840 7

Ангелкова: Не продаваме плажове

Венцислав Михайлов

Министерството на туризма не продава плажове, а ги управлява и за да го прави, е поискало актуализация на кадастралните карти. Това обявиха от министерството на туризма в отговор на обвиненията на Валери Симеонов.

Важно е, за да бъдат изготвени коректни документи за процедурите по отдаване на концесия и наем.

По повод публикации в социалната мрежа и медии Министерството на туризма информира, че няма право да продава плажовете, а само да ги управлява, като ги отдава под наем или на концесия съгласно закона. Министерството на туризма е оправомощено да изиска изменение на кадастралните карти на плажовете. Това задължение е вменено със закон на министъра.

Именно такава процедура за съответствие на специализираната с кадастралната карта е стартирала за морски плаж „Слънчев бряг-юг“ поради обстоятелството, че са налични специализирани карти, които са по–актуални от кадастралните. Специализираните карти се изготвят от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

За отдаването под наем и на концесия на обекти изключителна държавна собственост, каквито са морските плажове, е много важно за правилното провеждане на процедурите и съставянето на коректни документи от страна на Министерството на туризма то да разполага с актуални данни.

Затова Министерството на туризма изисква да бъдат актуализирани кадастрални картите в съответствие със специализираните. Обикновено кадастралните карти датират от 2005 г., а специализираните карти са изменени около 2015 г. и отразяват доста по-точно обективното състояние на морския плаж.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Инкогнито
  Отговор
  1 16:27  05.06.18
  Жената Лъв нещо лъже, защото беше разобличена и сега лъже.
 • ХХХ
  Отговор
  2 16:33  05.06.18
  Ох, мамо, повярвах ти. Кон.
 • Бичето
  Отговор
  3 16:38  05.06.18
  Аййй какво и туй катър !
 • ббб
  Отговор
  4 17:00  05.06.18
  Кой е казал, че ги продавате? Просто ги давате без пари на правилните хора...
 • в Гербестан е така
  Отговор
  5 18:00  05.06.18
  Лъжлива герберастия се лее за пореден път ! Интересно, защо тази възпитаничка на Бойко не коментира нищо за хотела на плажа, който се мие във вълните !?!! Видно е че търсят всякакви начини да покрият и "узаконят" този фрапантен случай ! Иначе Бойко днес си бъбри с някакви еврогейци за корупцията хаха
 • СЪДИЯТА
  Отговор
  6 22:28  06.06.18
  ТАЯ ЛЪЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЦВЕТАНОВ,АКО,ЧЕ Е ОТ ВЧЕРА НА ПОСТ.
 • Димитров
  Отговор
  7 17:34  07.06.18
  Тази е толкова страшна че даже ЛилиПутин не я прие....................БОРИСОВ ДА ОБНАРОДВА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ къде похарчи 50 милярда .ДА ГИ ВЪРНЕ

Напиши коментар:


Публикувай