844 1

НЗОК орязала парите за болниците през април

Венцислав Михайлов

Многопрофилните болници за активно лечение в Карлово, Гоце Делчев, Чирпан, Троян, Казанлък и други са изпратили писма до Българския лекарски съюз (БЛС), в които сигнализират, че за дейността си през април са получили от НЗОК занижени и недостатъчни бюджети. Това се посочва в писмо от съсловната организация, изпратено до НЗОК, съобщава "Дарик" радио. В писмото от БЛС се настоява за преразглеждане и увеличаване на определените от НЗОК месечни стойности на болниците.

От БЛС допълват в писмото си, че според решение на Надзорния съвет на НЗОК от март, индикативните и месечните стойности за болниците за април трябва да са равни на отчетените и потвърдени за заплащане през март. По данни на НЗОК заплатената сума за март (за дейности, извършени през февруари) е била общо 151 531 618 лв.

"Предвид влизането в сила от 1 април на Националният рамков договор за медицински дейности и определените в него по-високи цени на някои клинични пътеки, така определените стойности според нас са недостатъчни. Считаме, че с действията си НЗОК отново създава условия за проява на недоволство от изпълнителите, въпреки постигнатите договорености в рамковия договор", се подчертава в писмото.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пешо
    Отговор
    1 19:58  25.05.18
    Хайде стига с тези болници. Само пари искат и то все едни и същи.

Напиши коментар:


Публикувай