Last news in Fakti

6 Февруари, 2012 18:53 1 763 0

Борисов поиска помощ от ЕК

  • софия-
  • бойко борисов-
  • кристалина георгиева-
  • ек-
  • помощ-
  • борис велчев-
  • бисер

Премиерът разговаря и с главния прокурор Борис Велчев

Борисов поиска помощ от ЕК - 1
Снимка БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с комисаря по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева за ситуацията в хасковското с. Бисер, което беше наводнено заради скъсана стена на язовир „Иваново”, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът я е информирал за създадения кризисен щаб под ръководството на вицепремиера Цветан Цветанов и за всички мерки, предприети от правителството, за спасяване и подпомагане на хората.
Министър-председателят Борисов и еврокомисар Георгиева се договориха да посетят заедно тази сряда пострадалия район. Те ще бъдат придружени от експерти на Генерална дирекция „Хуманитарна помощ и гражданска защита”. Целта на посещението е да се направи оглед и да се обсъдят възможностите за финансово подпомагане от страна на Европейската комисия за възстановяване на щетите, понесени от местното население.
Премиерът Борисов проведе днес и телефонен разговор с главния прокурор Борис Велчев. Той поиска от него прокуратурата да започне проверка, която да установи дали има виновни длъжностни лица за скъсаната язовирна стена, причинила наводнението в с. Бисер, последвала смърт и значителни вреди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА