Last news in Fakti

21 Март, 2018 12:06 56 410 127

ЕК удря таратайките в София с високи такси

  • таратайки-
  • коли-
  • замърсяване-
  • коли

Брюксел предлага градска тол такса – цапаш повече, плащаш повече

Градска тол такса планира да въведе Европейската комисия скоро на Стария континент. Това стана ясно от думите на еврокомисаря по транспорта Виолета Булц. Тя участва в конференция по мутимодален транспорт в София.

Предложението на Брюксел е автомобилите с по-високи нива на вредни емисии да се таксуват по нова тол система в градовете в Европейския съюз.

Има вариант по-високи такси да плащат и шофьорите, чиито коли шофират в час пик или в зона с висока концентрация на вредни емисии.

Предвижда се мярката да бъде приета до края на българското европредседателство, каза Булц, цитирана от "24 часа".

Градската толсистема първоначално беше препоръчана от ЕС за Германия и Великобритания.

Тя предвижда шофьорите да се таксуват според емисиите, които автомобилите им отделят, или според пиковите часове на деня. Тя е част от първия пакет по мобилност, разработен миналата година. Булц се надява той да бъде приет до края на председателството ни, а мерките да бъдат приложени до 2020 г.

Еврокомисарят коментира и последствията за международните шофьори от директивата за командировка на работници в ЕС. Тя обясни, че все още се водят преговори, но ЕК е на едно мнение с България, че международният транспорт трябва да бъде изключен от директивата и да се обърне внимание на социалните права на шофьорите.

“В момента имаме действаща правна рамка, но само 3 държави са я приели в националното си законодателство. Вместо да санкционираме останалите страни, ние решихме да разгледаме въпроса по-задълбочено и да подкрепим транспортните фирми, които легално оперират в ЕС”, заяви Булц.

До края на годината ще бъде извършен анализ относно разходите за транспорт във всички държави - членки, на базата на който ще се определи цена на билетите и правилата за пътниците при мултимодалния транспорт, допълни комисарят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nonamenofacenonumber

    299 32 Отговор
    не вдигат заплатите, а аамо се чудят как повече пари да лапат и Германия днес е една пародия на държава. Няма да остана в нея.

    Коментиран от #21

  • 2 бббббб

    277 11 Отговор
    Като в политиката.Крадеш повече стоиш по-дълго на власт.Дори избирателите ти се кефят ,че ги клатиш . БГ модел.
  • 3 факт

    359 13 Отговор
    Че то таратайките в София са 90%. Те тогава прехваленото председателство ще се овенчае с падане на правителството.

    Коментиран от #39

  • 4 гост

    205 11 Отговор
    Балканския Модел се разпространява и на запад. Вместо да разгърнат застроената площ на градовете и да направят големи улици и междублокови пространства, те строят нагъчкано, баба Шмеркел и Макарон още си лансират нафтовите таратайки и на края в цяла Европа градовете презастроени и замърсени.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Marto

    99 4 Отговор
    По скоро: "ЕК си въобразява, че удря таратайките в София с високи такси".
  • 8 Не селянин

    12 59 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Така се казва,когато не можеш да си го позволиш!
  • 9 николай

    67 5 Отговор
    Шенген=1евро=3лева

    Коментиран от #51

  • 10 Аман

    210 11 Отговор
    ....от Европейски простотии.Тези мазници се чудят как да лапат повече и повече. Европейски тъпаци , въздухът т.е атмосферата не е само Европейска. Дори да се спрат всички автомобили, вкл. и вашите, въздухът няма да стане по чист. Въздушните маси се ДВИЖАТ в различни посоки и държави и континенти. Или смятате че над Европа има запазена атмосфера защото е Европейския съюз!!? Ами въздушните маси които идват от изток, запад,север и юг сигурно заобикалят Европа? Палячовци! За това след аварията в Чернобил радиактивните облаци и дъжд менаха през цяла Европа вкл. и Балканите. Е защо не ги спряхте? Ами каква е застраховката от други подобни, а какво се носи от Сирия след газовите атаки или пясъците от Сахара, които се исипват като кален дъжд в България? Е!? Намате ли "директиви" и за това. Хванали се за автомобилите! Ами да! Това носи печалби. А печалби от отровни въздушни маси полза няма!

    Коментиран от #122

  • 11 Робот

    200 9 Отговор
    Явно целта е да си раздвижат автомобилостроенето. След като вече сме купили старите им коли, защо да не ги забранят, под предлог, че са се загрижили за въздуха.

    Коментиран от #35

  • 12 Алеко

    37 220 Отговор
    ВСИЧКИ партии да гарантират изчистване на улиците от стари автомобили! Който няма пари за сравнително нова кола - до 10 години, да ползва градския транспорт, велоалеите или да купува на лизинг! Или май си искате българския кенеф, а? Кенефи

    Коментиран от #14, #15, #18, #31, #37, #45, #68, #76, #79, #99, #109, #115, #125

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    145 15 Отговор
    СССР Е КИТКА В СРАВНЕНИЕ С ЕС ВИДЯХТЕ ЛИ УСЕТИХТЕ ЛИ И ИЗДИШАНИЯ ВЪЗДУХ ЩЕ СЕ ПЛАЩА ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА.....НАЙ ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА - БЕЛГИЯ ША КОМАНДВА ЦЯЛ КОНТИНЕНТ ПО ГОЛЯВА ПАРОДИЯ НЯМА.
  • 17 СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    78 10 Отговор
    СССР Е КИТКА В СРАВНЕНИЕ С ЕС ВИДЯХТЕ ЛИ УСЕТИХТЕ ЛИ И ИЗДИШАНИЯ ВЪЗДУХ ЩЕ СЕ ПЛАЩА ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА.....НАЙ ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА - БЕЛГИЯ ША КОМАНДВА ЦЯЛ КОНТИНЕНТ ПО ГОЛЯВА ПАРОДИЯ НЯМА.
  • 18 гост

    45 149 Отговор

    До коментар #12 от "Алеко":

    Всички околни държави , които изобщо не са много по-богати имат забрани за внос и регистрация на автомобили по-стари от 10 г , само тука дървени философи обясняват как си "поддържали" 20-30 г кочини и как нямали пари за други , като че ли за всеки с пет лева в джоба е задължително да кара кола !!!!!!!!

    Коментиран от #40, #77

  • 19 народъ

    164 11 Отговор
    Вярно е ,че много от старите коли трябва да се спрат от движение и да се бракуват,но не по такъв начин!Може и по нежно и постепенно,малко по малко да се изчистват и не със тъпи закони, а чрез КАТ и годишните технически прегледи,като се отсейват.България е меко казано бедна държава и така не може да се процидира.Никой не иска да кара таралясник,но възможностите на хората са малки и не всеки мое да си купи нов автомобил.Същото се отнася и за камионите и автобусите.Най-напред трябва да се вдигне стандарта на живот,а след това да се въвеждат такива закони!А за стандарта на живот Брюксел нещо не се интересува!
  • 20 ПТП

    50 75 Отговор
    Чи къ Ве? Кви стари коли? Ние имаме 3.0 дизел и се връткаме из София ...... как ще ни спират тея шамшали? Тея луди ли са - ние сме бедни,нямаме пари и за това караме 3.0 ТДИ. Как да се качим на някоя Шкода или Неудачия. Не е ли БМВ, Мерцедес и Ауди не ми го хвалете! Въздуха бил мръсен ...... това не е от нас! Ветър духа и носи тая мръсотия кой знае от къде и сега ние сме им виновни.
    И малко по-сериозно - данък като на запад ....... колкото по-стара кола, толкова по-скъп данък. 20 годишно Мерцедесче с 1000 лв. данък и нова Дачия с 5 лв. данък. И всичко ще си дойде от само себе си.

    Коментиран от #25, #44, #58

  • 21 OMG WTF

    17 69 Отговор

    До коментар #1 от "nonamenofacenonumber":

    "няма да остана в нея"? Хахахах поредният руски слуга, който громи джендърска Европа я от Германия, я от Англия... Ама ще те помоля да размислиш все пак. Остани, моля те. Дойчовците са загубени без теб. Отиват към фалит направо. Не действай прибързано, моля те!

    Коментиран от #23

  • 22 Георг Георгиев

    92 6 Отговор
    Пак от най бедните и беззащитните да грабят господата от ЕС!!!!!
  • 23 Гришо

    29 11 Отговор

    До коментар #21 от "OMG WTF":

    Какво значи джендърска? Много ми е интересно някой като пита - Ти да не си от ония джендърите?.... Джендър означава - пол. Демек Мъжки или Женски. Значи ти си нещо различно от тези двата щом джендърска Европа ти е на криво. Та, щом не си мъж / жена, какво си ти?
  • 24 аха

    87 5 Отговор
    Чудно кое замърсява повече, 1 литър matiz на газ на 10 години, или 3 литра нов джип с избушен катализатор или друг 'тунинг'
  • 25 Христо

    38 2 Отговор

    До коментар #20 от "ПТП":

    Данъка на запад е според емисиите, в много държави електричките + малолитражните хибриди са без данък. Колите с между 80-200г/км емесии са от порядъка на 100-250евро на година и над 250г/км вече е мъка, на стария ми дизел беше 475 евро, а тази година е вдигнат на 1100 евро. На сравнително икономичен бензинов плащах по 120, но заради по-строгите норми вече е 180евро

    Коментиран от #27

  • 26 Грую

    13 17 Отговор
    Все пак в това има по-голям смисъл отколкото примерно да забраниш дизелите или пък да облагаш автомобилите по някакви сравнително относителни признаци, като липса на катализатор например, защото какво се случва ако е поставен проформа фалшив катализатор или въпросният е оригинален наличен, но затлачен и нефункциониращ. Ами така наречената "регулация" просто НЕ РАБОТИ. Доколкото за старите автомобили ами то е като разделното събиране за отпадъците - като цяло няма как едно население да събира разделно, когато на кофите за отпадъци се срещат изхвърлящи отпадъци и ровещи в изхвърлените отпадъци за да се нахранят - изгубена кауза е. Наистина начинът е да се въведат такси за пикови часове и натоварените зони и така да се стимулира ползването на алтернативен на автомобилния транспорт или градски транспорт. Едва ли има друга алтернатива.
  • 27 аха

    31 9 Отговор

    До коментар #25 от "Христо":

    Говориш за СО2 емисии ли? За разлика от тези емисии, другите боклуци които излизат от ауспусите на автомобилите са наистина вредни. Един дизелов автомобил с "малко емисии" допринася много повече за смога и ФПЧ от един бензинов такъв. Да бяха избрали данъците да спрямо цвета на автомобила, щеше да има същия резултат
  • 28 ПНСД

    20 38 Отговор
    Като не отговаряш на еко нормите или си ремонтираш колата или я бракуваш! По-ниски данъци за по-малко замърсяващите автомобили! Автомобилът е средство за да се пести време, в което да правиш пари! Не е даденост да си возиш гъза защото си мислиш, че така приличаш на българин с по-висок стандарт! Уж сме бедна държава, а броят на автомобилите се увеличава всеки ден??? Как става това??? Някой замислял ли се е ако се вдигнат двойно доходите българите каква анархия ще настане??? И без това сега 99% от народа са бизнесмени или ММА бойци...

    Коментиран от #118

  • 29 гост

    117 7 Отговор
    Абе що пишете глупости бе смешници. Как точно ще ми забранят да си карам старата кола. Коли след 30 години влизат в графа ретро , какво ще забранят да се движат ретро автомобили ли? Тогава да бракуват всичко над 10 години и готово. Няма да има ретро автомобили няма да има ретро паради , няма да има история и готово. Палячовци смешни , оправете заплатите като в Германия , Испания , Англия , Италия и хората сами ще почнат да си купуват нови коли . Мога да си позволя нова кола, но нарочна карам стара кола на 20 години ,на пук на разбирачите и севдо богаташите, не я крадат , няма каско , не ми пука за нея какво ще стане, дали ще ожуля някоя баровска бракма . Директно казвам едно майната им на тези който подкрепят тези смешни закони и нововъведения.
  • 30 ДДК

    58 2 Отговор
    Всичко е за лапня и смазване на хората.Само с рестрикции,аняма нищо позитивно и градивно.А то е елементарно,поне у нас:Пуши ти колата-спиране от движени до отстраняване на проблема;отделя повече емисии-малко по-висок данък ит.н.
    Само че,за въглеродните емисии никой не тръби,че НАЙ-ГОЛЯМА вуна имат кравефермите.Там се отделя от газовете на кравите най много емисии.Ама някой да реве за по-малкото им отглеждане?!Йок!Щото ще ударим икономката...
    Както побутваме икономиката с новите коли.А те отделят също доста.Пример:Имаме ФВ Кади 1.6 тди от 2014г.След скандала със софтуера му го смениха,и елате да видите на какво смърди отзад сега!
  • 31 Попето

    64 3 Отговор

    До коментар #12 от "Алеко":

    Алеко, Алеко!!! Нали колата ти ако е до 10 годишна сега, догодина ще е вече на 11 год. И кво прайм сега. Ще я спреш ли от движение или ще я дадеш за скрап? Лесно се дава акъл, приятел, трудно се дават разумни решения.
  • 32 Бай Шиле

    51 1 Отговор
    "Предвижда се мярката ДА БЪДЕ ПРИЕТА.." !? Няма ли други мнения или този въпрос ще го решават комисари,които са много далече от реалностите в България.
  • 33 Иван

    80 3 Отговор
    Поредната еврочиновническа простотия. Моята кола е 1994, бензинова моноинжекция с АГУ. На последното ГТП, ама истинско ГТП - майстора каза, че моторочето е пушка по отношение на газовете и работата му. Колата си я поддържам с оригинални части, всички системи работят безупречно. Комплект гуми сменям веднъж на две години, консумативи слагам над средния ценови клас. Сигурен съм, че колата е надеждна колкото надценен съвременен пластмасов дарак и с нея мога да обиколя цяла Европа без да се притеснявам, че ще закъсам някъде.
    Не е до колко е стара колата, а как се поддържа. Ако човек е мърляч, може да съсипе и нова кола за 2 години.
  • 34 Грозно

    53 4 Отговор
    Знаех си, че това председателство ще ни донесе само злини в България. И тази Фъндъкова не можа да измие поне центъра малко. Дойдоха евочиновниците и бам в мърсотията. Как няма да се сетят да си плащаме, че дишаме прах от улиците и камионите на Бойко

    Коментиран от #123

  • 35 Бай Шиле

    39 0 Отговор

    До коментар #11 от "Робот":

    Ти чак сега ли го разбра? Е,ти си "робот" простено ти е.Сега си включи RAM-паметта и се запитай колко мерзавци от власт имащите в България,още от сега са купени да лобират против народа си.
  • 36 Това е

    48 3 Отговор
    Докато не ни ликвидират напълно, няма да се спрат "западните ни приятели". А нашите педе.асти дали ще направят някакъв опит да защитят полугладния и болен българин или отново ще се наду.ят на "запада"? Нашите реални проблеми май са доста встрани от тези на ЕС, ама на кой му пука?... Ами хайде да подкараме колелетата и да се катерим по влаковите покриви като в Индия и др.п., белким спасим човечеството от замърсяване на въздуха, а?

    Коментиран от #78

  • 37 Бай Шиле

    27 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алеко":

    Алеко,ти си прекрасен пример за сентенцията "богат не значи непременно умен".Колкото и да си богат,си въшка пред потомствените милиардери.Представи си,че утре те ти забранят да им се пречкаш на Фераритата и Поршета с твоя автомобил?
  • 38 шруум гъбков

    10 60 Отговор
    Автомобилът трябва да е лукс, а не вещ която всеки с 1000лв може да си купи и после наволя да осира градската среда... който няма пари с автобуса.

    Коментиран от #85

  • 39 ЭОТ

    41 3 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Да в цялата страна караме коли над 20 и повече години, ясно е защо от безпаричие всичко ни е втора употреба, коли дрехи , храна. Но за ЕС им трябват и бедни държави, които да им / купуват / очистват / старото което не им е нужно.Зависимост за послушание.
  • 40 Бай Шиле

    51 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Много си прав! Даже трябва да се забрани на море да ходят хора,които нямат яхти над десет метра.Глупако.Карам стара "таратайка" на газ и съм десет пъти по екологичен от дизеловата ти нова кола или джип.
  • 41 ээээЧЛЛ

    30 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Джамия и на Шипка
    Освен трите джамии в София, вкл. една пред НДК, оказа се че се готви още по-голям абсурд.
    По искане на Турция, и със съгласието на Бойко Борисов, вече се разработва архитектурен проект за построяване на джамия в подножието на вр.Шипка.
    Отговорник за проекта отново е министърката на Европредседателството Лиляна Павлова, която вече натрупа опит с другите джамии. Освен това, построяването на нов мюсюлмански храм ще е добър знак пратен към Европа.
    "Целта на джамията е да има къде да се почитат загиналите обикновени турски войници. Става дума за хиляди хора, които никога не са се завърнали по домовете си. Те са същите като нас, трябва да ги почетем..." - обясни Павлова на пресконференция, свикана за да се обяви начинанието.
    Припомняме, преди време имаше идея да се издигне паметник на загиналите турски войски на Сюлейман паша именно на Шипка. Тогава избухна скандал и това не се случи. Сега обаче с цяла джамия плановете надхвърлят всяко въображение.
    Преди да стигнат до Шипка, същите обикновени турски войници изколват 16 хиляди души в Стара Загора, вкл. изкормват бременни жени и убиват неродените деца. Финансирането на джамията ще е 50:50% от българската и турската страна.
  • 42 Rambaldievskievichus

    30 2 Отговор
    За старите коли - ясно, подвират им го. Ами старите камиони, старите трактори, рейсове и т. н.? За тях какво? Или те да си вървят и само солите да се спират, така ли?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 бедняка милионер

    43 1 Отговор

    До коментар #12 от "Алеко":

    И какво значи сравнително нова кола бе хамсалак? може да е 5 годишен дръгел на 350000км с минимални технически обслужвания през периода на експлоатация, а може и 20 годишна да е на същите километри и гледана от собственика като писано яйце и сменяни редовно филтри и консумативи.
    А сега като си много отворен кажи кое по-голям таралясник! И точно защото политиците разсъждават като теб говорят глупости по телевизиите, че и журналята им пригласят.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мухлю

    14 28 Отговор
    Аз пък от доста години нямам кола, и честно да ви кажа свикнах. Дохода ми е малък и така прецених, че е по-добре.
    Имам доста познати които са на същото дередже като мен, обаче се напъват да карат кола, щото " к'во щяло да кажат хората"

    Коментиран от #49

  • 48 SAAB

    33 2 Отговор
    До края на август огне-бореца ще я въведе и у нас .....и по селата !
    Само в " Княжество Столипиново " ще са на издръжка от пожарната !
  • 49 гост

    26 6 Отговор

    До коментар #47 от "Мухлю":

    В краткия си живот трябва да имаш ПРОГРЕС и ДА СЕ РАЗВИВАШ, а не да се свиваш като мишка все повече и повече.
    Като гледам как мислиш и как си се кръстил, такъв и ще си останеш.

    Коментиран от #59

  • 50 коментар

    7 31 Отговор
    Дано да ги разкарат тези стари таралясници. Превърнали сме се в сметището на Европа.

    Хората реват, че нямат пари, а откъде имат пари за разходите по колите? Като имат пари да плащат.
  • 51 Тиквеник

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "николай":

    Не 4 лв. Като ти приравнява цените-1 хляб-2Евро а не 1 лв и Евро то 2 лв смяна. Колко стана?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бриго Бичкията

    6 4 Отговор
    По интересно е какво ще се договорят за командировките за транспортните работници.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ко о

    23 2 Отговор
    тия с по новите коли си мислят че като се премахнат 2-3 милиона таратайки и пътищата ще се разтоварят и въздуха ще се изчисти,
    само дето не е така щото тогава винетката трябва да я направят 2000 лева а данъка им и той толкоз че няма да има кой да снася пари на държавата,а на нея пари и трябват, затова е по лесно всеки да си кара каквото иска важното е да плаща такси и глоби,един вид редовни клиенти на държавата
  • 56 Колобар

    37 0 Отговор
    А В КАТЕГОРИЯТА НА "ТАРАТАЙКИТЕ" ЩЕ БЪДАТ ЛИ ВКЛЮЧЕНИ ГРАДСКИТЕ АВТОБУСИ, САМОСВАЛИТЕ, АВТОКРАНОВЕТЕ, КАРИЕРНИТЕ САМОСВАЛИ, ДИЗЕЛОВИТЕ ЛОКОМОТИВИ, ТИР-ОВЕТЕ. ТЕ СЪЩО СА ДИЗЕЛИ И ДИМЯТ КАТО ЗА 10 АВТОМОБИЛА ? НА ТОЗИ ВЪПРОС НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ДАДЕ ОТГОВОР. НЕ Е ЧЕСТНО САМО БАЙ ИВАН ДА ГО ОТНЕСЕ, ОТ ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХЪТ !!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 до ПТП

    3 16 Отговор

    До коментар #20 от "ПТП":

    Много ти се иска да караш 3.0ТДИ нали ама те е яд че не е за шушляци ... :)
  • 59 Мухльо

    4 19 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Тука във виртуалното пространство човек може да се кръсти както си иска :) Необходимо е да имаш и чувство за хумор. Предполагам, че си много суховат и безинтересен човек.
    А дали това което съм написал е така, само аз си знам.
    Развивай се още с поредната си тарантайка бълваща отровни емисии :)

    Коментиран от #62

  • 60 Осман Папазян

    6 10 Отговор
    Абе Мухльо, що се занимаваш с тоя боклук?

    Коментиран от #63

  • 61 прост българин

    34 1 Отговор
    ЕДИН БОКЛУК ОТ ТЯХ НЕ КАЗА НИТО ЕДИН ПЪТ ДАЙ ДА ВДИГНЕМ ЗАПЛАТИТЕ НА НАРОДА А САМО САНКЦИИ ЗАКОНИ И Т.Н СРЕЩУ НАРОДА ОТ 1990-2018 ГОДИНА ...А КАТО СТАВА ЗА ВЪПРОС ЗА ТАРАТАЙКИТЕ КАТО ГИ МАХНЕМ ЩЕ ОСТАНАТ САМО правителствените КОЛИ КОИТО НАРОДА ГИ КУПИ СЪС МИЗЕРНИТЕ 550 ЛЕВА ЗАПЛАТА ...... БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ ОТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ АМИН .........
  • 62 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #59 от "Мухльо":

    Този път поне си написа името без грешки :)

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Сергей Безкуров

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Е, взимам си думите назад.
    Имаш чувство за хумор :)
    Поздрав.
  • 65 иванов

    33 2 Отговор
    Ще започна така. Овласените да ни управляват се чудят откъде да избият пари за дейността по управлението. Измислят всякакви поводи за да увеличават данъци или да наложат нови. Баламосват населението че живота щял да стане по-добър. Ако обложат човек с по-висок данък как въздуха ще стане по-чист. Като има синя зона в София въздуха по-чист ли е? Демагогия е това! Обезкръвяване на населението. Награбените пари пълнят бюджета, а прахосвнето му между свои хора обогатява заелите върха на пирамидата негодници. Даже ако колите са само нови, като няма парични постъпления ще измислят данъци за новите коли. Целта е да се грабят пари. Нито един данък няма да очисти нищо. Бедния човек ще го мачкат и ограбват до край. Днес един весник писа , че столичния общински съвет сондирал почвата и гробовете на покойниците ще се облагат с годишен данък.И от мъртъвците искат да прибират пари. Срамота. Чакам коментари.
  • 66 Иванов

    41 1 Отговор
    Аз съм на 62 год. Помня времето от 70-те год. Тогава какви автобуси, камиони и парни локомотиви се движиха, каква пушилка вдигаха. Как тогава живяхме, защо не бяхме толкова болни колкото сега? Но тогава храната ни беше чиста.Нямаше ги сегашните ГМО-та. Нямаше го и сегашният стрес.

    Коментиран от #75, #96

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Анти др о х пърди

    22 2 Отговор
    Първо да ми изравнят жизнения стандарт с немския и ако нещат да гласуваме дали искаме ес.никой не ни е питал дали го искаме.нато също
  • 70 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    23 0 Отговор
    Много ми е интересно псевдо демократите със своята псевдо загриженост, как пък един път не се загрижиха за това, че България е най-бедната страна в ЕС и как не казаха, че трябва да се въведът някакви ЕВРОПЕЙСКИ минимални доходи. Ама не. Там работят същите мушенници. Подобни изказвания за екология и др. глупости слушам всеки ден, ама тая лелка мисля, че й изпъква некомпетентността и в опита си да изпъкне. Нека въпросната лелка дойде пред НДК и направи една пресконференция, в която да обясни на хората, които работят за по 500-600-700лв. всеки ден до София или живеят в София, че трябвало да плащат за това, че ходят с колите си на работа, за да си вадят хляба. Още повече, че ако правителството няма чувство за самосъхранение, нека клекне и приеме подобен закон, ама всички знаем как колите в България минават годишните прегледи. Изключи се двигателя и се боцне машинката в ауспуха да мери вредните емисии.
  • 71 Ava

    13 2 Отговор
    Да има хубави пътища, българите ще карат хубави коли, банките са пълни с депозити, но при тия пътища...няма смисъл.
  • 72 Гого

    19 1 Отговор
    Не се наядоха брей тия евро лентяй само се чудят по какъв начин да тормозят народа...
  • 73 Uflaf

    12 0 Отговор
    От чистия въздух правят пари туристическите агенции. Споменат е в рекламите им за дадени места. Тези обаче правят пари от мръсния въздух . Не е пренасочването на всички хора към един -два града за да оцеляват. Там където е чистия въздух се живее трудно и скучно. Иска се работа и то много. Но този съюз ще измисли и за там някакви такси и данъци. Като например, за да узакониш ферма за зайци ти трябват хром никелови клетки с определен размер. Никак не ги интересува как се оцелява и що е то геноцид над собствения си народ с 200 евр. масова основна заплата на която 98 % от работодателите "Бизнесмени и менки " те подлагат за старини. Не е само това с осигоровките. Влез в банка за кредит с договор 510 или на 4-ри часа и влез с реалните 800 лв примерно. Ще разберете в хиляди лева какво няма да Ви дадат.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Инопланетянин

    13 2 Отговор

    До коментар #66 от "Иванов":

    Тогава дедо имаше дървета и гори и имаше баланс. Сега навсякъде е бетонна джунгла дедо
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 иван

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Че кой си ти да ми казваш ! Аз дали ще карам кола щото имам 5 лева в джоба. Може да са ми останали 5 защото съм заредил 20лв , или по добре да плащам на градския транспорт, щото те с толкова чисти автобуси обикалят, че не е истина, грам не замърсяват милите като тръгва от спитката и си крие задницата от пушеци.
  • 78 Жани

    2 24 Отговор

    До коментар #36 от "Това е":

    99% от коментиращите тук са тъпи и неграмотни. Не знаят елементарен правопис. Част от тях са злобни и вулгарни, които живеят два века назад и смятат че всички са длъжни да се съобразяват с простотията им. На други всички са им виновни за това че са неудачници. И ако на някой не му е известно,всички закони важат и за България щом сме в ЕС. Е, може ли с такава простотия,злоба и некадърност да се подобри животът в България? Абсурд! Има един много стар лаф който напълно отговаря на българския манталитет - " на калпав х....козината му е виновна"

    Коментиран от #102, #126

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 незнайко

    21 1 Отговор
    Еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, защо не предложи изравняване на заплатите в ЕС ??? Тогава няма да има нужда от нейното тъпо предложение . Това да го направи най напред в Словения и тогава да дава акъл на нас !!!
  • 81 W222

    1 32 Отговор
    Аз предлагам друго,всички коли произведени след 2003 година 100 лева винетка а всички произведени преди 2003 година 500 лева винетка.А колкото до заплатите колкото и да ги увеличат българите все ще са недоволни.Сигурен съм че след 10 години когато минималната заплата стане 1000 лева пак ще ви са малко и ще искате повече,просто каквото и да стане българина няма угодия

    Коментиран от #83, #101

  • 82 клозет чиниев

    13 0 Отговор
    няма да се учудя ако ако не въведат и тол такса на клозетите щото те з говна де го има такова нещо еи тъи да си вървят безплатно из канализацията
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 7/8

    11 1 Отговор
    Никой,никой не може да налага на хората,колко мощна кола трябвало да кара,или колко години била. Харесва ли му на човека,плаща и си я кара. Колко толкова. Малко по-свободно мислене, роби. Някой бил казал, живей човече живота е кратък.
  • 85 no name no face no number

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "шруум гъбков":

    Айде бегай се качвай,че ще го изпуснеш егоист
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 W222

    3 16 Отговор
    Който не му харесва прав му път,никой не е задължен да живее в БГ.Колкото по малко има като вас толкова по добре
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Гего

    14 1 Отговор
    Единствената цел е да се продават нови автомобили .Другото за въздуха е ала бала.Скоро очаквам данък издишан въздух да турят и той е замърсен ха ха изедници народни...
  • 90 Orvors

    15 2 Отговор
    Шофьорите не са хора. ТЕ имат само задължения. Такса. Данък. Такса. Такса.Такса.Права-никакви.
    Въздуха не се движи. Той е като дървото стои на едно място.
    Искахте Европейски съюз-а сега давайте задниците подред. Без вазелин.
  • 91 2leva

    13 1 Отговор
    Чудят се как да се налапат
  • 92 Голям прос

    13 2 Отговор
    Защо само европейски данъци отгоре ни? Няма ли малко европейски заплати?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 K N

    10 3 Отговор
    ДО w222 AKO TИ СЕ ВОЗИ НА САМОЛЕТ МОЯ ГОТОВ ЗА ИЗЛИТАНЕ И ЩЕ СЕ ПРИЗЕМИ В БАНКЯ ПРИ ТВОЯ ИДОЛ
  • 95 цун кай уй

    5 0 Отговор
    пита ли кучето защо ташаците са ти отзад на хората са отпреди а а казало то всичката ми наред че и те да са отпред , очаквай те данък диш хакъ
  • 96 той

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Иванов":

    Тогава имаше софийско жителство и провинцията работеше .Сега всичко в София с по няколко драгливи бавареца или други подвижни кочини
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Хахахахах

    18 3 Отговор
    Нали искате еврогейски съюз? Нали искате боко? Ето ви сега еврогейски съюзи, ето ви боковчета. Са ще ви сложат истамбулски конвенции, не знам си какви конвенции, гей конвенции. Утре и данък въздух ще ви сложат от брюксел. Една държава без исрория и език тръгнала да се разпорежда с държава на 1300+ години. Те са клозета на европа, холандците преди години са ги изхвърлили като мръсни мачета, седнали да се разпореждат.
  • 101 Хахахахах

    9 3 Отговор

    До коментар #81 от "W222":

    Аз пък имам друга идея. Кола след 2000г и над 2,0 куб над 100кс 2000лв данък и 1000лв винетка. Който има пари за нова кола, кола с гоуем двигател и много коне ще си плаща.
  • 102 Хахахахахкато

    10 2 Отговор

    До коментар #78 от "Жани":

    Като ти харесва ЕС наври си го сещаш ли се къде?
  • 103 K N

    9 2 Отговор
    ДО КОМЕНТАР 100 ХАХАХАК БРАТ НА 101 ПРОЦЕНТА СИ ПРАВ ЗАСПСЛИ ПУНДИ СМЕ

    Коментиран от #105

  • 104 Отоплител

    10 2 Отговор
    Тия чиновници от Брюксел със своята наглост и некъдърност ще съсипят ЕС.Ясно,че нищо не могат да измислят освен нови данъци и такси.Ако продължават по същия начин не им предвещават добро бъдеще.
  • 105 Хахахахах

    10 0 Отговор

    До коментар #103 от "K N":

    Какво да ти кажа човече. Всяка жена си заслужава мъжа. Всеки мъж си заслужава жената. Всеки народ си заслужава управнициъе. Каквито си ги изберем, такива ще си ги търпим. Не че последните ние ги избираме, ама... Тея последните ни ги слагат точно от тоя клозет наречен държава, и от по-големия клозет дето разбутаха целия свят с войни. Ама като има аФси да ги търпят да им берат гайлето.
  • 106 22г.запазена и подържана

    13 2 Отговор
    Абе тия имат ли птедстава с какви заплати живеем и аз изкам нова кола!Но немога да си позволя да дам 20 хилки за дачия или поло дето след 5 години ще става само за скрап!Това си е лобистки закон на производителите на коли да им се вдигнат продажбите.Как с 500 евро Заплата щяха в германия да карат нови коли?Подържаната кола не е по лоша от новата.Годините не са критерии!
  • 107 Гост

    2 7 Отговор
    Който не му аресва тука дават безплатни билети за северна канада...чисто уредено нагласено .... нема ЕС нема Бойко живот да си живееш

    Коментиран от #113

  • 108 Недоволен от простотията

    8 1 Отговор
    Иде ми да ги унищожа ! Може ли толкова простотия и лицемерие на тази малка земя ?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Гего

    9 0 Отговор
    И данък слънце ще ви сложат както е тръгнало...
  • 112 Некой си

    8 0 Отговор
    То не бяха криви краставици то не бяха розови домати то не бяха прахосмукачки до 900w пълен лобизъм олигофрени
  • 113 Хахахахах

    5 0 Отговор

    До коментар #107 от "Гост":

    Ми хващай самолета и пали джапанките. От такива кат тебе сме на това дередже. Бойковите празнотиквеничковчета
  • 114 Някой си

    5 0 Отговор
    Някак си им стана модерно да са идиоти!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Тоя

    4 0 Отговор
    Много го кътат този Алеко от благословии
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Испът

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ПНСД":

    Къде по точно го пише това определение. Извиняяай ама доста тъп беше този коменар.
  • 119 Пешо

    1 1 Отговор
    Годината на производство не замърсява а изминатите километри.
    Не разбирам как високият данак ще изчисти въздуха.
  • 120 Българин

    2 0 Отговор
    Всичко е за пари.Защо не дадат гласност на антигравитационни технологии,ами търкаляме допотопна техника?????

    Коментиран от #121

  • 121 Боричков

    3 0 Отговор

    До коментар #120 от "Българин":

    Защото, Гаргамел, иска да държи смърфовете под контрол. Не може да ходиш когато и където си искаш, трябва да платиш такса. Варианта е да ходиш пеш, да спиш под открито небе, да се храниш с трева и коренчета. Това те прави не зависим. Само, че ние не сме полски мишки. Ние сме най-кофти творението, колкото сме добри в доброто, много по-добри сме в лошото. Няма баланс. Добрата новина е, че се пробуждаме и започваме да даваме отпор.
  • 122 Тъп пич

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аман":

    Отдавна мислех да напиша подобен пост.браво на теб много правилно си описал ситуацията.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Гн Миташки

    0 0 Отговор
    Еи прост народ сме......
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове