Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 12:51 1 919 1

Сряда – ден на национален траур

  • бисер-
  • язовир

Правителството обяви 8 февруари 2012 г. за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на български граждани при наводнението на с. Бисер, област Хасково. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Утре националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина. Министерският съвет изразява дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите.

По последни данни, жертвите на приливната вълна, придошла от скъсана стена на яз. „Иваново” в харманлийска област са осем. Четири от тях са от най-тежко пострадалото от потопа с. Бисер.

Окръжна прокуратура в Хасково образува досъдебно производство за установяване на причините, довели до трагедията и по-конкретно за скъсване на язовирната стена. Делото е по текст за причинено наводнение по непредпазливост с последвала смърт и значителни вреди, уточниха от прокуратурата.

Разследването е възложено на екип от следователи, които трябва да установят евентуалната отговорност на лицата, които по закон трябва да упражняват контрол и надзор над язовира.

Едва  след трагедията излязоха наяве и фактите, че от 6 години се е знаело за пропуканата стена на яз. „Иваново“. Спор между общинската власт на Харманли, областната управа на Хасково и военното министерство кой точно стопанисва обекта и трябва да се погрижи за стената е блокирал решаването на проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снежана Янкова

    0 0 Отговор
    Едва след трагедията излязоха наяве и фактите, че от 6 години се е знаело за пропуканата стена на яз. „Иваново“!!!!!!!!!