1 495 2

Военен става началник и на НСО

Стефанаки Йоанис

Съветникът по военна сигурност на президента ген-майор Данчо Дяков се спряга за нов началник на Националната служба за охрана (НСО), съобщи сайтът „Фрог нюз“. Данчо Дяков започва военна служба като щабен офицер в 49-ти мотострелкови полк в Симеоновград. През 1992 г. преминава на служба в служба „Военна полиция“, която по-късно оглавява. През 2011 година получава генералски пагони от президента Росен Плевнелиев.

От биографичната му справка на сайта на президента става ясно, че до август 2016 г. той е заемал пост в Съвместното Командване на Силите на НАТО в Брунсум, Холандия.

В същото време бившият вече началник на НСО Ангел Антонов напуска поста си, така както влезе в службата – с неспазване на нормативната уредба. Още преди да бъде подписан президентският указ за освобождаването му, Антонов е бил назначен за генерален консул от правителството. Това става ясно от справка в правната система на Министерския съвет. На 2 февруари – петък, неприсъствено правителството взе решение да назначи Атонов за генерален консул в Санкт Петербург, докато указът на президента Румен Радев, с което шефът на НСО е освободен от поста, е подписан пет дена по-късно - на 7 февруари.

Според Закона за НСО шефът на службата се назначава и освобождава след съгласувателна процедура между президента и Министерският съвет.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хайде пак
  Отговор
  1 15:19  12.02.18
  С ПР.ДНЯ БОЯ. ТОЙ НАМА КОМАНДИРСКИ ОПИНТ. ОСВЕН ОФИЦЕР В 49 МСП СИМЕОНОВГРА. ОСТАНАЛОТО Е " КЛАТИ .АДУРИ" МИРНО, СОБОДНО, РАВНЕНИЕ НА НЕГО. А ИМА ТОЛКОЗ ОПИТНИ КОМАНДИРИ НА МСП, ДИВИЗЗИИ, И БРИГАДИ, КОИНО ГЕН. М. МИХОВ ОТСТРАНИ, ЗА ДА НЕ ГО КОНКУРИРАТ. А СЕГА ТЪРСЕТЕ КАДРА - ГОЛОБРАДИ, ДЕТА ТАНК, ОКОП, РУБЕЖ, КАЛ, ПАЛАТКА, УЧЕНИЯ, ПЛАНИРОВКА , ТЕХНИКА И ЛИЧЕН СЪСТАВНЕ СА ВИДЯЛИ. ЯЖТЕ Х. НА МИХОВ.
 • Гостенин
  Отговор
  2 16:20  12.02.18
  Що женерал има в нашата татковина.

Напиши коментар:


Публикувай