Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 22:14 1 691 1

Чепеларе е пред фалит

  • чепеларе-
  • фалит

Проектантска фирма блокира сметките на община Чепеларе заради неизплатени задължения от преди три години, съобщи кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.

С договор от април 2009 г. община Чепеларе дължи на фирмата 255 000 лв. за проектирана от нея реконструкция на път, обясни кметът пред "Фокус".

За случая ще бъде сезирана прокуратурата, защото в момента общината е безсилна, а кметът е убеден, че ще бъдат открити сериозни нарушения по процедурата и договорите.

Според него сегашният екип не трябва да носи отговорност за действията на предишното ръководство.

„Това е една успешна схема за източване на общини. Сега през зимата, когато всяка стотинка е важна, за да се разплащаме със снегопочистващите фирми и имаме над 2,7 млн. лв. неразплатени средства, не можем да оперираме със сметките си”, каза Бозуков.

„Те не се съобразяват, че трябва да почистваме и курорта Пампорово, а и предстои и кръг от Европейската купа по ски. С блокирането на сметките общината е доведена до фалит, а и тя е една от 10-те общини с най-много просрочени задължения в страната”, посочи кметът.

Той не скри, че търси начини за разрешаване на финансовия проблем на общината и добави, че очаква прокуратурата да се намеси и да си свърши работата.

Бозуков каза още, че ако не намерят адекватно решение в следващите дни, ще изпаднат наистина в бедствена ситуация, защото не само няма да могат да си плащат сметките, а и ще се „блокира общината и ще бъдат поставени на колене”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пари

    0 0 Отговор
    Който не е работил с общини той не знае, но защо са подписали договор, който не могат да обслужат.
    3 години и реконструиран път, хайде моля Ви. Колко са лихвите на тези 255 хил., които общината дължи на изпълнителя.