да спасят положението, ако възпитанието отсъства от семейството. И чисто новите дървени пейки, които сме платили всички от джоба си като данъкоплатци, ще продължат да бъдат издълбавани с нож.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 19:47  06.02.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Дон Тони
    Отговор
    2 08:52  08.02.18
    От 44г насам бълваме само роми и материал, преди 9-ти всеки е имал занаят - прави каквото най му се отдава, сега тепърва се учим на бизнес и занаят - да правим това което ни харесва и ни се отдава, само че вече са израстнали 3-4 поколения човекопоодбни които ще правят бели, като това на снимката е най-малкото на което са способни

Напиши коментар:


Публикувай