1 083 13

Цветанов: Оставката на Петкова е заради персонална атака

Мартин Христов

Теменужка Петкова не изгоря като бушон, за да предпази някой друг. Коалицията е стабилна, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Теменужка Петкова подаде оставка, защото бе персонално атакувана. Видяхте, че и самата Гинка Върбакова каза, че се познават с Теменужка Петкова, но не са близки. Убеден съм, че министър Петкова не изгоря като бушон, за да предпази някой друг. Политическият орган на коалицията ще реши дали ще бъде приета оставката на Теменужка Петкова. По всяка вероятност коалиционният съвет ще се проведе в сряда или четвъртък. Всичко зависи от времето на участниците. Там ще се обсъди всичко и ще бъде обявено публично", разкри Цветан Цветанов по bTV.

На въпрос има ли ресурс тази сделка да бутне кабинета той отговори: Всичко зависи от проверките, които ще се се осъществят в най-близко бъдеще.

„Не съм човек, който ще взриви коалицията. Аз съм човек, който иска да гради мостове, за да можем действително да имаме 4-годишния управленски мандат. Тази търпимост, която проявявам, е задължение за мен, защото всички ние се обединяваме зад това, че България е над всичко.
Много са критиките, атаките и спекулативните интерпретации, които излизат в публичното пространство, и ако обръщаме толкова внимание на междуличностни разминавания, можем да развалим коалицията. А коалицията днес е стабилна”, отбеляза още Цветанов.

"Първо, нека кажем, че още няма сделка, а само предварителен договор. В управлението на ГЕРБ за тези 10 години ние не сме приватизирали нито една структура", посочи Цветанов.

"Тази сделка е изповядана с предварителен договор в Чехия и е между две частни компании. От всичко което излезе могат да останат впечатления за притеснения, но тепърва ще се види дали има съответните средства и кои са източниците. Всичко ще бъде ясно след такава проверка. Хубавото в тази ситуация е, че има конкретно лице, а не офшорка. Докато не бъде проверено всичко от българските органи, не трябва ад правим заключения и държавата ни може да бъде подложена на спекулации", допълни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

"За тази сделка се говори от много време. Имало е и други участници. Много е интересна позицията на опозицията. Много остра реакция, която е доста забавена. Можеше преди година да реагират така. Много беше яростна защитата на БСП в позицията си, че тук има нещо нередно", обясни още той.

ВМРО са със същата декларация като БСП и са против тази сделка. "За това ще има политически съвет, където ще вземем решение за оставката на Теменужка Петкова и кой ще вземе нейното място. Всичко зависи от проверките, които предстоят. Теменужка Петкова е изключително отговорна и не желае да бъде свързвана с тази сделка и да остави съмнение, че има пръст в нея", заключи Цветанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чичо
  Отговор
  1 20:50  26.02.18
  Абе Цвъки взе да лъже за всяко нещо! Каква атака, па и персонална! Теменужка подаде оставка веднага след обявяване на сделката, когато дилянчо още обясняваше, че това е фалшива новина! Половин час след това Боко се обади от Брюксел да каже, че я уволнява. Ха уточнете се и лъжете еднакво!
 • 2 21:02  26.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • българин
  Отговор
  3 21:13  26.02.18
  То тоя и така си е противен,но след всички лъжи,които бълва,въобще не го понасям!Истината боли,но краката ви миришат!
 • народ
  Отговор
  4 21:17  26.02.18
  Престани да лъжеш щото всичко е ясно! Тва толкова ли сме жалък народ,та се оставяме такива да ни грабят и лъжат!?

 • 5 21:44  26.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • МММ
  Отговор
  6 21:45  26.02.18
  Стига бе, спрете да се излагате, срам ни е от вас. Отрепки нещастни.Всички ви се смеят.
 • Цвъко Изцъклен
  Отговор
  7 22:01  26.02.18
  Цвъко наглец долен, ти си за затвор бе
 • Све
  Отговор
  8 22:21  26.02.18
  Няма държава, където лицензирани дейности да се финансират от офшорки. България вече не е държава
 • един
  Отговор
  9 23:51  26.02.18
  цъцко, ходи в Афера да видиш офиса от който снимахте оная смотаната Минка и ако този път ви мине лъжата, ставам и се изнасям заедно с децата!!!
 • 10 08:12  27.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ТИКВАТА
  Отговор
  11 20:30  27.02.18
  ПИНОКИО ЛЪЖИ СМЕЛО КАТО ТЕ ГЛЕДАМ САМО НЬОСО ТИ Е ОСТАНАЛ.
 • нов
  Отговор
  12 21:32  27.02.18
  Цвъки, я кажи какво прави в групата с кметовет на молитвената закуска? За какво се влачихте група в такъв състав? Ходихте на екскурзия за десет дни с нашитее пари. Хей мерзавецо, лъжливо крадливо същество. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ НАШИТЕ ПАРИ ЗА ВАШИ БЕЗПЛАТНИ ЕКСКУРЗИИ ДО АМЕРИКА И В ДРУГИ ДЪРЖАВИ!!!!!!!!!!! НЕ ХАРЧЕТЕ ПАРИТЕ НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • нов
  Отговор
  13 21:35  27.02.18
  Допълнение - в десет дневната екскурзия за наша сметка за така наречената Молитвена закуска беше жената на Цвъки. ПРАВЯТ СИ ЕКСКУРЗИИ НА НАШ ГРЪБ!!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай