562 8

Горанов: Темата с рекламата на хазарта се „истеризира“

Рисковете се преувеличават, а темата се преекспонира

Мария Атанасова

В случая истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт е непропорционална. Изчакваме да видим как ще се развият нещата в парламента. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в интервю за bTV. Според него „никой не е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета“.

„Без да отивам в другата крайност и да твърдя, че трябва денонощно от ефира да се лее подобна реклама. От друга страна, тази реклама е възможността вие всяка сутрин да сте в ефир (думи, отправени към водещия Антон Хекимян – бел. ред.) и да обучавате обществото. Ако нямат реклама, а се финансират от нещо друго, зависимостите на медиите много ще се проявят“, каза финансовият министър.

Според него рисковете се преувеличават, а темата се преекспонира. „За мен като част от екипа, който трябва да реализира политиката върху хазарта, е важно да се ограничи този тип битов хазарт, който се случва в игралните зали, близо до училищата, в населените места. От него хората наистина страдат, тъй като хазарта по същество е социален проблем“, каза Горанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вронски
  Отговор
  1 11:36  01.06.18
  Нека има лотария но забранете казината те са отровата на обществото.
 • BG citizen
  Отговор
  2 11:38  01.06.18
  Хайде и този е на хранилката!!!
 • Работа и далавера
  Отговор
  3 11:39  01.06.18
  На ГораноФ са му звъннали от ,,Горското"и се завъртя по вятъра!
 • ТУПАН
  Отговор
  4 11:40  01.06.18
  ТОЯ МУХЛЬО ЕПРОТИВ ОБЛАГАНЕТО НА ХАЗАРТА С ДАНЪЦИ ЗАЩОТО МУ ПЛАЩАТ ДА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ. НЕЗАБАВНА ОСТАВКА.465

 • ZAVISIM
  Отговор
  5 11:42  01.06.18
  ХАЗАРТНОТО ЛОБИ ИЗПЪЛЗЯ!
 • Hahahh
  Отговор
  6 11:45  01.06.18
  Скръцнайа му със зъби Черепа и Дебелия и изведнъж го оприличи на истерия... Така е, когато мафията си има държава и достатъчно овце за стригане. Нищо, че лекари и учители няма, нищо че и освен циганизацията на населението друго неможе да видим дългосрочно. Това си е геноцид и всички управници от 30 години-насам сте за въжето. А ние нормалните хора сме за бой, че им позволихме да ни лъжат, манипулират и безчинстват нат Бъшгария и българите
 • ГосТ
  Отговор
  7 15:01  01.06.18
  Мноо противен бе,кой от кой по противни
 • Vaneva
  Отговор
  8 09:59  03.06.18
  Ех горанчо Гласувал съм за герб,но не и за теб!щ Рекламата на хазарт трябва да се заабрани това е безобразие и подло приканване да играеме клоар.Децате вече играят повече от пенсионерите!Рекламите са скъпо платени защото работят и зарибяват!

Напиши коментар:


Публикувай