Last news in Fakti

16 Март, 2018 13:47 4 261 19

Фирмата на Гинка не е дала най-високата оферта за ЧЕЗ

  • чез-
  • сделка-
  • "инерком"-
  • гинка върбакова

"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите на ЧЕЗ в България. Бизнесът на фирмата се финансира от банки и две непрозрачни структури – "Score Trade" и "Global Victory Trust". Това става ясно от ново разследване на чешки медии.

Според разследването индийската компания "Индия Пауър" заедно с малка българска компания "Фючър Енерджи" са предложили малко над 17 милиона евро по-висока цена за българските активи на ЧЕЗ от компанията на Гинка Върбакова. Въпреки това офертата на "Инерком" е оценена като по-благоприятна. Това съобщи за БНР чешкият журналист Петър Кубка.

Най-големият информационен портал на Чехия seznam.cz публикува материал и видео на репортерката Зузана Кубатова, където тя съобщава, че "Индия Пауър" , съвместно с по-малка българска фирма, която се казва "Фючър енерджи", е направила почти 20 милиона евро по-висока оферта в търга.

Тази оферта е била за 360 милиона евро и падежът е за пет години. На второ място е била "Инерком", която иска да купи ЧЕЗ за 342,5 милиона евро, но падежът - девет месеца.

На трето място е "ЕНЕРГО-ПРО" с 304 милиона евро. Въпреки това ръководството на ЧЕЗ преценява офертата на "Инерком" като по-благоприятна за тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    46 3 Отговор
    Както и да гледаме,тая сделка смърди от всякъде.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ооо

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Ще се размирише още повече!
  • 3 Модев

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Смърди за чешката държава, Бойко не ги харесва откак вдигнаха сметките онзи Януари с протестите, тогава всички получихме сметки по 100лв и предизвикаха масови протести, падането на правителството и идването на Орешара + грабежа на КТБ
  • 4 юрист

    18 5 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Бизнесът на фирмата се финансира от банки и две непрозрачни структури – "Score Trade" и "Global Victory Trust"....“ Гинке, марш да гледаш свине! Но дори и свинете, са си животинки и УСЕЩАТ и лицемерието, и когато се представяш за това, което не си, като скриваш това, което си! Не повярвах и никога не бих повярвала, че си мултимилионерка! Една бизнесдама, разработила бизнес за 100 М евро чиста печалба, никога не би се появила без коафюра, с дрехи, които не съответстват на положението й и несресана в студио на обществена тв. Това е ЗАБРАНЕНО за всяка уважаваща себе си бизнесдама, за всеки ЧОВЕК, който е от висшия слой на средната класа, да не говорим за мултимилионерите...

    Коментиран от #8

  • 5 златното руно

    14 3 Отговор
    За останалите пари Гинка е продала девствеността си, за това нейната оферта е по-ниска, но пък има златна п*тка.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 eво

    13 0 Отговор
    Няма Гинка,няма Свинка-задава се метлата ВЪРБИНКА!
  • 8 321

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Глупи, ти един бизнесмен по дрехите ли го оценяваш. Това да не ти е сбъркана БГ звезда. Много по-важно е колко акъл им в главата, а не колко са му лъснати обувките.
    А за финансовата част - Да, 343 млн. за 9 месеца е много по-добре от 360 млн. за 60 месеца. В този бизнес свободния ресурс е от значение и ако се ползва в работата ще носи поне по 10-15 % печалба на година.

    Коментиран от #18

  • 9 Аааа

    8 1 Отговор
    Гинка , Бинка , жалка България ...
  • 10 Инфо

    12 0 Отговор
    Един ден преди ЧЕЗ да вземат решение по офертите (преди 2-3 месеца) ИНДИЯ ПАУЪР реши да се оттегли от търга и напусна страната. Продаде ФЮЧЪР ЕНЕРДЖИ и си плю на петите. Има го в архивите. Четете. Това не е новина.
    Въпроса е друг. ЗАЩО такава огромна компания, която повече от година работеше за тази сделка, на сантиметри преди финала се отказа. Дали някой не си е поискал любимите 10% станали модерни преди 20 години и все още са актуални и те просто да са теглили една майна на тая държава, както, ако някой се интересува, са направили много големи западни фирми от ранга на СИМЕНС, ГЕ и др.
  • 11 Инфо

    0 1 Отговор
    https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/12/03/3089461_kandidat-kupuvachut_na_chez_iznenadvashto_izleze_ot/
  • 12 Запознат

    7 2 Отговор
    Човекът зад Гинето е Румен - Пашата ....
  • 13 във върбалака шляка пляка

    8 2 Отговор
    Изобщо има ли някой, които още да вярва, че е имало конкурси и пр. На ЧЕЗ явно им е посочено да "хващат пътя ", освен това им е посочен и купувача и толкоз. Понеже вожда и компания са безкрайно нагли си мислеха, че ще мине без много шум, както КТБ, референдума на Слави, суджуците и т.н. и леко подцениха ситуацията, дори първи хвърлиха камък в кацата с л.йна с "оставката" на министърката и следващите камъни не закъсняха да полетят! Сега всички са яко омазани и оплетени и във Върбалака и историята доби апокалиптични фекални блатни размери !

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Борис

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "във върбалака шляка пляка":

    Да не би да си мислиш че ще се засрамят или уплашат?При тая офча пасмина която сме Българския народ ,им е все едно кой от къде лае.И тая смрадлива сделка ще отмине без последици както много други.
  • 15 ЪЧИ

    4 5 Отговор
    Маро, трябва да си страшна комплексарка за да продължаваш да наричаш по малко име дама, която дори не познаваш лично, а единственото, което ви свързва е завистта ти към нея!

    Коментиран от #16

  • 16 до ЪЧИ

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЪЧИ":

    "Дама" ти сериозно ли !?!? И каква е тая възхита към незавършили средно "бизнесменки", че и завист търси ????
    Вчрочем, как се обръщаш ТИ ??
  • 17 флашки по прашки

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "във върбалака шляка пляка":

    Напълно си прав!
    Разговор между ЧЕЗ и човека в сянка:
    - АЛо Чез ли е?
    -Да.
    -Абе, бегайте от България, че ви затрием.
    -Добре.
    -Че дойде една жена, тя ше ви купи. Разберете се там, колко пари и тва е.
    -Добре.
    -Айде.
  • 18 юрист

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "321":

    В качеството си на бг. адвокат, “глупи“, оценявам един бизнесмен или бизнесдама по произхода на първият му милион- така са ни учили в юф на СУ. И когато ти е неизвестна професията на насрещната страна, чийто коментар остракизираш, не се вземай прекалено насериозно, защото си крайно неубедителен в манталитета, който проявяваш. Има си бизнес дрескод, а нашият народ е казал “По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Никоя уважаваща себе си банка няма да даде кредит на лице, което се появява в кабинета на изпълнителният й директор като последният клошар. Този човек няма как да предложи надлежно обезпечение на банката, особено, когато иска многомилионен кредит/ дори не и мостов кредит/ от тази банка, понял?
  • 19 Маските паднаха

    9 0 Отговор
    Тази новина означава само едно - незабавна оставка на Бойко Борисов!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове