Last news in Fakti

26 Януари, 2012 10:14 1 852 1

АМ "Люлин" е отворена. Ограничения на много места в страната

  • пътна обстановка-
  • магистрали-
  • сняг
АМ "Люлин" е отворена. Ограничения на много места в страната - 1
Снимка: БГНЕС

Автомагистрала "Люлин" е отворена за движение в двете посоки, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Въведени ограничения (към 10 ч.)

Ограничение в област Плевен: на цялата територия на областта товарните автомобили да се движат с вериги.
Област Благоевград: По Път III-198 Г. Делчев - Петрич, в района на "Попови ливади" всички автомобили да се движат с вериги,  а товарните без ремаркета и полуремаркета.
Област Хасково: По Път II-76 Тополовград – Звездата, всички автомобили да се движат с вериги,  а товарните без ремаркета и полуремаркета.
Област Сливен: По Път I-7 Петолъчката – Котел Омуртаг /Котленски проход/, товарните автомобили да се движат с вериги.
Област София: Път І- 1 /Е-79/  Видин- София-Кулата, в участъка Ботевград-Враца, е затворен за ТИР-ове. Всички останали МПС се пропускат.
Област Кърджали: В общините Крумовград, Момчилград, Кирково и Джебел, всички МПС да се движат с вериги.

Пътната обстановка в Разградска област продължава да е усложнена, съобщиха от полицията в града. Силният вятър създава условия за снегонавявания и затруднява почистването на пътищата. КПП-та са разположени на изхода за Търговище, за Исперих, за жп гара Разград, в Цар Калоян и на бензиностанция "Пътконсулт". Остава ограничението за товарните автомобили и за наличието на вериги. Общо 14 населени места в региона са без електрозахранване - в община Лозница четири села са без ток /Манастриско, Синя вода, Трапище и Манастирци/, в община Кубрат пет села /Горичево, Юпер, Божурово, Звънарци и Сеслав/, в община Самуил също пет села /Богомилци, Богданци, Хърсово, Голяма вода и Кара михал/.

Снегорин от община Лозница е изтеглил закъсал микробус с хора по пътя между селата Градинка и Островче. Закъсал ТИР между селата Йонково и Лудогорци също ще бъде изтеглен от преспите, допълват от разградската полиция. 

Към 13.30 изцяло бе забранено движението на товарни автомобили по пътищата в Разградската област.

 

От 12:30 часа е въведено ограничение за движението на товарни автомобили п през Ришки проход по пътя Шумен - Карнобат - товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета и задължително с вериги. За контролиране на въведеното ограничение край град Смядово е изграден контролно пропускателен пункт.

Поради обявения код „оранжев” в 20 области в страната Агенция „Пътна инфраструктура” призовава гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване през следващите часове. Код „оранжев” е в сила в Централна и Източна България - в областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Търговище и Варна.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени и се обработват. Цялата налична снегопочистваща техника е включена в разчистването на пътната инфраструктура.
 
Водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Препоръчваме на гражданите да тръгват на път със зареден мобилен телефон и вода.


Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.


Всичките 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия.


Всички граждани могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа по всяко време от денонощието на горещия телефон в Агенция „Пътна инфраструктура” -             0700 130 20


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    тези джипки са много яки, ама какво общо имат те и този участък със статията?