Last news in Fakti

30 Април, 2018 10:13 6 666 31

Шофьорът на автобуса ковчег с шест глоби от КАТ

  • автобус-
  • тракия-
  • шофьор

Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала „Тракия“ на фаталния петък, 13-и април, има шест глоби от КАТ, сред които и за каране без колан, съобщава „Телеграф“. Веселин Георгиев бе зад волана на рейса на „Юнион Ивкони“, когато той бе блъснат от лек автомобил „Рено Меган“, каран от 29-годишната плевенчанка Цвета Таскова.

35-годишният мъж не успя да овладее возилото и го обърна в канавката, премазвайки до смърт шестима души. 26 човека бяха ранени при зловещия инцидент.

Виновницата за катастрофата, която сега е на свобода срещу гаранция от 5 бона, има едно нарушение за 10 години стаж като шофьор – засичана е с 0.9 промила алкохол в кръвта през 2016 г.

Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил.

„Има книжка от много години, но е започнал да гази правилата през 2015 г.“, уточниха от полицията. През 2015 година е първият гаф на Георгиев. Тогава камера на КАТ го е засякла с превишена скорост между 20 и 30 км/ч над ограничението. Затова му е бил съставен електронен фиш за 100 лева.

През 2016 година професионалният шофьор има две нарушения – шофиране без задължителния обезопасителен колан и акт за това, че е забравил да включи фаровете си.

Три от глобите на Веселин са от миналата година. Тогава той е засичан за втори път с превишена скорост – отново с малко повече от 20 км/в над ограничението. Отделно го спипали пак без колан. Сдобил се е с фиш и за това, че е забравил да залепи стикера за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на предния прозорец на колата си.

Шофьорът от „Юнион Ивкони“ е платил всичките си санкции. Той вече е бил разпитан два пъти от полиция и прокуратура за катастрофата и разследващите са убедени, че няма вина за трагедията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    54 10 Отговор
    Кокошкарски нарушения, защо изобщо ги казвате ??? Всеки е забравял колан или фарове в града !!! Превишена скорост КЪДЕ, в града или извън него, защо не сте писали ??? Момчето ще изгори заради тази пикла с колата, която не се знае какво е правила, като изпреварва рейса !!!
  • 2 Зайо Байо

    47 7 Отговор
    Шофьорът бил с 6 глоби..... Следователно той е виновника?
    В разумните държави се търси истинската причина, а в нашата виновника.

    От самото заглавие си личи, че някой иска да изкара шофьора виновен. Този, който е писал статията или няма преценка за справедливост или е готов за 5 стотинки да оклевети някой...
  • 3 Гост

    30 1 Отговор
    Всичките са за простотии.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ники

    37 2 Отговор
    Значи щом е започнал да гази законите през 2015 , знаачи е престъпник - 1 во кара без колан и без фарове после пречуква пътниците , да го обесим направо на пилоните пред НДК . . всичко ми се изясни . . даже според мен вече при инцидент от КАТ могат да правят бърза справка на място и който има повече глоби - той е виновен а ако са по равно се хвърля монета
  • 6 Ники

    9 1 Отговор
    Значи щом е започнал да гази законите през 2015 , знаачи е престъпник - 1 во кара без колан и без фарове после пречуква пътниците , да го обесим направо на пилоните пред НДК . . всичко ми се изясни . . даже според мен вече при инцидент от КАТ могат да правят бърза справка на място и който има повече глоби - той е виновен а ако са по равно се хвърля монета
  • 7 Телевизионен съд

    23 0 Отговор
    Е и какво от това???Книжка има ли,категория има ли-ИМА .Пък Телеграф може да си пише каквото си иска.
  • 8 и ТЕ ТАКА

    26 0 Отговор
    Ако ще и 600 да има щом си ги е платил и има шофьорска книжка няма нарушение на нито един закон.
  • 9 да бе

    20 11 Отговор
    Че шофьорът е виновен това е 100 процента сигурно .само че някой плаща за да е невинен щото застрахователите ще им спукат задниците на Ивкони ...........
  • 10 комбат

    22 1 Отговор
    Само дето пропускат да кажат ,че всичките му нарушения са с личният автомобил ,не знам защо са тези внушения ,но това са съвсем смешни неща ,колани, фарове и скорост от 20 км.,които няма човек с шофьорска книжка който да не ги е правил многократно ,особено при по старите автомобили които нямат сигнализация за колани и светлини ,иначе човека няма нарушения с автобуса когато е на работа и вози хора.
  • 11 Ads

    19 1 Отговор
    Големи нарушения, няма що. 1 употреба на алкохол, не се равнява и на 100 шофирания без светлини.
  • 12 гост

    19 3 Отговор
    Въпросът е как е обърнат автобуса, а не колко фиша има шофьора. Ако се е бил подпрял на волана и си е говорил по телефона, както казва свидетелка, която го е видяла по-рано даправи точно това, то тогава може и да му се търси споделена отговорност за инцидента. Жената в Реното също не трябва да се води като сигурен причинител на смъртен случай, както я описват досега, защото чисто технически удара е бил лек, а след лек удар такъв мащабен резултат няма как да стане. Има си физични закони, експертизи, а те я хвърлиха в огъня на втория ден, абсурдно е това. Ако трябва ще направят възстановка и да ударят един меган в движещ се автобус на мястото на контакта и да видят дали тази малка кола може да обърне огромен автобус, май не.

    Коментиран от #24

  • 13 ВЪЗРАСТЕН

    21 7 Отговор
    Шофьорът на автобуса има съпричастност за трагедията ! Той се е уплашил от удара свил е рязко на дясно и се е обърнал в канавката !Няма как странично лек автомобил да изхвърли автобуса , ако беше челно се ударила в в лявата му страна пак нямаше да го обърне !
    Всичко останало е ала бала приказки от 1001 нощ !

    Коментиран от #15, #20, #22

  • 14 годт

    14 0 Отговор
    С глоби без глоби все тая , по ми е интересно как кола изблъсква от пътя рейс , може ли да направят възстановка?
  • 15 ай стига бе

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Сигурен съм,че ти се е случвало много пъти кола да те удари със 120 докато караш със 96.
  • 16 Гост

    13 2 Отговор
    като го казаха с 6 глоби, очаквах да е някакъв рецидивист, а то с каране 20км над позволеното което значи на разклона за дюлово , горната част, от ограничението с 50 той е минал със 70.
    не залепен стикер е най голямото провинение, чак се чудя как не е ял бой на място.

    забелязвам че шофьора на автобуса не е хващан с алкохол.

    п.п: Вчера пътувам по магистралата и автобусчетата на същата фирма са започнали да се движат доста по-бавно. преди със 110 не настигах нито един а само ме изпреварваха, сега едно прилежно в дясна лента...
  • 17 Платена статия!

    5 1 Отговор
    Значи тя е хващана с алкохол,а той за без колан!егати и държавата сега се цели да го оклепат него!а тая дето кара пияна е цвете за мирисане!гаранция не са и взели проба за наркотици!
  • 18 Антон

    11 0 Отговор
    Ако ще и 100 глоби да има, както и жената участник ако ще 5 пъти да са й взимали книжката за алкохол , то тези провинени нямата никакво отношение към катастрофата.
    Така че нека експертите си кажат кой е винквен, дано да е обективно и честно.
  • 19 Извинете

    10 1 Отговор
    Т'ва българинът нещо много си пада по удрянето на паднал човек, особено когато медиите му дадат тон. Аз съм шофьор от 40 години. Веднъж ми се случи да спукам предна дясна гума при изпреварване на друг лек автомобил с около 110 км. в час. ефектът беше, че аз направих една деруга на двете врати на дясно движщият се автомобил и след известно разстояние спряхме един след друг на банкета. Някой знаяч ако може да ми обясни как след тази драскотина върху автобуса, лека кола е успяла да го "изхвърли" от шосето, ще го призная за карач и специалист по катастрофите. Никого не оневинявам, ама си мисля, че няма как само жената от Реното да е виновна. Дори допускам., че нейната вина все пак е по-малка от тази на професионалния шофьор.
  • 20 no name no face no number

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Ако те бяха ударили тебе на къде щеше да навиеш волана?
  • 21 Гоуст

    9 0 Отговор
    Не оневинявам шофьорката на реното,но според мен по голяма част от вината има автобусния шофьор.Не е съобразил ситуацията и се е паникьосал,което е довело до тежки последствия.Според свидетелката седяща зад него, човекът си е карал лежерно,дремейки на волана,което е крайно непрофесионално.Не можеш да возиш автобус пълен с хора и да се разконцентрираш по този начин.За това са тези тахографи.Все пак хора професионалисти за измислили времеата за каране и почивка.Когато трябва да караш,караш на 100% концентрация и следиш пътя.Като дойде време за почивка спираш и почиваш или се семеняваш с другия шофьор.

    Коментиран от #23, #25

  • 22 filo

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Съгласен съм, че шофьорът на автобуса е съпричастен към случилата се трагедия. Няма как лек автомобил да изхвърли автобус от пътя без участието на самия автобус
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Nameless

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Аз до колкото разбрах при удара, задната гума на Автобуса е минала през колата. А това е достатъчно да го обърне. Действа като рампа. Абсолютно съм склонен да вярвам че вината не е на шофьора на автобуса. Имам категорията, никога не съм пракикувал, но все пак имам идея как се движи и как се държи на пътя това нещо.

    Коментиран от #28

  • 25 До гоуст проуст

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гоуст":

    Та за к'во казваж служат тахографите? Къде чу че е превешил времето за шофиране? От Сливен, кадето се е качил, до София са 3,5 часа при позволено 4,5 без почивка.
  • 26 Джонката

    1 1 Отговор
    Хорска злоба няма какво друго да се каже. Да направете всичко възможно за да оклеветите човека защото е беден чуляк който работи а тая богатажка невинна защото е богата и има човек със топки до себе си това е България.
  • 27 Джонката

    1 0 Отговор
    Хорска злоба няма какво друго да се каже. Да направете всичко възможно за да оклеветите човека защото е беден чуляк който работи а тая богатажка невинна защото е богата и има човек със топки до себе си това е България.
  • 28 Суйо

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Nameless":

    Нямам Д, имам Ц без да съм практикувал, но предницата на Меган ПРОСТО НЯМА КАК да влезе под гума на автобус, удряйки го успоредно по посока на движението! И то ДАЖЕ не предница, а страничен калник. Пораженията по реното баха - десен фар, по автобуса няма видими. Вероятно съприкосновението е било в една от гумите. При обръщане тип "лост", автобуса да застъпи реното, то щеше да е помляно цялото.
    Ако имаш предвид принципа - да, при страничен удар насрешно двежещи се, ако автомобила е нисък спортен заострен - ферари, Порше, Понтиак, Ламборгини, Макларън. Ама на тия шофьорите им пеят Тръпни и гушкат сръбкини... ехххх!
  • 29 гост

    4 0 Отговор
    Че , кой няма нарушения? Само тоя който не кара.
    И с тия смешни закони и правила в България каквото и да правиш ,винаги си си в нарушение.
    Имал актове за без колан и за не включени фарове , то е смешно да го споменавате.
  • 30 гост

    1 0 Отговор
    Това българина е голям разбирач и компетентен по всички въпроси.
    Вината била на шофьора защото не е преценил ситуацията , не бил реагирал адекватно и затова е обърнал автобуса.
    Колко от вас са били участници в катастрофи? Какво сте направили за да ги избегнете? НИЩО
    Всичко става за част от секундата , няма човек на тази земя който може да реагира адекватно в такава ситуация , защото мозъка работи много по бавно от една такава ситуация. Има документални филми за това , гледайте и се образовайте малко. Стига сте седели и писали глупости пред компютрите.
    На всеки от вас може да се случи , тогава ще пеете друга песен.
  • 31 1234

    0 0 Отговор
    Кой шофьор няма глоби?То само да искат и ще те глобят и за мръсно стъкло даже.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове