22 Април, 2018 10:27 2 090 14

Експерт за ареста на Иванчева: Някои хора смесиха правото с естетиката

  • десислава иванчева-
  • арест-
  • младост

Всички да подкрепяме действията на властите, насочени срещу корупцията

„Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в случая с ареста на кметицата на „Младост” някои хора направиха точно това”. Това каза пред Нова телевизия Георги Харизанов от Института за дясна политика. Според него е имало имало правни основания Десислава Иванчева да бъде държана дълго време с белезници на централно кръстовище в София след залавянето й с рекорден подкуп.

„Преди години знаково дело за подкуп падна в съда, защото не бяха описани взетите пари банкнота по банкнота”, каза Харизанов.

На свой ред политологът Татяна Бурджиева призова всички да подкрепяме действията на властите, насочени срещу корупцията.

Двамата експерти коментираха и мерките, които се планира да се вземат в борбата срещу хулиганството по стадионите след инцидента с ранени полицаи на мача ЦСКА – „Левски”. На срещата за дискутиране на новия закон, който трябва да бъде внесен до два месеца, членовете на ръководството на МВР се появиха с черни превръзки на очите. Това бе в знак на съпричастност с ранената служителка на реда Гергана Зашева, на която се наложи тежка очна операция.

„Съпричастност един министър трябва да показва като налага такива мерки, че това повече да не се повтаря. А акцията с черните превръзки беше маскарад”, коментира Буруджиева.

Според Харизанов пък, ако не бил необичайният външен вид на вътрешния министър и компания, това щяла да бъде „поредната протоколна среща”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон 1

    24 7 Отговор
    Глупави хора сме ние !
    Всички други са виновни , само човека с подкупа не е !
    После що има чувство за безнаказаност на тая територия !
    Аз като направя забележка на някой турбо гъзар , че минава с 80 км/ч покрай детска площадка , повечето хора ме гледат сякаш съм олигофрен !
    Полицията в цял свят разчита на будна съвест гражданска , само ние чакаме всичко наготово и все някакви конспирации са ни в главата !

    Терминал 2 !

    Ама не ми стиска , имам живи родители и си ги обичам много !

    Коментиран от #4

  • 2 Я, бе

    15 18 Отговор
    Тоя ли клакьор на ГЕРБ ще ни учи какво да правим и какво да мислим??? Жената арестувана и дума не може да каже, дори буквално и запушиха устата и въпреки това десетки манипулатори на ГЕРБ обикалят всички медии, за да оправдават и разясняват този нагласен поръчков арест! Представяте ли си, колко ги е страх?
  • 3 Живко Тодоров

    21 4 Отговор
    Имайте предвид, че това е само малък връх на айсберга, наречен корупция и тази Иваначева просто се е оляла. На всички ни е ясно, че където има начин да се изкара някой лев допълнително към заплатата, този начин задължително се използва и за това са виновни както искащите, така и даващите подкуп. Докато в държавата не започнат да функционират нормални съдлища, държава няма да има, със или без подкупи. Впрочем, и прокуратурата има доста голям дял в това съдът да не е съд, а някакво шоу.
  • 4 охо

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Антон 1":

    Ей, наглярко. Кадиев ти помогна да те изберат, обучава те как да се държиш а ти плю на него. Хвана се с бсп-то, не щеш да плащаш на ГЕРБ и сега ревеш

    Коментиран от #5

  • 5 Антон 1

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "охо":

    Прав си човече!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госта

    14 3 Отговор
    Този не е никакъв експерт, както не е и никакъв социолог. Неговото мнение е абсолютно неважно и без тежест. Моля ви, не го налагайте и не му давайте трибуна, въпреки че е близък на ГЕРБ.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост с име

    7 10 Отговор

    До коментар #7 от "Госта":

    Хаха, ами вие какъв експерт сте и по какво, за да давате оценка на Харизанов? Без да го знам от коя партия е съм гледал много интервюта с него и винаги е давал болезнено точни, балансирани и интелигентни коментари.

    Коментиран от #9

  • 9 Госта

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гост с име":

    Аз съм експерт в моята си област, но не се бутам по телевизиите и форумите. А щом считаш неговите коментари за интелигентни ми е ясен капацитетът ти. Апропо, какво ти е името, великане?

    Коментиран от #13

  • 10 Да да

    5 6 Отговор
    Интересен момент,в който потребител с име Госта, пита за името на Гост с име! И никой не може да си напише каквото име си иска! Аз съм Петър Гешев! А вие? И да,тази е за затвора!

    Коментиран от #11

  • 11 Госта

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Петър Гешев- да, бе, да. Каква беда....
  • 12 Валя

    8 1 Отговор
    Аз няма да имам проблем как полицията се държи с престъпници,проблема идва когато се държат унизително и с невинни и го казвам защото съм си имала подобен проблем,и ако не се бях посетила на време че зорлем искаха да ме изкарат виновна сигурно щях да съм в сливенския,естествено с малко късмет и трима случайни свидетели,които потърсих успях да докажа че нямам нищо общо със случилото се,но в продължение на 24часа бях унижавана за което никой нямаше мъжествеността да ми се извини поне,никой не търсеше улики дали случайно не съм невинна,на тях просто им трябваше виновен и толкоз и такива работи се случват по-често отколкото си мислите,е за това хората нямат доверие на българската полиция

    Коментиран от #14

  • 13 Гост с име

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Госта":

    Какво общо има името ми с тезата ми, "капацитете"? Само с този въпрос си личи колко багаж имаш. Твоята област в която си капацитвт трябва да е оператор на устройство за почистване на улиците или накратко метла. Затова не давай оценки на хора на които не можеш да следиш мисълта. Коментирай по твоята област.
  • 14 Антон 1

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Валя":

    Интересно !
    Случката ти съвпада с профила който си изграждаш в нета !:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове