1 524 2

Прокуратурата се зае със случая на сирачетата в Борован

Светослава Ингилизова

Районната прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в сутрешния блок на Нова телевизия за извършено насилие от възпитател над деца в ЦНСТ – с. Борован. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи – Инспекторат към Агенция за социално подпомагане – София, ТД „Социално подпомагане“ – Бяла Слатина и ОДМВР – Враца.

Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на НК.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ивелина
  Отговор
  1 09:00  14.02.18
  За пореден път в подобна ситуация се включват проверяващи. А всичко е толкова лесно. Ако назначените в институцията хора си вършат работата. Единствената причина за случващото се е в липсата на контрол. Какво е правил директора?! Негово задължение е да контролира работата. Единствената причина е Тоталната липса на контрол. Възпитателите си позволяват всичко това защото знаят,че им е позволено. Директора е този който носи пряка отговорносталгия за поведението на служителите. И не е коректно да се пита Директора дали е знаел за това отношение при положение, че това е негова работа. Но така стоят нещата,като се поставят на тези постове наши хора. Какво стана уважаеми с случая в Русе. Директора на детската градина си стои безнаказано. Е ... Няма как да се подобрят нещата.
 • Запознат
  Отговор
  2 16:44  17.02.18
  ДЕЦАТА В ДОМА НЕ СА СИРАЧЕТА! НЯКОЙ ОТ ТЯХ, НЯКОЙ ПОДЧЕРТАВАМ , ИМАТ ПОЧИНАЛ РОДИТЕЛ, НО НЕ СА СИРАЦИ!!! СОЦИАЛНИТЕ СА ГИ ПРИБРАЛИ, ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ ГИ МАЛТРЕТИРАТ, ИЗПОЛЗВАТ И НЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ! НЕ ИЗКРИВЯВАЙТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.

Напиши коментар:


Публикувай