Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 21:00 1 355 0

Остава бедственото положение в Шумен

  • бедствие-
  • обстановка в страната
Остава бедственото положение в Шумен - 1
Снимка: БГНЕС

Обстановката на територията на страната продължава да е усложнена, особено в областите Хасково, Кърджали, Русе, Разград, Силистра и Шумен.
От 18 часа се възстановява движението на превозни средства с тегло над 10 тона по републиканската пътна мрежа на цялата територия на области Стара Загора и Търговище, съобщиха от МВР.

Отпада забраната за движение на превозни средства с тегло над 10 тона в участъците от АМ „Тракия” на територията на обл. Бургас, АМ „Хемус” на територията на обл. Шумен и в участъците Русе-Варна, Шумен-Търговище, Русе-Велико Търново и София-Карлово-Бургас.

Остава забраната за движение на превозни средства с тегло над 10 тона по останалите пътища в областите: Русе, Бургас, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна и Хасково.
В област Хасково продължават спасителните дейности в с. Бисер и в кв. Гебран на Свиленград. Откъснато остава само с. Любеново в общ. Хасково. Без електрозахранване са 21 населени места.

В община Джебел, област Кърджали, е отнесен моста за с. Селянка, частично разрушен моста за с. Софийци. В община Момчилград са затворени два моста за с. Седлари и с.Загорско. Прекъснат е пътят за туристическата хижа в с. Нановица. Няма хора в хижата, достъпът е през обходен черен път. Без електрозахранване са 10 населени места.

В област Шумен обявеното бедствено положение е удължено с 24 часа от 15 часа на 8 февруари 2012 г.

В област Русе от 17.30 часа Дунав мост е отворен за движение в двете посоки за леки автомобили, автобуси и товарни автомобили до 10 тона.


В област Добрич е затворен пътя Шабла-Дуранкулак. ГКПП-Дуранкулак е затворен.

Нормализира се ситуацията в язовирите от каскада “Арда”. Чрез ВЕЦ „Студен Кладенец“ продължават да се преработват по 149,382 куб.м/ сек вода.  В язовир „Ивайловград” контролирано се изпускат през преливника по около 97,2 куб.м /сек и чрез ВЕЦ се преработват по 274,746 куб.м/ сек вода. На територията на страната продължават да преливат общо 5 от комплексните и значими язовири, като другите 4 са: яз. „Боровица“ – с 0,060 куб.м/ сек, яз. Камчия – с 17,3 куб.м/ сек., яз. „Ясна поляна“ – с 6,7 куб.м/ сек., яз. „Йовковци“ – с  6,174 куб.м/сек. Продължава контролирано да се освобождава обем чрез отваряне на основния изпускател в четирите язовира – „Тракиец”, „Ахелой”, Г. Трайков”  и „Йовковци”.

Състояние на проходите в страната е следното:
- „Златишки” - затворен за МПС;
- „Твърдишки” - затворен за МПС;
- ,,Върбишки” - затворен за МПС;
- „Троянски” - затворен за МПС;
- „Дюлински” - забранено е движението на товарни МПС, а леките да се движат с вериги;
- „Айтоски” - забранено е движението на МПС с тегло над 20 тона през стоманен мост на р. Казан дере;
- „Вратник” - забранено е движението на товарни МПС над 10 тона от /гр. В. Търново-гр. Сливен/;
- „Шипка” - забранено е движението на МПС над 10 тона - срок до 31.03.2012 г.;
- „Петрохан” - забрана за движение на МПС с тегло над 10 тона; забранено e движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета;
- „Пампорово”, „Рожен”, ,,Превала”, „Печинско”- всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета;
- „Републиката” - всички МПС да се движат с вериги.

Предложената помощ от Румъния за предоставяне на 80 000 чувала за пясък ще бъде приета на 9 февруари на територията на гр. Русе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА